maandag 3 juni 2024

NSB-ers mentaliteit op de Rietveld academie?

                                    In mei 1940 trok de hoofdmoot van het duitse leger door België. Tegen Nederland bleek te weinig van de Wehrmacht ingezet te zijn en de opzet om ons land snel te veroveren faalde. Want op de Afsluitdijk, rond Den Haag en in Rotterdam werden niet de nodige successen behaald, terwijl de Waterlinie de vesting Holland nog beschermde. Er bestond kans dat dit met veel versterking uit Engeland een formidabele geallieerde basis zou worden. Toen greep Berlijn naar terreur met het bombardement op de binnenstad van Rotterdam, dreigend ook Utrecht te zullen treffen. Nederland had weinig belangen in het conflict tussen grote mogendheden behalve het vermijden van enorme schade en gelet op het sterke franse leger zouden de duitsers waarschijnlijk spoedig aan terugtocht moeten beginnen. 
Van de NSB, de nazi's vriendelijk gezind, is geen normaal protest tegen die terreur bekend. De berlijners hadden in opstand moeten komen tegen de plegers van zulke terreur. Oorspronkelijk waren de aanhangers van de NSB niet zozeer anti-joods maar zij lieten zich opzwepen door de duitse nazi's. Een psalm komt tot de conclusie dat het beter is om de kinderen van nazi's met hun Auschwitz tegen de muren te verpletteren als zij in hun vaders voetsporen willen treden. Nu is er een amerikaanse president die de plegers van terreur, een Hamas nog gesteund door een bevolking die niet in opstand kwam, kans wil geven om te overleven en dan hoogstwaarschijnlijk de terreur voortzettend. De Westbank is en was oud joods land, maar door buitenlandse agressie kon de joodse natie met eigen godsdienst, taal, schrift, cultuur zich er lange tijd niet ontplooien. Daarvan maakten recent moslims misbruik met een bevolkingsexplosie bedoeld om de joden in zee te drijven en er volgens westerse normen kwaadaardig regime binnen een oema te installeren. Onder koning David leefden verschillende vreemde stammen naar meer of minder tevredenheid, maar dat waren geen moslims. Volgens Thora regels had deze meneer overigens wegens een andere zaak gestenigd moeten worden. In de bijbel wordt goed en kwaad uitvoerig besproken met als hoogtepunt het Nieuwe Verbond, gebracht door de Messias en waaraan het christendom wil vasthouden, thans overeenkomstig houding en daad van de barmhartige samaritaan. 
De amerikanen horen de oude man in het Witte Huis af te zetten omdat hij het recht schendt; het recht wil afrekenen met terroristen en Hamas vernietigen, zoals ook met Hezbollah moet gebeuren. De NAVO opkomend voor democratie en vrede mag niet passief blijven maar moet Israël steunen met militaire inzet om de kwestie snel ten goede te doen keren. In feite is het urgent om de NATO te vervangen door een Democratische Alliantie op onze Planeet, waar alle staten die de waarden der christelijk/humanistische beschaving voorstaan bij kunnen horen. Ook na Poetin mogelijk de russen. Dan valt huidig Turkije af en komt Israël erbij. In dit land zijn er momenteel honderdduizend mensen weggevlucht. Niet naar het buitenland maar uit het noordelijke gebied waar Hezbollah terreur met bombardementen uitoefent en de NATO dat maar laat gebeuren. Het standpunt van de israëlische regering is duidelijk: Ophouden met terreur plus de onrechtmatig vastgehouden gijzelaars loslaten en de wapens zullen zwijgen. Daarna uiteraard inzet van politie met tribunaal om de misdadigers te berechten voor een Aarde waar mensen niet en duivels wel opgesloten worden. Het boek van Steven Pinker uit 2011 geeft veel info aangaande het denken over geweld in de loop der tijd. Wij moeten ervan bewust zijn geen oog te willen uitsteken voor een uitgeslagen tand en de andere wang toekeren: Kans geven om het een volgende keer niet fout maar goed te doen. Veel moslims hebben nog een lange weg te gaan naar het Paradijs waar joden, christenen en moslims samen aan tafel komen te zitten. En dus nu alvast horen te oefenen, zonder de joden te bestelen van hun kleine land te midden van het grote moslimdomein. Dat vergt educatie van jongs af aan plus hervorming van de geesten der volwassenen. Daarvoor moet de democratische westerse wereld zich inzetten. Biden en de chefs van Rode Kruis en Halve Maan schieten tekort en dienen plaats te maken voor wie de beschermende wet wil respecteren, misdadigers onschadelijk makend. In Amsterdam staat een Academie waar kunstzinnige uitingen onderwezen worden, maar nu blijkt daar een soort jodenhaat als vroeger bij de NSB opgeld te doen. Indien partij kiezend voor terroristen, niet voor daartegen ingezet leger en in de laatste fase politie, moet de leiding van die onderwijsinrichting aan de kant gezet worden. Het is plicht voor docenten en studenten om dat in orde te brengen. Ondertussen blaft Rutte mee met baas Biden en is ongeschikt voor een DAP, welke een krachtige organisatie moet worden om overal op de planeet te trachten democratische beschaving te bevorderen en daartoe tegenstrevers aan te pakken. Ook de verre naaste zal daarvan profiteren. 

Geen opmerkingen: