dinsdag 28 mei 2024

ongeschikt

                               Een ambtenaar is een knecht en de topambtenaar van Justitie een slechte, want hij verzuimde om zijn superieuren en het volk in te lichten over de grove schendingen van de Grondwet, in het bijzonder van art 1. Dit stukje beschaving tekent om het eens positief te zeggen gelijkwaardigheid; dat is duidelijker dan een verbod tot discrimineren. 
Er wordt in NL volop gediscrimineerd zoals bij het verlenen van dubbele nationaliteit met dubbel stemrecht en dubbele woonrechten, hetgeen anderen op achterstand stelt. Daarbij komt het manipuleren aan art 3 om het Haagse baantjescarrousel in stand te houden. Nog belangrijker is het bedrog met een zogenaamde koning die in werkelijkheid een hond blijkt van de premier en volgens diens inzicht moet blaffen. Zijn dochter krijgt zomaar anderhalf miljoen uit Onze Schatkist van ene Rutte en consorten. Voorts is er de enorme belastingontwijking welke de rechters toelaten terwijl het ministerie van Justitie niet zorgt voor vervanging van dezulken door wel eerlijke personen. Die ook het frauderen via de premieaftrek teniet moet doen, want hiermee worden enige miljarden uit de zakken van laagbetaalden overgeheveld naar welgestelden, die al genoeg hebben behalve om hun hebzucht te stillen. Het volk wil, daar is geen twijfel over mogelijk, belasting betaald hebben naar draagkracht en dit rond het jaar van inkomstenverwerving omdat anders de boel verwatert. Wie moeten dan de Schatkist aanvullen. Waarvan sommigen richting voedselbank gedreven worden! Ook de schandelijke vlucht van sporters naar Monaco had verijdeld kunnen en moeten worden. 
Gelijkwaardigheid behelst recht op deelname aan beraad en besluit. Met een bindend referendum kan daar uitvoering aan gegeven worden, waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle. Dat is toch billijk in een echte democratie en als daar geen sprake van is heeft men een gemankeerde; eigenlijk een soort oligarchie van regenten zoals altijd al hier. Met het oog op spreiding van macht is het gunstig om een limiet te stellen aan de duur van een beleidsfunctie tot zeg acht jaar. Ook geldend voor ambtenaren van de vierde macht en voor vertegenwoordigers. We kunnen als verantwoordelijk volk een president van de republiek kiezen die uit heel het volk bekwame ministers zoekt, bindende referenda uitschrijft, de falende rechters die zich als horigen van de regenten gedragen vervangt en niet leunt op "handhavers". Als elke jongere militaire vorming ontvangt gelijk vroeger ridderzonen om hoofd en handen te leren gebruiken in tijd van nood en voor dagelijkse orde kan de politie weer vriend van de burgers worden. Die Rutte is geen vredestichter en deugt niet voor de NAVO, afglijdend op een pad naar dure en betrekkingen schadende bewapening. Richt veeleer het oog op een wereldwijd Alliantie om het christelijk/humanistische gedrag van de barmhartige samaritaan te verdedigen en te bevorderen en waar na de dictator in het Kremlin ook de russen bij kunnen horen. Ondertussen verzuimt de NAVO om Israël te helpen, waar zulke waarden hoog in het vaandel staan. Nu er nog slechts politieactie nodig is in Rafah om de laatste terroristen daar onschadelijk te maken is het zinvol om Turkije en Israel te wegen aangaande zulk een Alliantie. Moet hierover niet een en ander naar voren gebracht worden door rechtskundigen, zoals ook aanwezig zouden moeten zijn op het ministerie van Justitie?

Geen opmerkingen: