vrijdag 23 september 2016

A D 201.

Haroen sprak en een duizend soldaten grendelden Monaco hermetisch af. Gewapende mannen, gendarmes, legden het verkeer stil en een legertje van ambtenaren met daartussen veel deskundigen van universiteiten doken in de papieren bij banken, instituten, bij de lokale autoriteiten en bij particulieren. De kalief wilde een eind maken aan het parasiteren en overwoog om ieder die geen belasting had betaald, terwijl daartoe zeer wel in staat zijnde, met saldo nul opnieuw te laten beginnen. Een dame verzocht hem te spreken. Ze vertelde als arm weeskind geboren te zijn en bij toeval op latere leeftijd rijkdom verkregen te hebben. Is het dan niet redelijk, zei ze, dat na het zuur ik en mijn familie wat mogen genieten van welvaart? Wij doen per slot van rekening anderen immers niet tekort, want nu hebben we het wel goed maar vroeger leden we gebrek. Haroen glimlachte; ietwat schamper? Dat is nieuw voor mij, gaf hij aan zijn staf te kennen, als weeskind geboren worden. Hij vroeg vervolgens aan de vrouw: Hoeveel van uw bezittingen wilt u behouden? De vrouw fleurde op: Neem mijn bankrekening, het geld dat ik op de bank heb staan en ook de contanten in huis maar laat mijn woning mijn eigendom blijven. Ze voegde er aan toe: U wilt mensen toch niet dakloos maken? De kalief wendde zich opnieuw tot zijn gevolg: Wat adviseren de geleerde raadgevers? Hebben zij een methode ontwikkeld om tot eerlijke verdeling te geraken? Een jongeman tussen de omstanders riep: Maar dat zijn ook egoïsten; ik volg college op de universiteit en heb heel goed in de gaten dat poen en promotie daar hoofdzaak zijn. Haroen lachte: Om als het even kan zich ook in Monaco te vestigen? Een andere toehoorder merkte op: Dan moet je wel connecties hebben met het bedrijfsleven, anders blijf je in de ogen van de miljardairs een financiële minkukel. Oh ja, er zitten hier ook veel sporters met topsalarissen, die hier zogenaamd wonen. De belasting ontduiken dus, zei Haroen, mede mensen bestelen eigenlijk. Dat gebeurt hier, met terminologie van de wet, "in vereniging". Dus heeft iedere deelnemer, elke inwoner van Monaco/Monte Carlo -ze vergokken daar wat ze aan de fiscus moesten afdragen- hij pauzeerde enkele tellen- schuld. Basta, allons enfants de la patrie, we ruimen deze rotzooi op. Haroen draaide zich om en ging, op weg naar belangrijkere zaken.


zondag 18 september 2016

In de greep van Mammon

       straattheater

openbaringen te Buitenveldert


Een piepklein oud caravannetje staat tegenover de tribune op het pleintje van Uilenstede met op het dak Universiteit van Bethel.

Een "stalmeester" komt op men vertelt het publiek, ietwat stuntelig want telkens op papier in zijn hand kijkend: Beste jongens en meisjes.....beste dames en heren....beste studenten. Hij kijkt langdurig op het papier en leest: Kies je rector, kijkt nog eens: kies dè rector. Kan-di-da-ten zijn hier. Hij steekt het papier in zijn zak, klapt in de handen en roept joviaal: Beginnen maar. Hij af.

Er klinkt een meisjesstem maar als van een robot en gepaard met veel gesis vanuit een slangekop bovenaan de paal op het pleintje: Kies mij; dit evt herhalend totdat het publiek ontdekt waar de stem vandaan komt. Kies mij, dan zit je goed. Ik zorg dat je alles kunt bereiken, de hoogste trede. En zangerig: de allerhoogste trede.

Een modieus maar niet duur gekleed meisje komt uit de caravan en roept tegen de slang: Ksst, ksst, waarop de slangekop in of achter de paal verdwijnt. Ze pakt een aanwijsstok en tikt tegen Beth, zegt: huis, tikt tegen El: van God. Huis van God. Daar moeten wij ons op richten. Ze pakt een grote Bijbel en leest: "Ik was naakt en gij hebt mij gekleed; ik zat in de gevangenis en gij hebt mij bezocht. Wanneer was u naakt en hebben wij u gekleed;  wanneer zat u in de gevangenis en hebben wij u bezocht? Zo u dit aan een van mijn minste broeders - ze stopt, kijkt het publiek aan en zegt: of Gods dieren; ze leest dan verder: hebt gedaan hebt u het Mij gedaan.

Een wel doorvoed man in nette kledij springt naar voren en roept: Natuurlijk, daar zijn ik en mijn partij helemaal voor. Arme mensen kledinggeld geven en vluchtelingen ook. De koeien horen in de wei, het kalf bij zijn moeder. Hij slaat de hand voor zijn mond omdat hij zich voorbij gepraat heeft. Ik bedoel: Wij van de Verenigde Monarchisten, ja dat zijn D66, de PvdA, de SP, Groen Links. Dat zie je op de derde dinsdag van september! De PVV is van een andere monarchistische partij en ik geloof dat alleen nog de Partij voor de Dieren een republiek wil. Ons land heeft altijd, behalve in de oertijd, een piramidale maatschappij gehad waarin de beteren, ik bedoel de gegoeden, de mensen met een goed hart bedoel ik - niet de brutalen die rellen schoppen- leiding geven. U weet toch dat de dominees ook het wilhelmus laten zingen en niets moeten hebben van Uittocht naar echte democratie van gelijkwaardigen. Met stemverheffing: Zonder vleespotten! Zonder de populaire kiloknallers en waar moet het dan naar toe?

Een acteur met masker van de huidige rector komt op, zeggend: Onze universiteit staat in dienst van de gemeenschap, wij leiden op voor goede carrière. Het is helaas zo dat niet iedereen daarvoor geschikt is, maar we vullen aan met studenten uit Amerika die thuis niet op hun topuniversiteiten toegelaten worden. Dat de VU voor kleine luyden zou zijn is verleden tijd en als papoea's, molukkers, kleurlingen ons collegegeld niet kunnen betalen zullen zij altijd nog wel een baantje in de middenmoot kunnen vinden. Noem mij maar een gereformeerde hindoe: Als je voor een dubbeltje geboren bent heb je misschien meer kans in een volgend leven. Wat ik nu doe vind ik fijn en ik zou hier niet staan als ik weg wil.

Een statig persoon in Saoudi-kleding  komt op: Toch zult u niet lang kunnen blijven. Deze universiteit heeft al heel veel moslim studenten en wij nemen de VU graag over. De regering te Mekka wil financiële hulp verstrekken en heeft al toegezegd dat ik als rector een woning krijg met vier slaapvertrekken en verschillende kinderkamers. Het is niet nodig om op het Museumplein een staatsmoskee te stichten als grote zwarte kubus, fraai contrasterend met het groene gras en de witte Badkuip. Waar art 1 der Verklaring van de rechten van de mens onderwezen wordt. En een psalmenhuis om samen de gemeenschappelijke erfenis te zingen, musiceren, reciteren hoeft ook niet.

Een stokoude man (zo toegeruste acteur) schuifelt naar voren en zegt: Wij gereformeerden zeggen niet dat de Vrije Universiteit aan ons ontstolen is, ontstolen aan het christelijke volksdeel. Wij willen met de tijd meegaan en kenniskwartier zijn van de kapitalistische Zuid-As waar met belastingtrucs 4x zoveel geld uit arm Afrika gehaald wordt dan er aan ontwikkelingshulp en uit collectes heen vloeit. Petje af voor zulke parasieten die zelf niet produceren en toch stinkend rijk worden. Wij hebben nu Zak -hij ontrolt een levensgrote foto van het beeld gemaakt van oude zakken, dat in de hal van het hoofdgebouw staat. Ha, ha, zakken vol geld, dat is wat gereformeerden altijd het liefst wilden. Hij schatert en de anderen kijken ietwat verbaasd toe. Dan op wat ernstiger toon: Kijk, wij hebben nog een theologische faculteit en dat is niet voor niets want iedereen weet dat er ook verkeerde dingen in de Schriften staan die rechtgezet moeten worden. Als de Messias zegt dat wie vader of moeder meer acht dan waar Ik voor sta...of als Ie zegt Laat de kinderen naar Mijn Rijk komen.... Kijk, dat gold allemaal in de beginperiode van het christendom maar wij hebben nu een florisserende economie dank zij het kapitalisme, heel zegenrijk en dat sommige kapitalisten een beetje egoistisch zijn, och dat hoort erbij. De Bijbel zegt dat we moeten woekeren met geld, ook met andere talenten natuurlijk en wat leuk dat de studenten op Pinkstermorgen een tennistoernooitje hebben. De Paus heeft bevestigd dat de hel niet bestaat en het knersen der tanden is waarschijnlijk een verkeerde vertaling van lekker toehappen. Kijk eens wat ik hier heb; hij haalt uit de afbeelding van Zak een bankbiljet van honderdduizend en werpt die naar de eerste rij op de tribune, waar acteurs zitten die er om gaan vechten en al doende het verscheuren en versnipperen. Het meisje gaat terug in het caravannetje.

Op de tribune zit een professor in vol ornaat die opstaat en het woord neemt: Alle gekheid op een stokje: de momentane rector lijkt maar een tussenfiguur. Bovenaan is er felle concurrentie want je kunt daar lekker graaien en vele zittende dikkonten meekrijgen als je hen eens voor de afwisseling aan andere vierkante of rechthoekige kamers en zalen helpt met sloop en nieuwbouw in plaats van roulatie met de talrijke bekwame mensen die voor de poort staan. De architectuur van het hoofdgebouw is pas over vijftig jaar waardevol en dan zullen we het dus allang gesloopt hebben. Hi, ha, ha! Er is geld genoeg uit de aardgasbron, ook voor het onnodig ondergronds brengen van de verkeersaders hier in de buurt en de armoe lijers bovenop de aardgasbel krijgen genoeg Bijstand. Als men daar te suf is om net als Luxemburgers autonomie te willen verdienen ze niet beter, toch? Hoe meer arbeidsplaatsen op en bij de Zuid-As hoe drukker het wordt, ik bedoel hoe gezelliger het wordt. Goede planning dus van de bestuurders. Wat fijn ook om in West-Europa overbodige grotere zeesluizen voor Amsterdam te krijgen want zo kan het kolengebergte in het westelijk havengebied groeien en zullen de schoorstenen roken. Hoewel, hoewel.... Hij doet zijn toga uit en zegt: Als ik ontslag neem na tien jaar kunnen anderen zich ontplooien en zo krijgt het land maximale welvaart. Dan heb ik tijd om een goed studieboek te schrijven. In het nederlands en jullie mogen het kopen zodat ik daaruit inkomen haal. Anders ga ik gewoon in de fabriek werken of de bio-boer helpen.

De vier heren die eerder aan het woord kwamen gebaren heftig en roepen samen: Die is gek. De een na de ander: Hartstikke crazy; zo voedt je de toekomstige elite toch niet op! Waar draait de wereld anders om dan om geld? Laten we die man gauw ontslaan want hij bederft de jeugd met zijn praatjes. Van op de tribune: Wat weten wij eigenlijk. Niet eens de Eerste Oorzaak en dat de oerknal voortkwam uit een punt is een wiskundige constructie. In de natuurkunde bestaat een punt niet omdat het geen afmetingen heeft.

Het deurtje van het caravannetje gaat half open en het meisje leunt naar buiten. Ze wijst met haar vinger: als jij of jij of jij god was zou je dan alleen maar marionetten willen hebben? Automaten, zombies? Het Nieuwe Testament betekent Nieuw Verbond met verhoging van onze status van knechten tot kinderen. Even stilte. Maar een kind moet opgevoed worden en zo lief en leed doormaken om echt mens te worden. Zeg maar dat er geestelijke evolutie is naast de fysieke. De slang: Bah. Ik doe liever mijn  best om de mensen het gemakkelijker te maken met wijntje, trijntje, autootje, vakantie op een tropisch eiland  zodat je harp spelen in de hemel niet nodig bent. Geniet ervan en maak tijdig je pensioenpremie op in plaats van het af te staan aan egoistische ouderen. Of op te slaan want de Grote Baas stuurt misschien straks hordes boeren-soldaten uit overbevolkte landen hierheen om de wadden in te polderen en in onze villa's te gaan wonen. De vier: Klets, wat een geklets. Eentje: Dat past jou niet Satan om de studenten af te houden van meebetalen aan onze rijke pensioenen. Een ander: Straks vertel jij, ouwe onruststoker, nog dat het hele pensioenfondsensysteem zwendel is: geld uit de zakken van laagbetaalden overhevelen naar wie al genoeg hebben. Derde: Behalve om hun hebzucht te stillen. Ieder hoort naar draagkracht belasting te betalen. Vierde: Het pensioenfondsensysteem doorbreekt dit maar dom gewoon volk snapt dit gelukkig niet. Eerste: Ik moet er niet aan denken dat bij opheffing en correctie met terugwerkende kracht er zoveel in de Schatkist vloeit dat ik  mijn favoriete bezigheid, couponnetjes knippen, niet langer kan uitoefenen. Tweede: Of dat de oude buurman na zulke opheffing plotseling honderden euro's AOW per maand meer kan krijgen en net zo'n grote auto gaat kopen als ik heb. Derde: Denk ook eens aan al die managers van de fondsen die dan werkloos worden en samen wel een aantal miljarden aan beloningen gaan missen. Vierde: Gelukkig hebben we loopjongen Rutte die met vlotte tong de meerderheid van het volk wel weet te misleiden. Er klinkt vaag de melodie van psalm 82 uit het Liedboek. De vier overstemmen en heffen een lied aan voor onwillige massa die anderen niet gunt hoger te staan en de weer tevoorschijn gekropen slang valt hen bij (ritmisch nog te verbeteren):

Met refrein: Poen bepaalt ons doen.

Poen is waarvoor wij 't doen

Poen, poen, poen, Mammon vul mijn schoen

Eerste heer, sprekend of rappend: Sinterklaas geeft alleen aan familie en kennissen

2e heer: En St Maarten? Die was niet erg snugger, gaf aan een àfgeschrevene.

3e: Ik hou van bíjschrijven, op mijn rekening!

Refrein

4e: Het liefst pak ik een miljoen

1e: Welnee, als vroeger Coen ga ik voor een triljoen

2e: En geef armoezaaiers van katoen

Zo is ons blazoen

Refrein

3e: Ah, een ZAK vol centen is mijn visioen

4e: Dat liefst meteen, nog voor de noen

1e: Zoiets maakt mijn leven groen

2e: En wee de linkse schorpioen

Refrein

3e: Lief gouden eieren leggend hoen

help net als in het sprookje toen

al t'volk hier bij de Griffioen

Alle vier: Here Mammon geef ons poen poen poen (dimenuendo) oen, oen.


vrijdag 16 september 2016

niet treuzelen

Waarom de derde dinsdag van september Leve de Republiek te roepen?

Aan monarchisme kleeft concentratie; het republikeinse is meer voor spreiding, zowel maatschappelijk als geografisch.
                           Een ton voor belastingambtenaren die al een goed salaris hadden; daar is ruimte voor uit de aardgas pot.

                             Voor werklozen en Bijstandontvangers bovenop de aardgasbel nul. Of per 1 januari een paar euro.

                                 Straks wordt er 1,8 miljard euro uitgegeven aan onnodig ondergronds brengen van de verkeersaders op de Zuid-As te Amsterdam. De betonbaronnen hebben dit project nodig voor omzet en winst en de ingenieurs willen wat omhanden hebben. Als je per auto naar Schiphol gaat kun je niet tot aan de incheckbalie rijden en het laatste stukje moet vanaf het parkeerterrein met de bus. Dan vergt het niet meer tijd om al eerder in het openbaar vervoer te stappen en aldus wordt meer asfalt overbodig. Helaas is de belastingheffing verkeerd en rijden velen auto voor een spotprijs. Duizend kilogram over een kilometer verplaatsen kost thans een dubbeltje. Als je minder ijzer in de vorm van een overmatig grote en zware wagen heen en weer sleept ben je bij verdubbeling van de benzineprijs niet duurder uit en heeft ook het milieu daar aanzienlijke baat van. Via, via komen die 1,8 miljard euro wel uit de aardgasopbrengst. Ook idem 800 miljoen om te IJmuiden in Westeuropa overbodige grotere zeesluizen te maken. Voor kolenschepen en hoger kolengebergte  te Amsterdam, hetgeen Green Peace niet leuk vindt. Met die miljarden kun je ook andere dingen doen, zoals de stad verrijken met prachtige italiaanse fonteinen, bij de Zuidpier van IJmuiden een wijk met topapartementen ad een half miljoen bouwen of tegenover Zwolle het dertig meter hoge plateau veranderen in een stad op heuvels en in dalen, in Suriname een sabbathsstad stichten op duizend meter hoogte in aangenaam klimaat plus spoorlijn Van Paramaribo/Zanderij er heen, te Soesterberg een tweede nationale luchthaven scheppen.

                            Of Eelde verplaatsen naar de hoek van wad en Eems bij een stadje met nieuwe architectuur dat centrum voor de Eemshaven wordt en een rood-christelijke universiteit krijgt nu de Vrije Universteit los is van God en van kleine luyden en de andere hoofdstedelijke universiteit het oude roze kleurtje kwijt raakte. Plus een tot vijftig vierkante kilometer vergroot Rottum achter opgespoten duin en met dijk aan de wadkant. Daarop een eco-coco, (collectieve, coöperatieve) badplaats die elk groninger en drents gezin per jaar een duizend euro in het laadje kan brengen als er vijfduizend bedden voor toeristen komen. Ook met winterbad onder een grote koepel. Een elektrische centrale kan wel in zee, vanwege de nodige stevige fundering, als fraaie vulkaankegel met erbinnen tropische tuinen en buiten roet brakend over Borkum zodat de vakantiegangers naar Rottum komen en Amsterdam kolen doorvoerend z'n hebzucht kan bevredigen. Die VU wordt misschien een islamitische onderwijsinstelling; heeft thans een hindoe (kastenstelsel) als rector. Straks wellicht iemand uit Saoudi-Arabie die vier slaapvertrekken en vele kinderkamers behoeft. Er zitten daar een heleboel amerikanen die op eigen topuniversiteiten niet toegelaten werden en men praat er engels hoewel de wet gebiedt de landstaal voor het onderwijs te gebruiken en zo verder te ontwikkelen. Kenniskwartier van de kapitalistische Zuid-As wil men er zijn. Daar wordt niets wezenlijks geproduceerd en des te meer geparasiteerd: men haalt er naar verluidt via belastingtrucs 4 keer zoveel geld uit arm Afrika dan er aan ontwikkelingshulp en uit collectes heen vloeit. Het strookt met de huidige politiek van de universiteit om de studenten te bewegen tot carrière maken, medemensen voorbij streven en baas over hen worden. Dat uit zich ook in geldverspilling, alsmaar verbouwinkjes, nieuwe meubeltjes en plannen om de zittende dikkonten eens andere vierkante of rechthoekige kamers en zalen te bieden. Niks nog christelijke nederigheid aanleren en open staan voor papoea's, kleurlingen, kleine luydjes. Steeds meer arbeidsplaatsen op wegens overmatige drukte verkeerde plekken zoals bij de Zuid-As creëren getuigt van wanbeleid. Die Zuid-As heeft waarschijnlijk geen grote toekomst omdat er nabij het Centraal Station van Amsterdam een zee van ruimte is voor nieuwe centrum bebouwing, later. Wil je internationaal wat betekenen dan kan daar alvast een ARK met Ronde Tafel komen voor twistende en vechtende partijen die niet terecht kunnen bij de Verenigde Naties. Met wetenschappelijke staf voor het aandragen van oplossingen en publiek voor matigende invloed.

Valt het wel mee met de armoe bovenop de aardgasbel want "Den Haag" zorgt toch voor Bijstand? Als je prima kustvaarders bouwt lukt het dan ook wel met trams en treinen? Dat scheelt een veertig procent aan loonbelasting en sociale premies die nu in buitenlandse schatkisten verdwijnen. De Europese Unie wil spreiding van werkgelegenheid en welvaart, dus niks Randstad als trekpaard, en wij mogen ons Brussel koesteren omdat het art 1 der Verklaring van de rechten van de mens als grondslag van Verdragen heeft. Zo zul je als gelijkwaardige verzekerd zijn van deelname aan beraad en besluit, bijv. via referenda over hoofdzaken. Maar dat wil Den Haag niet  en de rechters knoeien, want Verdragen hebben voorrang. Pas op dat er niet meer macht komt in verre vreemde hoofdsteden en in een nog centralistischer Den Haag. Kortom dienen de groningers en drentenzich te beraden over autonomie. Liefst binnen een Benelux unie of nog beter met de scandinaviers samen om een goede eerlijke vinger in de wereldpap te krijgen . Om die 1,8 miljard + 800 miljoen -vergeet niet de 700 miljoen voor de Haage ambtenaren- goed te besteden als het uit de groninger bodem gehaald wordt. Dan ook des winters geen open deuren van luxe winkels in de Randstad meer en niet alle kamers van de villa's te Wassenaar en in het Gooi voor een spotprijs verwarmd. Heeft men in Stad en Assen adviseurs uit Dubai nodig? De bestuurders van Amsterdam horen onder curatele gesteld te worden wegens hun voorgenomen verspillingen. Ook het plan om in de te volle hoofdstad veel nieuwe woningen voor vluchtelingen te bouwen moet van tafel omdat deze personen niet bijdragen aan de hoodstadfunktie, terwijl economische migranten na scholing en werkervaring terug kunnen.

De diepere oorzaak van de achterstand der bevolking in het Noorden -vergelijk met luxemburgers die geen bodemschat hebben en overigens zwaar in de fout gingen met steun aan belastingontduikers, nota bene onder leiding van de huidige EU topbobo- is dat Den Haag controle uitoefent middels benoemde burgemeesters en door partijkader ginds. Om hier aan te ontkomen is eigen politieke organisatie onontbeerlijk en stel hierbij een limiet van maximaal acht jaren betaald krijgen met gemeenschapsgeld. Een logische stap is eveneens vervanging van de professoren op de universiteit van Groningen wegens tekort schieten qua onderwijs en onderzoek regionale belangen. Er staan legio bekwame mensen klaar die zich op deze universiteit willen inzetten voor verheffing van het Noorden. In het verleden kregen uit protest tegen achterstelling fascistische ideeën voet aan de grond. De mensen zelf zijn verantwoordelijk voor beter geestelijk milieu van vrije burgers die aan beraad en besluit doen in een autonome deelrepubliek. Thans gebeurt het zoals altijd en overal dat strevers misbruik maken van andermans altruïsme en zich zo in een bevoordeelde positie schuiven. Als we de nederlandse politiek overzien valt op dat het monarchisme van VVD, PvdA, SP, CDA, PVV, Groen Links -duidelijk getoond op de derde dinsdag van september- de kopstukken in Den Haag bindt in een piramidale ordening waar je de mooie baantjes onder elkaar verdeelt. Alleen de Partij voor de Dieren lijkt republikeins met echte aandacht voor mens en dier onderaan.

zondag 4 september 2016

islamitisch bewustzijn

extra toevoer nodig

                                                                       In Scientific American wordt de vraag opgeworpen of het bewustzijn ooit te doorgronden is. Op te merken valt dat normaliter het handelen voortkomt uit bewuste activiteit van de hersenen. Ons brein krijgt veel nieuws van buiten zoals door de ogen en ziet eerst contourlijnen, bijv. van gebergte, met daarna invulling van details en kleur. Dat komt op een "actualiteitsschermpje", waar ook toevoer is vanuit het geheugen. Stel dat je naar Ter Apel gaat; dan beschouw je de diverse reismogelijkheden en kiest voor de meest handige. Zo wil je de reis maken. Er zijn natuurlijk dikwijls extra argumenten en ook dat schermpje zal drie dimensionaal zijn. Het hele proces van bewust bezig zijn, de info verwerken, resulteert in willen. Moeten evenzo, als gevolg geven aan afgedwongen willen en in de practijk kunnen we verder zonder veel doorgronden. Zijn er verkeerde handelingen van personen dan is het uitermate belangrijk om door toevoer van buiten gunstigere info op het actualiteitenschermpje te krijgen zodat de wil aangepast wordt, de keuze verbetert.

Dit nu geldt ook voor moslims die Mozes als profeet hebben en derhalve art 1 der Verklaring van de rechten van de mens moeten accepteren omdat het een verzwakte versie is van het bijbelse Tweede Grote Gebod: respecteer en help de ander want hij is als uzelf; halve samenvatting van de Tien Geboden die Mosa van de berg naar het volk bracht. Ook moet hen beter bijgebracht worden: Gij zult niet doodslaan. Vandaar het voorstel om een staatsmoskee op het Museumplein te Amsterdam te stichten waar dit onderwezen wordt. Geweld gebruiken tegen stichting van een kalifaat is verboden omdat ieder volk zelf zijn bestuursvormen conform dat art 1 mag kiezen. Wel zal geweld soms nodig zijn teneinde agressie in te perken of te voorkomen. Slechts bombarderen uit eigen veilige positie is laf en IS strijders hebben een zeker recht op goede informatie, op toelevering aan hun brein van het goede dat ook uit hun godsdienst te halen is. Kortom zijn vliegtuigen heel geschikt om pamfletten daarover uit te werpen. En je kunt ook nog kleine cadeautjes toevoegen. Vergeet niet te vragen om aanstichters van terrorisme voor het gerecht te brengen.

donderdag 1 september 2016

programma voor Amsterdam

         Niet slechts stemmen maar echt kiezen

In de nieuwe nederlandse republiek, waar geldt dat ieder wordt geboren vrij en gelijk in rechten alsook met plicht tot wederzijdse bijstand, mag Amsterdam een toonaangevende rol spelen. Allereerst moet de onbekwame burgemeester afgezet worden en is er per referendum een nieuwe, of een college, te kiezen die art 1 der Verklaring van de rechten van de mens over genoemde gelijkwaardigheid volledig respecteert en schending teweer gaat. Het huidig bestuur van de gemeente is pro handhaving van de bestaande piramidale toestand met rijken en regenten die de dienst uitmaken en een onderklasse die tekort komt. In werkelijkheid was Amsterdam nooit een hoofdstad waarvan de wet uitgaat via een staat die positief neutraal zich opstelt jegens elke burger en feodaliteit, kolonialisme, slavernij, vriendjespolitiek, netwerken verfoeit. De stad ontstond toen een tiel, een nauwe doorgang, werd gegraven tussen voor scheepvaart geschikte waterlopen; de Dam werd mogelijk opgeworpen om bij eb voldoende water in het rivierrak te houden. Men is er  jegens vreemdelingen vriendelijk omdat dezen geld in het laadje brengen. Maar de handel veroorzaakt hebzucht en een moderne vorm is de appeltaart-economie: de grootgrutter bestelt bij de fabrikant appeltaarten voor drie euro en deze gaan even zoveel kosten bij de horeca per punt. De kleine bakker mag gadeslaan en de minima kunnen slechts thuis genieten. Zo kreeg Appie mooie stekjes op de stations en hebben haringboeren monopolies waar ze geld uit slaan. Zo wordt er 1,8 miljard euro gegeven aan betonbaronnen die het verkeer langs de Zuid-as ondergronds zullen brengen. Dat is niet nodig als je wonen/werken beter spreidt en per openbaar vervoer naar Schiphol gaat. Je kunt niet met de auto tot aan de incheckbalie maar moet het laatste stukje met de bus. Dan kost het niet meer tijd om al veel eerder in het o.v. te stappen. Helaas is de belastingheffing fout en kunnen vele autorijders voor een prikje hun ijzer heen en weer slepen. Een soort boulevard als fraaie entree aan de zuidkant van de stad ligt veel meer voor de hand en een dubbeltje meer taks op benzine maken bus en trams gratis. Met verwijdering van de traliehekken! Zo wil de stedelijke bovenlaag in Westeuropa overbodige grotere zeesluizen, nota bene om het kolengebergte van Amsterdam te doen groeien terwijl er grote bezwaren rijzen tegen kolencentrales. Op middelgrote zeeschepen zijn meer banen voor zeelieden. Wat kun je voor die miljarden anders krijgen? Een buitenhaven te IJmuiden met langs de Zuidpier een stadswijk in hoogbouw, want stevige fundering breekt de golven. Dat geldt ook voor een centrale in de mooie vorm van een vulkaan, bijv. op de Doggersbank met onder het dak zwemmen en een tropische tuin. Liever prachtige Italiaanse fonteinen in de hele stad? Elk jaar een fraai naakt toegevoegd in de badplaats in plaats van zandsculpturen; lui in lelijke huizen helpen aan betere gevels. Een heuvelrij opwerpen tussen Almere en Hoorn met volksbuitens aan baaien en daarachter tot aan Lelystad domein voor groot wild? Marker- en IJsselmeer zijn overmatig groot voor vogels en vissen en thans weinig interessant voor zeilers. Ook een eiland als een ringwal rondom een groen bekken met op het hoogste punt een compact gehucht plus geboomte is doenlijk. Met een ARK en daarin een Ronde Tafel voor twistende en vechtende partijen die niet terecht kunnen bij de Verenigde Naties krijgt de hoofdstad internationale allure. Voeg een wetenschappelijke staf toe voor het aandragen van oplossingen en publiek voor matigende invloed. Op het Museumplein is ruimte voor een staatsmoskee als grote zwarte kubus op pootjes, fraai contrasterend met het groene gras en de witte Badkuip. Hier onderricht over art 1 en het gebod : Gij zult niet doodslaan. Er naast een psalmenhuis van roestvrij staal en glas in de vorm van naar boven gevouwen handen, waar de gemeenschappelijke erfenis gezongen, gereciteerd, gemusiceerd kan worden op respectievelijk sabbath, zondag en vrijdag. Wie weet de overige dagen samen. De nieuwe burgemeester moet leiding geven: zwemmers in de Nieuwe Meer beschermen tegen speedboten en waterscooters, de engels sprekende docenten op de universiteiten wegsturen conform de wet die onderwijs in het nederlands gebiedt, van het grote gebouw op de Dam een volkshuis maken, trams laten bouwen in Oost-Groningen waar men immers ook goede kustvaarders weet te maken, zodat de armoe bovenop de aardgasbel verdwijnt. Dat scheelt een veertig procent aan loonbelasting en sociale premies die niet in een buitenlandse schatkist zullen verdwijnen. Hoofdkantoren terug sturen naar waar hun fabrieken staan, helpen bij het stichten van een nieuwe universiteit met rood-christelijke karakter op de hoek van Eems en wad, nu de VU los is van God en "kleine luyden", waarheen ook vliegveld Eelde te verplaatsen is en waar naburig Rottum vergroot wordt tot een eco, coco (collectieve, coöperatieve) badplaats. Zonder vaste bewoners die met hun hond rondstruinen en klein wild op- en verjagen. Bijdragen aan een sabbathsstad in aangenaam klimaat op duizend meter hoogte in Suriname met daarheen een spoorlijn. De Europese Unie wenst spreiding van werk en inkomen; daarmee is in tegenspraak de overmatige concentratie in en rond Amsterdam, waarvan lieden in taxi's, met jachten en buitenlands een tweede huis geen last hebben doch de kleine man beroven van goede toegang tot een tuintje of een plek voor het bootje.

Bovenal moet er gerouleerd worden om ieder goede kans op ontplooiing te bieden en zo samen maximale welvaart te bereiken. Dat betekent ontslag na een tien jaar betaald te hebben gekregen uit de Schatkist om plaats te maken voor een ander. Werkloosheid verdwijnt zo, overbodige concurrentie kan vervallen en de werkweek behoeft niet meer dan vier dagen te omvatten. Weg files en de zondagochtend kan weer ten goede komen aan geestelijke verrijking en contacten met andersdenkenden. Er studeren jaarlijks duizenden economen af en aan hen de taak om collectivisatie van de grootgrutters etc. te bedenken. Tussenhandel is dikwijls terrein van egoïsten die slechts eigen belang en rijkdom op het oog hebben. Als de sociologen daar geen antwoord op hebben deugen zij niet. Hoe kan het dat de Zuid-As centrum werd voor belastingontduiking? Nabij het Centraal Station is volop ruimte voor nieuwe centrale bebouwing langs het water en die Zuid-As heeft waarschijnlijk geen grote toekomst. Hoe kan het dat het stadsbestuur laat volproppen met vreemdelingen die niet bijdragen aan de hoofdstadfunctie en verzuimt om voorop te gaan naar reductie van 's lands inwonertal naar een dikke tien miljoen? Het is godgeklaagd dat er geld en woningen beschikbaar gesteld worden voor tweede of derde zoon uit overbevolkte landen die in Europa of Amerika voor de familie gaan oogsten terwijl de gevangenen ginds in de steek gelaten worden. Dubbele nationaliteit geeft voorsprong, is discriminerend voor de anderen en als er bijna een miljoen Marokkanen permanent in de Benelux wensen te verblijven zonder hun oude paspoort op te geven lijkt het redelijk om in ruil een tienduizend vierkante kilometer woestijngrond tegenover de Canarische Eilanden te verlangen om daar onder NL wetgeving, vergroting van het Rijk dus want anders willen we er niet naar toe, een metropool te stichten met zwemmen in grachten vol atlantisch water en een groene ring rondom, gedrenkt in afvalwater. Voor hetzelfde geld dat verdichting van de Randstad kost kunnen ginds drie nieuwe grote steden gebouwd worden, waarvan de tweede weg te geven is aan Marokko en de derde aan de West-Saharanen. Natuurlijk moet je vluchtelingen volop toelaten als zij nergens elders terecht kunnen, geef hen scholing en laat hen werkervaring opdoen totdat zij terug kunnen. En ons land is groot genoeg om statenlozen op te vangen. Het is absurd om studenten die in Amerika niet toegelaten worden op de eigen beste universiteiten naar Nederland te halen, want Papoea's, Molukkers, kleurlingen hebben meer recht. Welke rol heeft de Justitie te spelen om tot eerlijke verdelingen te geraken? Die moet aandringen om politieke gevangenen vrij te kopen, vervolgens corrigeren het gesjoemel tegen art 1 der Verklaring van de rechten van de mens, dat gelijkwaardigheid van alle burgers wil garanderen en grondslag vormt van Verdragen der Europese Unie. Ruil ons Brussel niet in voor macht in vreemde verre hoofdsteden en een nog centralistischer Den Haag, maar werk mee aan autonome landsdelen binnen een republiek samen met de zuider- en noorderburen. De NL Justitie valt als corrupt te beschouwen omdat zij de machthebbers toelaat het mindere volk te bestelen en daarvan ook zelf profiteert, zoals via het pensioenfondsensysteem dat een gemene manier is om tegen het belasting betalen naar draagkracht in, zoals de meerderheid van het volk uitdrukkelijk wil, geld uit de zakken van laagbetaalden over te hevelen naar welgestelden die al genoeg hebben, behalve om hun hebzucht te stillen. Bij afschaffing van het huidig systeem met terugwerkende kracht vloeien er honderden miljarden in de Schatkist, verdwijnt de staatsschuld en kan de gelijkelijk verdelende AOW met honderden euro's per maand omhoog. Veelverdieners zoals kamerleden, professoren en ook de wethouder praten daar liever niet over. Raadt eens waarom niet! Werd de wethouder Financiën door u gekozen om de parasieten op de Zuid-as hun gang te laten gaan? Waarom de graaiende directeur van de ABN Amro steunen als de geldstromen van de gemeente voldoende zijn voor een eigen sociale bank? Waarom de wethouder Verkeer niet wegsturen wegens verzuim te onderzoeken of de Noord-Zuidlijn over te doen is aan de NS voor diens forenzen. Dat scheelt tien minuten per dag niet overstappen, een uur per week, een week per jaar, een jaar eerder tijd hebben om rolstoelen te duwen. Bezoekers van de hoofdstad die verschillende adressen af gaan hebben meer aan een frequente Linksom/Rechtsom tram samengesteld uit de lijnen 5, 16 en 24. Met hierbij een semi-Doorloper metro over een route Amstelveen-Muiderpoort-Ring-lus Bijlmer-CS plus deeltrajecten. Maar dat komt niet uit de koker van de PvdA, dus kan het niks zijn! De wethouder Sport liet de kleine vereniging Big Ali sport in het Westerpark uit het clubgebouwtje zetten om daarin De Regenboog, een organisatie voor daklozen en verslaafden er binnen te laten dringen. Terwijl de voorzitter van BAS juist van sponsor Cargill dat clubhuisje had weten los te krijgen, let wel met bestemming sport zoals door BAS tot groot genoegen van gewone mensen in achterstandswijk Westerpark verzorgd werd. De Justitie laat deze schending van de vrijheid tot vereniging, waarin begrepen gebruik van noodzakelijke passende accommodatie zoals voor het organiseren van tennislessen, tournooitjes en in het bijzonder contacten leggen tussen tennissers met verschillende sociale en ethnische achtergronden, vrolijk toe alsof het woord corruptie niet bestaat. Ook corrigeert deze niet als de politie, onder leiding van de burgemeester staand, jaarlijks duizenden onrechtmatige opsluitingen, vrijheidsberovingen pleegt. Als in de Oudheid een godsoordeel ontbrak stonden er rechters boven de partijen en lees in psalm 82, Liedboek der kerken, waarin waarschijnlijk zij bedoeld werden met godenzonen, over hun practijken. Wie voor een dubbeltje geboren schijnt doet er goed aan om absoluut niet op een regent te stemmen bij verkiezingen: allen die zichzelf langer dan tien jaren in een machtspositie wisten te dringen zijn te vervangen zodat beraad en besluit weer terecht komen waar die horen: bij het volk van gelijkwaardigen. Dit alles is gemakkelijk genoeg bespreekbaar op het Internet; bij de media zitten teveel oudgedienden met hoge inkomens die eigen kringetjes spekken en oude wijventaal uitkramen en duitse deuntjes propageren bij Met het Oog op Morgen. Dat duurt een 25 seconden en schakel de radio dan liever even uit.