woensdag 22 mei 2024

staatsmoskee

                       Er geldt leerplicht voor de jeugd. Ondanks allerlei bezwaren die in de betroffen categorie der bevolking meer of minder opspelen. Zo is er ook plicht voor soldaten om tijdens de militaire vorming van jongeren -hoort voor alle jeugdigen- een en ander op te steken om hoofd en handen te leren gebruiken in tijd van nood. En voor dagelijkse orde zodat de "handhavers" kunnen verdwijnen. In de kerk is het voor de gelovigen zaak iets op te nemen van de uitleg. Over kennelijk moeilijke materie want elke week is er weer een nieuwe preek. Waarbij de lofzang der gemeente helaas dikwijls in het gedrang komt door een bulderend orgel of met kwezelversjes. Biologen worden gauwer atheïst dan natuurkundigen omdat zij niet hoeven na te denken hoe de Grote Geest atoompjes kon maken. In het algemeen wordt er veel van de Blijde Boodschap versluierd en komt de kern, het Nieuwe Verbond waarin onze status verhoogd wordt van knechten tot kinderen; alles poëtisch uitgedrukt, bij menigeen niet in het oog. Zijn pastoors en dominees eigenlijk wel voldoende gelovig gemeten aan het Onze Vader gebed, waarin het doorstrepen van het verkeerde voldoende genoemd wordt en er geen bloed aan te pas komt? Vroeger kende men geen handtekening en een verbond werd gevierd met een offermaaltijd. Ofschoon niet met iets van de bio-industrie op tafel toen. We hebben in de gaten gekregen dat er evolutie gaande is met geestelijke ontwikkeling naast de fysieke. Dan moeten voor goed verstaan oude teksten van Bijbel en Koran soms opnieuw geschreven worden. Bijvoorbeeld Heilige Geest is misschien iets als hemelse sfeer conform het beroemde Veni Creator Spiritus. En "woord" aan het begin van het evangelie van Johannes lijkt gewoon te verwijzen naar Genesis 1. Niks Drie-eenheid dus maar een machtig vorst spreekt een woord en de dingen gebeuren. Technisch prima uitgedrukt bij ontbreken van nadere gegevens. Lees daar het woord stond voor God met "stond voor" als een tamelijk recente uitdrukking in onze taal. 
Onze rechtsfilosofie komt voort uit het christelijke en humanistische verbonden zijn met als plicht hulpverlenen gelijk de barmhartige samaritaan. Maar de vroeger christelijke Vrije Universiteit wil thans kenniskwartier zijn van de kapitalistische Zuid-As waar eigenbelang voorop staat. Die VU is al lange tijd een gedegenereerde instelling met in de mensa kip van de bio-industrie. Ook de vele moslims daar eten dat zonder enige schaamte. De studenten hier en elders worden niet op de hoogte gebracht van de misstanden bij de Justitie en evenmin praat die VVD-vrouw erover. Gelijkwaardigheid volgens art 1 der omschrijving van onze beschaving verzet zich tegen dubbele nationaliteit met dubbel stemrecht en dubbele woonrechten, want dat discrimineert anderen. Idem tegen praktijken op de Zuid-As met belastingontduiking, idem tegen overheveling uit de zakken van laagbetaalden via de aftrek pensioenpremie. Idem tegen uiterst lage jeugdlonen en onderbetaling voor producten uit lagelonenlanden. De vakbonden verzuimen op te komen voor de werkers daar, terwijl het toch eenvoudig genoeg is om een heffing in te stellen welke gestort wordt in gindse AOW-potten. Gelijkwaardigheid is vooral uitoefening van het recht om deel te nemen aan beraad en besluit zoals via bindende referenda. Het landsbestuur ziet samen met de rechters kans om daartegen te knoeien met allerlei nep doordat volwassenen te weinig voorlichting ontvangen. Voor hen geldt geen plicht tot bijscholing en tamelijk nutteloos voetbal op prime time is standaard geworden, zelfs bij de EO. We moeten zien nieuwe staatsradio en -televisie te krijgen met nieuws van over de hele wereld, ook begrijpelijk voor vreemdelingen door langzaam te spreken; zonder afkappende presentatrices en zonder hersenspoelende reclame. Weer met van deskundigheid getuigende causerieën, bijv. over dat art 1 van non-discriminatie, welk woord de hoge dames en heren wel goed kunnen schrijven maar blijkbaar niet begrijpen of erger, Japke. Lust jij pannenkoeken, houd jij je bezig met autosportieren? Laten we ons niet te veel bekommeren over stijlfouten en zeg gewoon It is me what.
Is het groeiend aantal moslims gediend van "hervormingen"? De twisten tussen de christelijken gaan na een paar eeuwen niet meer met geweld gepaard. Later samen aan tafel in het Paradijs moet zich op Aarde eigenlijk al enigszins manifesteren en daarin past geen fundamentalistische oema met eerst de Westbank erbij, vervolgens van zee tot rivier en daarna de rest. De nederlandse staat is verantwoordelijk voor het scheppen van goede mogelijkheden om bij te leren. Als zulks voor de autochtonen nodig is kan er geen uitzondering gemaakt worden voor moslims, die voorlopig geen thuis kunnen of willen hebben in een moslimnatie. Ergo aan de slag om het goede van de Koran in te prenten en wat die samaritaan zou nalaten af te keuren. Daartoe voor de gelovigen een staatsmoskee op het Museumplein in Amsterdam, waar precies een passende plek is voor een grote zwarte kubus op pootjes, fraai contrasterend met het groene gras en de witte Badkuip. Natuurlijk tevens de Nieuwe Kerk weer de betere bestemming geven met voor toeristen 's zondag doorlopende info + gloria. Op Zijn boerderij Aarde heeft God een heleboel geplant maar geen monocultuur en wat zegt de Boodschapper over schapen en bokken?
In het moslimuniversum is er per definitie van de Koran geen gelijkwaardigheid zoals wij die opvatten, geldig voor iedereen. Vrouwen hebben volgens de godsdienst van Mohammed een iets lagere status en evenzo christenen en ongelovigen maar dan op een andere manier. Is het mogelijk dat zo'n moslim burgemeester wordt van een nederlandse gemeente; niet gekozen overigens maar geplaatst door politici? Die op hun manier de wel beleden gelijkwaardigheid niet werkelijk respecteren, nota bene met kennelijke instemming van de rechter, zoals blijkt uit de immense schendingen van de grondwetsartikelen 1 en 3; het vasthouden aan adel met bijgevolg verschil tussen hogeren en lageren in de samenleving, afkerig zijnde van de democratische republiek en met als dieptepunt het kwetsen en vernederen van het dier. Dit ook nog met behulp van honden die ze klein wild laten op- en verjagen. Het publiek denkt dat er slimmere en minder kundige advocaten zijn die tegen flinke betaling de rechtspraak beïnvloeden. Daaruit worden de rechters gerekruteerd welke men wijs acht. In werkelijkheid past het om op een schaal tot tien hen een vier of drie toe te kennen gelet op het onbegrip aangaande een eerlijke samenleving. Deze knechten van de regenten zijn bekwaam in het manipuleren als het zo uitkomt.  
Er zijn vele staatsscholen waar het onderwijs grandioos tekortschiet, terwijl thuis materialisme en voetbal of zo hoogtij vieren. Zo'n staatsmoskee kan mede de leemte iets opvullen en evenzo betere benutting van dat grote gebouw op een hoek van de Dam. In een vrij recent boek van N. N. Taleb staat de vraag: "Should a society that has elected to be tolerant be intolerant about intolerance?" Is er van de zee tot de rivier geen plaats meer voor een natie van een duizenden jaren oud volk met eigen cultuur en taal, welke door buitenlandse agressie eeuwenlang gedwarsboomd werd te floreren? Wijzen naar de Balfour declaration is overbodig en praat niet over internationale rechtsorde van westerse heersers die volgens hun belangen grenslijnen trokken in het Midden-Oosten. Moeten de jodenhaters liever verwijderd worden? Dat kan in het binnenland voor kwaaie autochtonen zodat niemand op zeg de universiteit angstig hoeft te zijn. Aangezien de Grondwet geen discriminerende dubbele nationaliteit toestaat -wel verandering en dat hoeft niet al te moeilijk zijn- kunnen foute marokkaanse scholieren met hun verantwoordelijkheid dragende ouders het land uitgezet worden. Verbanning is een juridisch onderbouwd rechtsmiddel. Met het principieel erkennen der gelijkwaardigheid onderscheidt Israël zich van de massa der moslim-arabieren die de terroristen van Hamas en Hezbollah tot hun favorieten rekenen; op het spoor zitten van de duitsers die tot aan het einde van de Tweede Wereldoorlog de nazi's steunden. Wil de aanklager bij het Internationaal Gerechtshof -uit welk land komt hij?- de valse suggestie propageren dat de ons bevriende regering in Jerusalem misdaden zou plannen en uitvoeren dan is het aan Den Haag om dat niet te tolereren en hem ons land uit te sturen. 




Geen opmerkingen: