dinsdag 15 oktober 2024

vreemdelingenbeleid

                                        Fundamenteel is gelijkwaardigheid der mensen èn respectvolle bejegening van de dieren met ook goede zorg voor de flora.
In huidig Nederland wordt dit volop bewust geschonden. Het Rijk en de vluchtelingenorganisaties trekken binnenkomende vreemdelingen voor boven achterblijvers zoals zieken en armen. Een grote meerderheid van het volk eet van de dieren kwellende bio-industrie en weet wel wat daar gebeurt. Gif wordt nog steeds volop gestrooid meer dan nodig om woekeringen tegen te gaan. 
Gelijkwaardigheid behelst dat eerste levensbehoeften gedeeld worden waar er contacten bestaan en dit laatste is bijna overal het geval. Het gaat niet alleen over voedsel en onderdak maar betreft evenzeer bewegingsvrijheid, zijn stem kunnen laten horen en deelnemen aan beraad en besluit aangaande de gemeenschap. 
Zulk oogmerk had ook de organisatie der Verenigde Naties bij de oprichting, maar falend noopt het ons om zich opnieuw te verenigen. Bijvoorbeeld met een Democratische Alliantie die op de hele planeet tracht kwaadaardige regimes en organisaties aan te pakken. Met de minste schade uiteraard. De Nederlandse politieke partijen worden gedomineerd door oude rotten met te weinig goede visie. Daarom is er limiet te stellen aan overmatige zeggenschap, hetgeen redelijk te bereiken valt via roulering. 
Soms deugen internationale Verdragen en eveneens uitspraken van rechterlijke instanties niet. Dat is duidelijk het geval in het Midden-Oosten waar een eeuw geleden westerse staatslieden met weinig kennis van de regio grenslijnen trokken en vervolgens hun opvolgers het oude joodse land deels wilden vervreemden met stichting van een Palestijnse moslimstaat op de Westoever. In democratisch Israël kan de minderheid van oorspronkelijk ruim een half miljoen Arabieren het goed naar zijn zin hebben. 
Het vigerende vluchtelingenverdrag schiet volstrekt tekort ten aanzien van de "achterblijvers", al in de gevangenis of materieel erbarmelijk. Daarom moet er gezocht worden naar bejegening volgens het principe van gelijkwaardigheid, geheel overeenkomstig art 1 der Grondwet. Welk echter kwaadaardig niet gerespecteerd wordt, want dan zouden we hier een republiek hebben en werden de rechters, knechten van de regenten als het zo uitkomt, vervangen.
Bed, bad en brood geldt voor iedereen die in Nederland is; ook voor zwervers die dat willen en vreemdelingen mag geen voorrang toegekend worden volgens de wet. In dit geval gaat art 1 der Grondwet vóór op de onjuiste of foute vluchtelingenverdragen. Zoiets gebeurt vaker en het is zoeken om billijkheid te doen heersen. Merk op dat het huisvesten van vluchtelingen in vol Amsterdam die niets bijdragen aan de hoofdstadfunctie getuigt van slecht beleid. 
Bij uitbarsting van een supervulkaan met daarop volgende misoogsten zullen de Fransen hun graanoverschotten waarschijnlijk verkopen aan wie het meest bieden. Olie om kassen te stoken wordt duur en Egypte verhongert. Daarom dient de bevolking van de Benelux niet in omvang toe te nemen en in te voeren is mogelijk een pariteitsregel: ongeveer gelijk opgaan per natie van in- en emigratie. Uitzondering hierop dient de tijdelijke opvang van echte vluchtelingen te zijn. Dubbele nationaliteit met dubbel stemrecht en dubbele ontplooiingskansen is zwaar discriminerend en te beëindigen. Wisseling van nationaliteit kan wellicht vlotter. "Echte" vluchtelingen hebben in deze optiek geen aanspraak op een Nederlandse nationaliteit boven andere immigranten. Maar hen ijdel, links laten staan hoort verleden tijd te worden en hen is zonder uitstel opleiding volgens passend niveau te bieden, inbegrepen militaire vorming om in eigen land sterk te staan voor wederopbouw. Tussen haakjes is de Nederlandse "krijgsmacht" een huurlingenlegertje dat bij de eerste de beste dreiging met de Bom zich hoogstwaarschijnlijk zal overgeven. Dat leren de meidagen van 1940 toen de agressor niet slaagde en vesting Holland mogelijk zou uitgroeien tot een geallieerde basis: Berlijn koos voor terreur met het bombarderen van de Rotterdamse binnenstad. Nodig is militaire vorming van elke jongere -niet onderdanig maar gelijk ridderzonen- om hoofd en handen te leren gebruiken in tijd van nood en voor dagelijkse orde. 
Uit het voorgaande zijn maatregelen af te leiden, te nemen door de overheid: Elke stad of dorp dient gastvrijheid te bieden om primaire gelijkwaardigheid van eenieder te effectueren. Dus zorgen voor laaggeprijsde koffie in beschutte omgeving, zo nodig natte ruimte, verstrekking van brood en verwijzing naar slaapplaats. Welke laatste ook elders kan zijn en eventueel op het gras, ongestoord. Toch prettiger dan in een loopgraaf. Je kunt als je het hier niet mee eens bent er vaak zelf wat aan doen. Den Haag is gehouden om minder geld te besteden bij hotels en meer bij zeg het Lilianefonds als u begrijpt wat beschaafd gedrag inhoudt. Dit moet allemaal in het kader van wet of iets minder strenge regeling en om een compleet beeld te krijgen zijn met name de juridische faculteiten der 14 universiteiten te activeren. Men brult daar ondertussen om meer geld, maar een werkelijke deskundige kan een boek schrijven en zo vervalt een heleboel aan dure colleges. Dat de Vrije Universiteit liever streeft om kenniskwartier te worden van de kapitalistische Zuid-As met een leger van belastingontduikers -waarvan vooral arme landen de dupe zijn- moge leiden tot opstand der "kleine luyden". Maar zie je die nog op de Boelelaan, waar alsmaar grotere, zwaardere, duurdere, meer vervuilende automobielen de afslag nemen?

Geen opmerkingen: