vrijdag 4 oktober 2013

rentenieren?

            over het mismaakte pensioensysteem
 
Professoren krijgen miljoenen uit de Schatkist als overmatig betaling in een voor het leven beschermde positie. Als het volk beter voorgelicht wordt en gelijkwaardigheid wil - dat kan al binnenkort het geval zijn- zullen zij vele tonnen terug moeten betalen aan de Schatkist. Ze hebben niet willen rouleren maar pakten zelf zoveel mogelijk, tegen beter weten in toch. Er zijn  legio bekwame mensen geschikt voor een professoraat. Die hebben recht op participatie om hun talent te ontplooien en art 3 van de NL Grondwet impliceert niet alleen eerlijke open sollicitatieprocedures maar ook de noodzakelijke wisseling. Wat het pensioensysteem betreft is het onderwijs dienaangaande op de universiteiten bepaald ondermaats.
Veelal beseft men niet dat we tegenwoordig te maken hebben met een renteniersstelsel. Dat is niet gunstig voor ondernemers vanwege het enorme kapitaalbeslag. De managers der fondsen zijn niet opgeleid voor het starten van welvaart brengende produktieprocessen, maar streven naar maximaal rendement om.... de inkomensverschillen na het werkend leven groter te maken, schever dus.  
 
           taak voor nieuwe regering
 
Het volk is souverein; als peilingen uitwijzen dat men het huidige kabinet niet wil is er dan sprake van een soort staatsgreep bij toch zitten blijven?
In een werkelijke democratie is het parlement ondergeschikt aan de uitkomst van referenda door en voor het volk, dat beraadt en besluit. Die parlementariers hebben bovenmodaal inkomen en profiteren mee van de begunstiging welke welgestelden genieten. Professoren spreken hier niet over tegen hun studenten omdat zij zelf ook extra krijgen. Ondermeer via de aftrek hypotheekrente. Die stelt mensen met een hoog inkomen in staat om eenzelfde huis te verwerven voor netto tientallen procenten minder dan een minimumloner kwijt zou zijn. Deze laatste verdient in het welvarende land te weinig voor een eigen huis. Maar de welgestelde kan hem dank zij de genoten aftrek "helpen" aan een huurhuis. Tegen forse vergoeding doorgaans en dat tikt lekker extra aan.
Het volk wil belasting betaald hebben naar draagkracht. Rond het jaar van inkomstenverwerving omdat anders de boel verwatert. Maar dat wordt ook doorkruist met de aftrek pensioenpremie en alweer profiteren de welgestelden hier het meest van. Omgekeerd legt benedenmodaal dan toe, moet opdraaien voor de verminderde inkomsten van de Schatkist. Er is netto een drain uit de zakken van laagbetaalden naar rijkelui, die het niet nodig hebben behalve om hun hebzucht te stillen. Zij vinden dit normaal, "Quod Iovis non licet bovis, toch?", in hun streven naar superieure posities qua macht en geld. Echter geldt art 1 der Verklaring van de rechten van de mens, onze universele grondwet en basis van het ook door Den Haag erkende Internationale Verdrag op Burgerrechten. Wij moeten af van een overheid die net als in feodale tijden er allerlei begunstigden op na houdt. De burgemeester van Amsterdam kwam aan zijn baan door vriendjespolitiek. In het buitenland hebben ze daar het woord corruptie voor. De PvdA heeft aspecten van een criminele organisatie, evenals CDA, VVD, D66.
Allereerst moeten we een republiek worden waarin de gelijkwaardigheid volgens genoemd art 1 volledige gelding heeft. Iedereen in overheidsdienst zal daarom moeten zweren of beloven dat hij art 1 volledig zal respecteren en bestrijden wie het saboteren, maar hierbij nooit een oog uitstekend voor een uitgeslagen tand. Dan is er een nieuwe regering nodig, waartoe het volk net als in Amerika een president kan kiezen. Met terugwerkende kracht wordt vervolgens de begunstiging via aftrek hypotheekrente en pensioenpremie teniet gedaan, zodat er honderden miljarden euros in de schatkist vloeien, de staatsschuld verdwijnt en de gelijkelijk verdelende AOW met honderden eurpos per maand omhoog kan. Een deel van de verhoging zal ongetwijfeld terecht komen bij kinderen en kleinkinderen, hen in staat stellend een eigen huis te bezitten.
Het past om de betere banen te delen zodat de werkloosheid tot nul daalt. Roulatie zal gelden voor ieder in overheidsdienst teneinde machtsconcentraties te vermijden en aan vele talenten gelegenheid te geven tot ontplooiing. Hiertoe is een maximale periode van zes jaren in te voeren, zijnde een zevende van het arbeidsleven. Dat geldt ook voor ambtenaren en politie; het is nog te verkorten bij luilak baantjes. Ordehandhaving moet weer in handen komen van het volk, net als heel vroeger en daartoe is militaire vorming om hoofd en handen te leren gebruiken goed. Na wegsturen van de huidige officieren met hun huurlingen, zo vaak deserteurs. Wie niet in militaire dienst geweest is krijgt taakplicht, verzorgen van gehandicapten tegen wat zakgeld. Als je in staat bent om na je 65e te tennissen kun je ook wel een rolstoel duwen.
Dit is het programma van CO, bedoeld als cooperatieve, collectieve koepel.
Die moet niets hebben van het huidige pensioenfondsensysteem dat in feite ontaard is tot een renteniersstelsel. Met managers niet geschoold tot het opzetten van welvaart brengende produktieprocessen doch erop uit om maximaal rendement te halen teneinde... de inkomens na het werkend leven schever te maken! Zij hinderen bovendien echte ondernemers doordat zij veel rendement eisen op uitgeleend kapitaal. In ons land is er genoeg technische kennis en arbeidskracht, maar het schort aan organisatorisch vermogen om vliegtuigen, autos, treinen te maken. Als men in Oostgroningen schepen vermag te bouwen kunnen ze daar ook wel trams voor Amsterdam fabriceren. Indien die wat minder fel optrekken vallen de passagiers niet om en bezeren zij zich niet. De Shell gevraagd wat er achter blijft als het aardgas op is kwam er als antwoord dat er thans aan goede doelen gegeven worden. Ondertussen laten luxe winkels in de Randstad, te duur voor inwoners van Slochteren, hun voordeur 's winters open omdat het aardgas zo goedkoop is. De Bommels in Amsterdam willen er nog duizenden studenten bij in de al overvolle stad. Beter is stichting van een nieuwe universiteit in combinatie met een centrum voor De Eemshaven. Vooral ook omdat de Vrije Universiteit kenniskwartier wil zijn van de kapitalistische Zuidas, waar geen plaats is voor "kleine luyden". Men bestaat het daar om met tax evasion 4 x zoveel geld uit arm Afrika te halen dan er aan ontwikkelingshulp en uit collectes heen vloeit.
Krant en televisie zijn in handen van bovenmodaal en pro piramidale samenleving. Evenzo behoren de professoren en de leraren tot dit kamp dat te kenschetsen is als lichtfascistisch omdat art 1 geminacht wordt. Er zijn wel een miljoen nederlanders die jeugd goede dingen kunnen bijbrengen. Ook zijn Internet en televisie beschikbaar, zodat de kinderen minder uren in de klaslokalen hoeven door te brengen. Kortom kan het onderricht beter en goedkoper. Vergeet ook de zondagmorgen niet met gratis mededelingen over ethische aspecten in de vele kerken, hoewel de dominees en pastoors merendeels tegen Uittocht uit de piramidale samenleving, want oranje-fascistisch georienteerd zijn. Kan een regentes onderzoek door de politie weigeren en Mark als prins-gemaal nemen? Zal de pa van Maxima vervolgens adviseren een regeringsvliegtuig klaar te hebben staan om dissidenten buiten het land te brengen? Daar is allemaal geen sprake van, maar zij is strafbaar wegens het saboteren van dat art 1 en straf moet volgen, net als voor W A Amsberg.
 
 

Geen opmerkingen: