vrijdag 27 september 2024

huisvesting

                              Amsterdam is op allerlei terreinen de grootste marktplaats in den lande en daar moet ruimte zijn voor deelnemers. Dat zijn niet de asielzoekers behoudens enkele uitzonderingen zoals bijv. wie studeren wil. B & W van Amsterdam voeren slecht beleid door verkeerd te regelen. In Amsterdam zijn heel wat woningen bezet door mensen die niet deelnemen aan de hoofdstadfunktie, maar blijven zitten en wel als doorgeefluik van huursubsdidie aan pandjesbazen, inbegrepen de woningbouwverenigingen. Zou die subsidie van vaak duizenden euro's per jaar afgeschaft worden met als compensatie hoger basisloon/AOW dan dreigt bij wijze van spreken leegstand omdat vooral oude mensen met dubbel paspoort financieel beter uit de voeten zullen kunnen bij terugkeer; dus met behoud van het hoger inkomen goedkoper wonen in het thuisland en geld overhouden voor op- en neer naar de kinderen in Holland. Wethouders willen graag populair worden en zoeken dit bij gebrek aan betere visie vooral in meer, meer woningen. Maar dat betekent doorgaans rijtjeshuizen en flats, terwijl er elders in het buitenland nog zoveel ruimte is en onze betalingsbalans positief genoeg is om dat te financiëren. 
Nederland slaat zich op de borst als democratie met een trias politica. Echter in werkelijkheid hadden en hebben regenten het voor het zeggen. Er is een parlement van welgestelden met het hemd nader dan de rok en dat willen ze zo  houden. Als volwaardige echt vrije burger deelnemen aan beraad en besluit via bindende referenda over hoofdzaken waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor controle, daar is geen sprake van. En art 1 der Grondwet kent men niet. Men wil niet weten wat gelijkwaardigheid inhoudt want dan zouden we een republiek hebben met een op programma gekozen president, die met voorbij gaan van het Haagse baantjescarrousel uit heel het volk bekwame ministers zoekt en bovendien zorgt voor roulering zodat anderen ook aan de beurt komen. Op de universiteit en in het ambtenarendom niet uitgezonderd. 
Mag in een trias politica de rechter een afwachtende houding aannemen als het elementaire grondrecht van echte rechtstreekse deeelname met een hoop vals betoog den volke afgenomen wordt? Bij misdaad heeft de rechtbank plicht om op te treden en goede orde naar vermogen te herstellen. De burger kleineren tot een afhankelijke is een misdaad en de rechter plooit zich blijkbaar naar de regenten; net als altijd al. Onder de bestuurders, die allemaal wel een goede woning hebben, zitten nogal wat lieden die een grotere bevolking verwelkomen gelet op goedkope arbeidskrachten en vooral ook als je zelf een villa hebt en anderen op een jarenlange wachtlijst staan. Over dit laatste praat je natuurlijk niet hardop en eigenlijk jammer dat mensen die geen villa kunnen betalen vluchten naar een dure auto zodat op straat het standsverschil hooghouden moeilijk wordt.
Als vreemdelingen voorrang krijgen bij huisvesting is dat tegen de Grondwet, die achterstelling verbiedt en internationale verdragen behoren dezelfde non-discriminatie te bevatten. Maar de NL rechters negeren dit terwijl de meerderheid van het volk handhaving eist. Nota bene wil de regering Stoof een terroristische organisatie in plaats van kapot te maken en de leden te bevrijden erkennen om voort te bestaan. Hierover zwijgen tekent de rechters als uilskuikens. 
Ondertussen hebben de dieren in Artis maar een derde van het terrein tot hun beschikking. Tja, de kindertjes moeten toch terecht kunen op speelplaatsen en de plantenbedden met eetbare zaken zijn er niet voor de beesten. Net als bij Justitie en op het stadhuis is ook hier vervanging nodig voor beter delen. 

Geen opmerkingen: