woensdag 11 juli 2012

quod Iovis?


From: janjitso@hotmail.com
To: nrc@nrc.nl
Subject: bijdrage
Date: Fri, 6 Jul 2012 12:21:01 +0200
 
        beunhaas weg
 
Als primus inter pares hoorde de voorzitster van de Tweede Kamer de parels van onze wetgeving te respecteren en te doen eerbiedigen:
art 1 der Verklaring van de rechten van de mens, grondslag van het door Den Haag erkende Internationale Verdrag op Burgerrechten, dat gelijkwaardigheid toekent en Trix Amsberg, een staatshoofd dat niet de wet handhaaft doch familie voortrekt en belust is op geld en status, desavoueeert,
art 3 der Grondwet, dat niet iets is van het kan vriezen of dooien doch open eerlijk sollicitatieprocedures voorschrijft in tegenstelling met de practijk om politieke vriendjes te benoemen als burgemeester met de facto buitensluiting van 95% der bevolking; ook verwerpend de gang van zaken op bijvoorbeeld de VU waar niet primair gekeken wordt naar geschiktheid maar baantjes gereserveerd worden voor zittenden en buitenstaanders het nakijken hebben. Het art is tevens maatgevend voor het bedrijfsleven; bovendien zal er regelmatig getoetst moeten worden op geschiktheid (ipv voor het leven te benoemen) teneinde optimale ontplooiing der bevolking met maximale welvaart te krijgen.
art 60 van het Verdrag van Parijs (1953), dat ieder toekent om goederen en diensten te verwerven voor dezelfde lage prijs als waarop die anderen aangeboden worden. Beperkende voorwaarden zijn domweg niet toegestaan. Maar via de aftrek hypotheekrente kunnen welgestelden eenzelfde huis krijgen voor netto tientallen procenten minder dan een minimumloner kwijt zou zijn. De aftrek pensioenpremie is verworden tot een geniepige methode om geld uit de zakken van laagbetaalden over te hevelen naar lieden al in goeden doen. Bij afschaffing met terugwerkende kracht verdwijnt de staatsschuld, kan de gelijkelijk verdelende AOW met honderden euros omhoog en zitten echte ondernemers niet opgescheept met enorme kapitalen beherende managers die niet geschoold zijn tot welvaart verhogende produktie doch er op uit zijn om de ongelijkheid te vergroten.
Al in de trein merk je dat het parlement niet deugdzaam is en voor precies dezelfde vervoersprestaties de evil NS verschillende prijzen laat rekenen.
De Europese Unie gebied om elke burger met respect te bejegenen en in zijn waarde te laten. Daar is dus geen sprake van in een land met bovenstaande schendingen. In Rotterdam, waar de NRC vandaan komt, beloont bovendien het Hoofd der gemeente (de Gemeenteraad) zijn agenten als die een mens in elkaar trappen. Nooit zal er werkelijke democratie komen als politietaken niet uitgevoerd worden door het volk (zoals vroeger) maar in handen zijn van huurlingen van machthebbers.
Een crony als voorzitster heeft niet eens benul van de parels. Volksvertegenwoordigers die een ton pakken behartigen de belangen van hun eigen financiele klasse het best. Halvering van het salaris (met verdubbeling van het ledental) zal leiden tot betere representatie der meerderheid van het volk. Welhaast met ook referenda over hoofdzaken als gevolg, waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en dagelijkse controle. Wij hebben hulp uit het buitenland nodig omdat hier voldoende eerlijke mensen ontbreken die tegen opeenhoping van macht en geld zijn. De omvang van de bio-industrie, het smakelijk verorberen van plofkippen, tekent de mentaliteit, het weinige aan respect voor medeschepselen.
Daarom is "Brussel" heel erg nodig met diens goede intenties, zoals spreiding van welvaart en werkgelegenheid, een redelijk minimuminkomen om vrij, zonder stadspas, te participeren in de welvarende samenleving (merk op dat genoemd art 1 ook materiele aspecten impliceert zoals het recht op een eigen plek om te wonen of te verblijven zonder dat anderen tegen je wil daar munt uit slaan). Erg jammer toch dat huidig "Brussel" gedomineerd wordt door een elite die alles tracht in te pikken zonder dat een goede koning, vriend van de keuterboeren, hen in toom houdt. Kortom zijn zowel NL als de EU piramidaal van aard en het is hoog tijd dat wij ons best doen om daar verandering in te brengen.
 

Geen opmerkingen: