donderdag 16 mei 2024

netjes frauderen

Dat kan het evenwicht herstellen als booswichten bezig zijn de samenleving en u een loer te draaien. Reken om hen te corrigeren niet te veel op de rechter, want die doet als het zo uitkomt graag mee en straks meer hoe dan de fiscus getild wordt. Vaak wordt begonnen in schemergebied: 's Morgens de prijzen in de winkel met dertig procent verhogen en 's middags prettige 30 % korting aanbieden. Appie Heyn gebruikt de bonuskaart om extra miljoenen binnen te slepen. Als je in een verkeerde week koopt; maar vooral van buitenlanders die "bonus" zien en buiten de winkel gekomen op de kassabon daar niets van terug vinden. Wisten zij veel dat je Albert Swine een bonuskaart moest tonen. Ze konden dat ook niet weten omdat Brussel een open eerlijke markt zegt te garanderen waarop iedereen goederen en diensten kan verwerven voor dezelfde lage prijs als waarop die anderen aangeboden worden. Zonder beperkende voorwaarden.
Van veel grotere fraude weten de advocaten op de Zuid-As die de domme fiscus geld afhandig maken. Doch is dat niet doorlopende bezigheid van de hollandse welgestelde intelligentsia die niet naar draagkracht belasting wil betalen? Via de aftrek pensioenpremie worden er miljarden overgeheveld uit de zakken van laagbetaalden. Snapt u dit niet dan bent u in gezelschap van de met een ton beloonde "volksvertegenwoordigers" en goed betaalde vakbondsbonzen die het hemd graag nader hebben dan de rok. De Schatkist moet de ontbrekende miljarden maar pakken bij de beneden-modalen, die eventueel terecht kunnen bij de voedselbanken. Dat is mooi verzorgd. En ja, het levert ook de lieden achter de groene tafels duizenden eurootjes voordeel op. Dat mag ook wel want zij hebben het heel moeilijk met ingewikkelde zaken zoals dubbele nationaliteit, hetwelk dubbel stemrecht en dubbele woonrechten oplevert. Hoe moet je dan een draai geven aan art 1 der Grondwet om het allemaal te verkopen? Het beste is gewoon dat stukje beschaving negeren, er geen tijd aan besteden en liever smullen bij uitgebreide moordzaken of daarvan ondersteboven zijn.
Een soort zwendelen is tevens gewoonte in het Haagse torentje, waar de hond van de premier niet binnen mag komen. Die moet blaffen zoals het baasje wil en dat is vaak anders dan het volk kiest. Daarvoor wordt meneer beloond en zelfs zijn dochter krijgt anderhalf miljoen. 
Dag en nacht horen we het goede nieuws van de vriendenloterij al zijn er dwarsliggers die klagen dat je het hoofd niet kunt afwenden zoals bij de televisie. Met vervolgens een akelig geworden duits deuntje in plaats van "Geef mi 'n smok (kus). Nog aine". Met een lonend lot kun je mooi naar Monaco waar ze geen belastingdienst maar wel een casino hebben en onder andere sporters snellen ernaartoe. Daar hebben ze niet het wereldberoemde nederlandse pensioenstelsel. Wij op de Goudkust laten slimmeriken voor wat miljoentjes zo'n 1500 miljard beheren, zodat de arbeiders er niet bij kunnen om de grote bedrijven over te nemen en de verhouding winst/lonen te wijzigen. Dat is bijna een ton per persoon en meer per familie. Nog meer eigenlijk want in de rijtjeshuizen aan de Moddersteeg (nu wel bestraat hoor) doen ze vaak niet aan pensioenopbouw.  Kijk, het is net als bij de lui die op de universiteit kabaal maken, percentueel een heel stuk minder dan vroeger de aanhang van de NSB; veel propaganda maken, net als de hersenspoeling van de radioreclame doet het volk wel slikken en de media berichten dan over dè studenten, alsook over dè goede oudedagsvoorzieningen, welke onze ondernemingen niet hoeven te regelen voor de werkers in verre lagelonenlanden die de producten maken. Wat flink scheelt.
In het woordenboek betekent fraude het manipuleren met geld en positie om enig voordeel te behalen. Van anderen benadelen is bijna nooit opzet en je moet toch goed voor je zelf zorgen. Die buurman hoeft heus geen grotere auto om jou de ogen uit te steken. Dus is het nuttig om kennis te nemen van wat tips om ook mee te doen voortaan als je nog niet aan lichtelijk frauderen toekwam en anderen jou uitlachen. Laten we eens meedenken vragen aan Japke. 
Want het uitmelken van de koe met surrogaat sapje voor het eenzame kalf is ons niet genoeg.

Geen opmerkingen: