zaterdag 22 juni 2024

atoomklokken corrigeren

           Atoomklokken tikken op Aarde langzamer dan in de ruimte, waar de zwaartekracht kleiner is. Dat zou bevestigd moeten worden door zo'n klok op de Maan. Dit is wat de algemene relativiteitstheorie stelt. Voor de driehoeksmeting het GPS systeem lijkt het niet uit te maken. Maar Vasily Yanchilin meent al sinds 2003 (in zijn boek The Quantum Theory of Gravitation) dat de tijd sneller verloopt op Aarde dan in satellieten. Hij voert hiervoor aan dat een foton aan het principe van least action gehoorzaamt: het zoekt nabij massa een route met zo groot mogelijke stappen (lagere frequentie) en daarvan zo weinig mogelijk. Waargenomen wordt niet een passage vlak langs die massa maar op afstand (lenseffect). Ook beschrijft hij in zijn boek roodverschuiving die zijn stelling bevestigt. 
Te onderzoeken is of atoomklokken mogelijk afwijken van de werkelijke tijd. Sedert de Schepping is er overal in het heelal evenveel tijd verstreken, maar klokken lopen ongelijk doordat het tempo van fysische processen afhangt van de lokale gravitatiepotentiaal. Dat is een scalair en verandert binnen een atoom eendimensionaal. Als elektronen naar een andere schil gaan zijn daar twee dimensies (denk aan oppervlak) mee gemoeid. Die zou kunnen betekenen dat de daarmee gemoeide energie groter is dan bij verplaatsing van iets langs een rechte lijn. Dan zou Yanchilin gelijk kunnen krijgen. Volgens dat principe van least action heeft hij dat al en is de algemene relativiteitstheorie onjuist. Dat fysische processen sneller gaan nabij grote massa blijkt ook uit het razend hoge tempo in het Begin. Dat overigens niet voort hoeft te komen uit een oerknal van een punt, want een punt is een wiskundig begrip en bestaat in de natuurkunde niet omdat het geen afmetingen heeft. Er bestaan dan geen zwarte gaten waar de tijd stil komt te staan en die foto was een bedriegelijke compositie met precies een opening richting Aarde in de stralingsgordel rondom. Misschien zijn de vermeende zwarte gaten resten van het spul voordat er doorzichtigheid kwam of nieuwvormingen. 
Daar energie een massaequivalent heeft doet een reizend foton de massaverdeling in het universum veranderen en om de variërende gravitatiezones te passeren is er energie in het spel. Komt die van buitenaf of levert het foton die zelf? In het laatste geval ontstaat er roodverschuiving en moet de tijdschaal van het heelal daarop aangepast worden.
 

donderdag 20 juni 2024

een Democratische Alliantie op onze Planeet?

                                                                     De NAVO ware te vervangen door een politiek en militair verbond om de rechten van de mens te respecteren en indien mogelijk op te treden waar die geschonden worden. Bijv. Australië en Japan kunnen er lid van worden. Na Poetin mogelijk ook Rusland. Huidig Turkije past er niet bij, Israël wel. Alvast dient de NAVO bij te staan om Hezbollah mores te leren en te laten verdwijnen. Rutte lijkt een hondje van het Witte Huis en levert F-16's met enorme killing capacity. Deze man is niet geschikt om vrede te bevorderen. Ophouden met oorlog voeren in de Oekraïne is urgent; bij zo'n DAP past nieuwe aanpak: In het zuid-oosten van de Oekraine kwamen veel russen werken in de industrie en woont er niet slechts de oorspronkelijke bevolking. Wellicht is er wapenstilstand te regelen door in het bezette gebied een tussenrepubliek te vormen. De Verenigde Naties kunnen zich ermee bemoeien om verder wapengeweld tegen te gaan. Na verloop van tijd is het zaak om volksstemmingen te houden, etc. De Tussenrepubliek biedt meer perspectief voor de mensen dan de huidige loopgraven. Als agressor zou Rusland de wederopbouw moeten financieren, maar kan wellicht een tegemoetkoming krijgen via een heffing voor de consument op olieproducten. Daarvan gaat een deel dan naar Moskou en ondertussen worden allerlei overbodige verplaatsingen en verslepingen van goederen duurder, hetgeen goed is voor het milieu. 

Groot-Artis

                                       IJssel- en Markeermeer zijn overmatig groot voor vogels en vissen en weinig aantrekkelijk voor zeilers. Tussen Almere en Hoorn ware een heuvelrij op te spuiten, evt met volksbuitens, waarachter tot Lelystad droog terrein komt voor groot wild. Mogelijk daarbij zijn waterbekkens, hoog om overdag elektriciteit te krijgen en laag voor berging. Maar het hoeft niet zo te gaan met de dieren daar als voorheen in het gebied van de Oostvaardersplassen. Een inrichting als wildpark met veel toeristisch bezoek lijkt haalbaar en diverse dieren uit Artis kunnen er beter domein krijgen. De dierentuin aan de Plantagelaan zit fout met speelplaatsen voor kinderen en gazonnetjes, want dat gaat ten koste van de ruimte voor de beesten. Sommige dieren die nu gevoerd moeten worden door mensen kunnen in zo'n Groot-Artis zelf foerageren en dat scheelt kosten. Het verplaatsen van zand en klei om NL met zoiets moois te vergroten is ook al niet prijzig en er kan meteen aan begonnen worden. 

zondag 16 juni 2024

landschap

Vakblad Natuur, Bos, Landschap,
                                                                Het Markermeer is overmatig groot voor vogels en vissen en weinig aantrekkelijk voor zeilers. Mogelijk is het opwerpen van een heuvelige rug (evt. met volksbuitens) tussen Almere en Hoorn met daarachter tot Lelystad droog terrein voor groot wild. 
Rottum kan vergroot worden met op de oostelijke helft ecotoerisme en aan de westkant beschermd natuurgebied. Misschien ook met opspuitingen bij de zeedijk langs de Eems om tot aan het hoogveen in Drente een zone voor wilde planten en dieren te krijgen. 
Varkens kunnen beter emigreren naar de bossen van de dunbevolkte Baltische staten.
Honden verjagen klein wild uit het Amsterdamse Bos behalve eekhoorns die in de bomen kunnen vluchten. Boven het parkeerterrein bij de Bosbaan ware een hondenpaleis te bouwen waar deze roofdieren kunnen rennen, blaffen en bijten. Schrijft u maar een prijsvraag uit voor een onderkomen in de vorm van een bedoeïenentent van meer verdiepingen.
En ook: drie keer meer vluchtelingen kunnen opgevangen worden in goedkope buurlanden, maar als ons geld daar naar toe gaat draait Albert Heyn minder omzet en behaalt minder winst. 
Reis voorts naar de Tafelberg in Suriname, waar op duizend meter hoogte in aangenaam klimaat een sabbatsdorp te stichten is. Ook scholieren kunnen er naar toe want een maand ginds weegt op tegen acht weken thuis in de klas en bezie zo het financiële plaatje. Het verhelpt pinaren van de locals. 

zaterdag 15 juni 2024

een beunhaas

                                                        De nog zittende minister van Justitie kan weinig kwaad jegens de conservatieve kapitaalkrachtige en ondernemende nederlanders. Ze past prima in het schema dat ruimte geeft aan de massa der VVD-ers, die niet erg gediend zijn van een "beter" wetende en anderen dwarsbomende baas. Ze presteert weinig en hoeft dat dus ook niet, want op de achtergrond regelen de regenten het wel. Die willen nu de topambtenaar van Justitie als formeel hoofd van de regering en voorwaar is dat een goede keus gelet op het belang van wie het feitelijk voor het zeggen hebben in NL. Deze persoon faalde immers op Justitie als men afmeet aan art 1 der Grondwet: Bijvoorbeeld dubbele nationaliteit is daarmee volstrekt in tegenspraak, want het geeft dubbel stemrecht en dubbele woonrechten. Maar wel goedkope buitenlandse arbeidskrachten! Non-discriminatie betekent ook dat er niet gesjoemeld mag worden met afdracht aan de fiscus. Naar draagkracht betalen is het uiteraard, wat het volk wil maar zijn zin niet krijgt. Dan moet je de emigranten naar Monaco aanpakken. Maar ook geheel bovenmodaal, die de list van het parlement met daarin slechts veelverdieners behalve die van de SP gaarne aanvaarde en middels de aftrek pensioenpremie miljarden uit de zakken van laagbetaalden laat overhevelen in hun richting. Dat niet naar draagkracht afstaan moet dus weer aangevuld worden door de eenvoudige werkers met ook uitbuiting van jongeren. Voorts hebben we veel ongewenste en vermijdbare criminaliteit zoals van jeugdigen die overgehaald worden om bij te verdienen in de havens. Voor een bekwaam iemand is het toch niet moeilijk om daar een stokje voor te steken. Hebben we dan een democratie als regenten een aan het volk onbekende slechte ambtenaar als zetbaas op de troon plaatsen? Hun "koning" is ook al een volgzaam hondje.
Het is tijd dat de nederlanders wakker worden en de gaande bedriegerij doorzien en afkappen, die beunhazende topambtenaar niet willen want niet gekozen door de vrije burger, die deel mag en zal nemen aan beraad en besluit. Men kieze een president die niet uit de politieke partijen doch uit het volk waar veel meer bekwame mensen zitten ministers werft. Dat zegt ook art 3 der Grondwet. En het laat zich raden dat de meerderheid nivellering wenst. Dit heeft hogere prioriteit dan de straat met oranje versieren.  

vrijdag 14 juni 2024

sancties

Vrouwen met in deze tijd zes kinderen of vijf zonen schaden de toestand op planeet Aarde. Zulk dom en egoïstisch gedrag weegt veel zwaarder dan een keertje verbaal uitglijden. Als zij een hoge publieke post bekleden en daaruit groot inkomen halen is het voor de familie gemakkelijk om aan woningen en goede banen te komen, anderen op achterstand zettend. Zoveel meer mensen betekent minder ruimte voor wilde flora en fauna en intensivering van de bio-industrie. Nodig is verplichte DNA-registratie om sancties te kunnen nemen tegen overbevolking. Dan kunnen als voorheen het Amazone-oerwoud, de Noorpoolstreken, de Sahara, de Himalaya losgemaakt worden van staten gelijk beschermd Antarctica.

maandag 10 juni 2024

het relatieprobleem met Suriname verhelpen

                                           Natuurlijk wilden de voormalige slaven en koelies graag de touwtjes in handen nemen die Den Haag dan maar zou afstaan. Waartoe de fungerende minister-president samen met aanhang wel bereid was, zo niet graag van het geld kostende gebied in Zuid-Amerika af wilde. Een goede econoom kon op redelijke gronden voorspellen dat een onafhankelijk Suriname met zo geringe bevolking en weinig productiecapaciteit arm zou blijven. Die minister-president was misschien gewoon dom. 
Het is hoogste tijd om effectiever op te treden dan met slavernijmonumenten en afkoopsommen. Helemaal niet dat de Haagse regenten het ginds weer voor het zeggen krijgen maar om welvaart te delen. Net als er in de grote stad beter verdiend wordt dan op het platteland en er compensatiestromen door de overheid ingezet worden om de verschillen te verkleinen is zoiets ook mogelijk vanuit de Hollandse metropool naar het land Suriname met een bevolkingsdichtheid van vijf per vierkante kilometer. Zeg ongeveer twintig per vierkante kilometer omdat het Amazone-oerwoud plus aangrenzend gebied gespaard moet worden voor de wilde flora en fauna. 
Een optie om geldstroom van hier naar daar op gang te brengen is dat laten gebeuren binnen een unie van de Benelux en Suriname. Waar dan één partij niet de absolute meerderheid heeft. Beter nog een Unie van vier nederlandse autonome gewesten, die van de zuiderburen, Suriname en de Antillen. Waar ook nog diverse mini-staatjes die hulp nodig hebben bij kunnen. 
Een niet steeds grotere, zwaardere, duurdere, meer vervuilende auto doet geld over houden, behalve voor melk nadat het kalf bij moe koe gedronken heeft, voor prettige doelen. Zoals heffing op producten uit lagelonenlanden om gindse AOW-potten te helpen vullen. En richting Suriname, met name door er werkgelegenheid te bevorderen voor redelijk inkomen. Ze hebben daar een vrij vlakke Tafelberg op duizend meter hoogte, dus met een iets koeler klimaat. Geschikt voor een sabbatsdorp, waar ook schooljeugd naar toe kan om de tropen te leren kennen? Vier weken daar wegen op tegen twee maanden thuis in de klas en bezie zo het financiële plaatje. Met een spoorlijn erheen, dat is gelijktijdige aankomst van 1e en 2e klasse in plaats van een Mercedes die een oude gammele bus voorbij zoeft. Voorlopig gewoon even hoppen per vliegtuig. 
Zo'n sabbatsstad met huisjes in het groen maakt in Nederland talrijke flats tijdelijk beschikbaar voor anderen. Dat vergt goede organisatie! Ons nieuwe kabinet moet maar eens met wat miljarden over de brug komen voor bouwen in Suriname waar het goedkoop is en het resultaat heel plezierig lijkt te worden voor toeristen, sabbatsgangers en uiteraard voor nu pinarende surinamers.

maandag 3 juni 2024

NSB-ers mentaliteit op de Rietveld academie?

                                    In mei 1940 trok de hoofdmoot van het duitse leger door België. Tegen Nederland bleek te weinig van de Wehrmacht ingezet te zijn en de opzet om ons land snel te veroveren faalde. Want op de Afsluitdijk, rond Den Haag en in Rotterdam werden niet de nodige successen behaald, terwijl de Waterlinie de vesting Holland nog beschermde. Er bestond kans dat dit met veel versterking uit Engeland een formidabele geallieerde basis zou worden. Toen greep Berlijn naar terreur met het bombardement op de binnenstad van Rotterdam, dreigend ook Utrecht te zullen treffen. Nederland had weinig belangen in het conflict tussen grote mogendheden behalve het vermijden van enorme schade en gelet op het sterke franse leger zouden de duitsers waarschijnlijk spoedig aan terugtocht moeten beginnen. 
Van de NSB, de nazi's vriendelijk gezind, is geen normaal protest tegen die terreur bekend. De berlijners hadden in opstand moeten komen tegen de plegers van zulke terreur. Oorspronkelijk waren de aanhangers van de NSB niet zozeer anti-joods maar zij lieten zich opzwepen door de duitse nazi's. Een psalm komt tot de conclusie dat het beter is om de kinderen van nazi's met hun Auschwitz tegen de muren te verpletteren als zij in hun vaders voetsporen willen treden. Nu is er een amerikaanse president die de plegers van terreur, een Hamas nog gesteund door een bevolking die niet in opstand kwam, kans wil geven om te overleven en dan hoogstwaarschijnlijk de terreur voortzettend. De Westbank is en was oud joods land, maar door buitenlandse agressie kon de joodse natie met eigen godsdienst, taal, schrift, cultuur zich er lange tijd niet ontplooien. Daarvan maakten recent moslims misbruik met een bevolkingsexplosie bedoeld om de joden in zee te drijven en er volgens westerse normen kwaadaardig regime binnen een oema te installeren. Onder koning David leefden verschillende vreemde stammen naar meer of minder tevredenheid, maar dat waren geen moslims. Volgens Thora regels had deze meneer overigens wegens een andere zaak gestenigd moeten worden. In de bijbel wordt goed en kwaad uitvoerig besproken met als hoogtepunt het Nieuwe Verbond, gebracht door de Messias en waaraan het christendom wil vasthouden, thans overeenkomstig houding en daad van de barmhartige samaritaan. 
De amerikanen horen de oude man in het Witte Huis af te zetten omdat hij het recht schendt; het recht wil afrekenen met terroristen en Hamas vernietigen, zoals ook met Hezbollah moet gebeuren. De NAVO opkomend voor democratie en vrede mag niet passief blijven maar moet Israël steunen met militaire inzet om de kwestie snel ten goede te doen keren. In feite is het urgent om de NATO te vervangen door een Democratische Alliantie op onze Planeet, waar alle staten die de waarden der christelijk/humanistische beschaving voorstaan bij kunnen horen. Ook na Poetin mogelijk de russen. Dan valt huidig Turkije af en komt Israël erbij. In dit land zijn er momenteel honderdduizend mensen weggevlucht. Niet naar het buitenland maar uit het noordelijke gebied waar Hezbollah terreur met bombardementen uitoefent en de NATO dat maar laat gebeuren. Het standpunt van de israëlische regering is duidelijk: Ophouden met terreur plus de onrechtmatig vastgehouden gijzelaars loslaten en de wapens zullen zwijgen. Daarna uiteraard inzet van politie met tribunaal om de misdadigers te berechten voor een Aarde waar mensen niet en duivels wel opgesloten worden. Het boek van Steven Pinker uit 2011 geeft veel info aangaande het denken over geweld in de loop der tijd. Wij moeten ervan bewust zijn geen oog te willen uitsteken voor een uitgeslagen tand en de andere wang toekeren: Kans geven om het een volgende keer niet fout maar goed te doen. Veel moslims hebben nog een lange weg te gaan naar het Paradijs waar joden, christenen en moslims samen aan tafel komen te zitten. En dus nu alvast horen te oefenen, zonder de joden te bestelen van hun kleine land te midden van het grote moslimdomein. Dat vergt educatie van jongs af aan plus hervorming van de geesten der volwassenen. Daarvoor moet de democratische westerse wereld zich inzetten. Biden en de chefs van Rode Kruis en Halve Maan schieten tekort en dienen plaats te maken voor wie de beschermende wet wil respecteren, misdadigers onschadelijk makend. In Amsterdam staat een Academie waar kunstzinnige uitingen onderwezen worden, maar nu blijkt daar een soort jodenhaat als vroeger bij de NSB opgeld te doen. Indien partij kiezend voor terroristen, niet voor daartegen ingezet leger en in de laatste fase politie, moet de leiding van die onderwijsinrichting aan de kant gezet worden. Het is plicht voor docenten en studenten om dat in orde te brengen. Ondertussen blaft Rutte mee met baas Biden en is ongeschikt voor een DAP, welke een krachtige organisatie moet worden om overal op de planeet te trachten democratische beschaving te bevorderen en daartoe tegenstrevers aan te pakken. Ook de verre naaste zal daarvan profiteren.