zondag 16 juni 2024

landschap

Vakblad Natuur, Bos, Landschap,
                                                                Het Markermeer is overmatig groot voor vogels en vissen en weinig aantrekkelijk voor zeilers. Mogelijk is het opwerpen van een heuvelige rug (evt. met volksbuitens) tussen Almere en Hoorn met daarachter tot Lelystad droog terrein voor groot wild. 
Rottum kan vergroot worden met op de oostelijke helft ecotoerisme en aan de westkant beschermd natuurgebied. Misschien ook met opspuitingen bij de zeedijk langs de Eems om tot aan het hoogveen in Drente een zone voor wilde planten en dieren te krijgen. 
Varkens kunnen beter emigreren naar de bossen van de dunbevolkte Baltische staten.
Honden verjagen klein wild uit het Amsterdamse Bos behalve eekhoorns die in de bomen kunnen vluchten. Boven het parkeerterrein bij de Bosbaan ware een hondenpaleis te bouwen waar deze roofdieren kunnen rennen, blaffen en bijten. Schrijft u maar een prijsvraag uit voor een onderkomen in de vorm van een bedoeïenentent van meer verdiepingen.
En ook: drie keer meer vluchtelingen kunnen opgevangen worden in goedkope buurlanden, maar als ons geld daar naar toe gaat draait Albert Heyn minder omzet en behaalt minder winst. 
Reis voorts naar de Tafelberg in Suriname, waar op duizend meter hoogte in aangenaam klimaat een sabbatsdorp te stichten is. Ook scholieren kunnen er naar toe want een maand ginds weegt op tegen acht weken thuis in de klas en bezie zo het financiële plaatje. Het verhelpt pinaren van de locals. 

Geen opmerkingen: