vrijdag 14 september 2012

kabinet

 
    Phyrrus-overwinning voor de VVD
 
Rechts heeft slechts eenderde van de kiezers achter zich als men de zetels van VVD en PVV bij elkaar optelt. Dat zou hoogstwaarschijnlijk nog minder zijn bij verplicht stemmen.
Het beste is een nieuw kabinet van PvdA, SP, D66, Groen Links en de Dierenpartij, welke laatste de steun van 74 op 76 brengt en daarvoor een staatssecretaris mag verlangen die als regel invoert dat elk dier onder controle van de mens voldoende natuurlijke buitenruimte zal hebben om tenminste drie seconden achtereen voluit te rennen, vliegen of zwemmen. Kan het eenvoudiger? En dat bij elk kunstmatig verhard oppervlak hoog opgaand geboomte aangeplant zal worden ter compensatie van voor de Natuur verloren gegane vruchtbare aarde, terwijl Nederland pleit om het Amazone-oerwoud, de Sahara, de Himalaya, de Noordpoolstreken los te maken van staten en net als Antarctica over te laten aan wilde flora en fauna.
Voor mevr. Sap een vluchtroute naar een regeringspost, D 66 z'n referenda, de PvdA de premier. En de SP?: De drie parels van wetgeving weer boven water halen!: Art 1 der Verklaring van de rechten van de mens met wonen en werken zonder dat een ander zich daaraan verrijkt en natuurlijk de republiek; art 3 der Grondwet tegen de cronies van de PvdA en voor roulatie en delen van banen zodat de werkloosheid nul wordt; art 60 van het Verdrag van Parijs (1953), garanderend dat ieder goederen en diensten kan verwerven voor dezelfde lage prijs als waarop die anderen aangeboden worden. Ergo einde begunstiging der welgestelden via aftrek hypotheekrente en pensioenpremie, hetgeen de Schatkist doet vullen en de staatsschuld laat verdwijnen, terwijl de gelijkelijk verdelende AOW met honderden euros per maand omhoog kan.
 

Geen opmerkingen: