donderdag 27 september 2012

rood-christelijk

nieuwe universiteit

Het is erg vol in Amsterdam met z'n kolengebergte, benzinemeer en twee universiteiten die er elk nog duizenden studenten bij wensen. Beter lijkt stichting van een nieuwe universiteit benoorden Uithuizen-Roodeschool in combinatie met een centrum voor de Eemshaven, gebouwd op windkerende sierras. Voor ontspanning heb je Rottum, te vergroten tot een vijftig vierkante kilometer, plus eco-coco (collectieve, cooperatieve) badplaats incluis door de Eemscentrale (in de vorm van een mooie vulkaan of als caldeira met binnenstrand in zee) verwarmd winterbad en conferentieoord. Met reservaat ook voor groot wild en op de ondiepe wadden verwarmd schoon zeewater spoelend langs het strand. Op het nabije estuarium kun je in teamverband leren zeilen in een Eemsschouw; de evt sponsor meevarend in de kajuit. Vliegveld Eelde kan hier bovendien naar toe verplaatst worden. In de gemeenten rond de aardgasbel is het inkomen per hoofd van de bevolking het laagst van heel Nederland; de rijksuniversiteit Groningen deed er niks aan. Ze hadden toch adviseurs uit Dubai kunnen vragen! Daarenboven wil de Vrije Universiteit te Amsterdam kenniskwartier worden van de kapitalistische Zuidas, waar geen plaats is voor "kleine luyden". De UvA maakte een knieval voor Rome met de recente Bijbelvertaling en liet de opperbobo "in de boezem des Vaders" vervangen door "die God is". Alsof niet Eva afgestraft werd toen ze ongepaste carriere wilde maken. Finsterwolde is niet ver en de nieuwe universiteit kan een rood-christelijke signatuur krijgen.
Bijvoorbeeld de parlementariers zweren nog niet: "Ik zal art 1 der Verklaring van de rechten van de mens -ieder wordt geboren vrij en gelijk in rechten; heeft ook materiele implicaties zoals recht op een minimale plek om te wonen of te verblijven zonder dat anderen zich daaraan verrijken en roulatie, herverdeling van banen totdat de werkloosheid nul is- respecteren en bestrijden wie dit saboteren, doch nooit een oog uitstekend voor een uitgeslagen tand". Onlangs kon je lezen hoeveel de rijksten bezitten en onthouden aan zinvol gebruik door medemensen. Te Amsterdam wordt onvoldoende naar alternatieven gespeurd. Let eens op hoe hongerig de duiven daar zijn en besef dat je het geld beter niet kunt uitgeven aan dure verdichting van de Randstad maar zorgt voor spreiding van werkgelegenheid en welvaart met daarbij de eenvoudige regel dat elk dier voldoende natuurlijke buitenruimte met geeigend voedsel zal hebben. Voor de nog groeiende wereldbevolking zijn aan de rand van woestijnen nabij zee nieuwe metropolen nodig. Is het redelijk om in ruil voor verblijf in de Benelux van bijna een miljoen Marokkanen een tienduizend vierkante kilometer woestijngrond tegenover de Canarische Eilanden te verlangen en daar een grote (grachten)stad te stichten onder NL wetgeving (anders wil er niemand heen)? En met universiteit? Je kunt er voor hetzelfde geld dat je anders kwijt bent in Holland drie metropolen realiseren, de tweede weggeven aan Marokko en de derde aan de Westsaharanen.
Bij de nieuwe universiteit past natuurlijk ook een blad met info over wat er wetenschappelijk verricht wordt, anders dus dan de glossy Folia en Ad Valvas. De Raad van Toezicht der UvA is verzocht om onderzoek in te stellen naar de toekenning van de Erasmuspremie 2012 waar Dijkgraaf cs een belangrijke rol bij zullen hebben gespeeld. Want de algemene relativiteitstheorie is verouderd (bijvoorbeeld weet die geen raad met kleinere lengtemaat nabij massa, hetgeen de electronen sneller doet draaien om de kern van een atoom, ofwel wordt de frequentie verhoogd ofwel gaat de tijd nabij massa sneller) maar er ging wel een miljoen euro naar een daarop gebaseerde theorie van verder geringe wetenschappelijke waarde, terwijl om die te promoten de studenten onkundig gehouden worden van het betere onderzoek van Vasily Yanchilin in zijn boek The Quantum Theory of Gravitation"(2003) (verbannen naar een afgelegen magazijn zodat de studenten dom blijven). Te Amsterdam minder studenten doet geld over houden voor zaken die een echte hoofdstad passen zoals een internationale ARK met Ronde Tafel voor twistende en vechtende partijen plus wetenschappelijke staf om oplossingen aan te dragen en publiek teneinde matiging te genereren. Ook een Psalmenhuis van roestvrij staal en glas voor moslims, joden en christenen op resp. vrijdag, sabbath en zondag; wie weet de overige dagen samen. De kapitalistische Zuidas is al groot genoeg daar hoeft geen geld aan de betonbaronnen gegeven te worden voor een overbodige tunnel.

Het Internet is een formidabel middel om kennis te verspreiden. Daarvan gebruik makend hoeven studenten op de nieuwe universiteit slechts een paar dagen per week, een paar weken per maand, een paar maanden per jaar lijfelijk aanwezig zijn. Indien het marktprincipe gehanteerd wordt zijn er volop bekwame docenten beschikbaar tegen goed modaal salaris; gebouwen kunnen 's avonds en op zaterdag benut worden. Zo wordt het mogelijk om te laten studeren zonder collegegeld te vragen. 
Speciale aandacht in de lessen is nodig voor het volgende: De drie parels van wetgeving moeten weer boven water komen en gerespecteerd worden, te weten art 1 der Verklaring van de rechten van de mens, art 3 der Grondwet, zich kerend tegen vriendjespolitiek en cronies en art 60 van het Verdrag van Parijs (1953) dat een eerlijke open markt wil garanderen zonder bevoordelingen als thans geschieden via allerlei belastingaftrek, welgestelden boven mate begunstigend. Halvering der salarissen van parlementsleden, voor zover afkomstig uit de Schatkist, zal de meerderheid van het volk beter vertegenwoordigd doen raken. Referenda over hoofdzaken past hierbij. Jeugd hoort opgeleid te worden om hoofd en handen te gebruiken in tijden van nood zodat militaire vorming onontbeerlijk is. Basta dan met het huurlingenleger en idem met de politie, instrument van de heersende klasse. Het volk zelf zal zich, net als heel vroeger, moeten bekwamen om orde te handhaven en daartoe is die militaire vorming goede voorbereiding. Ook de ambtenarenstand dient te verdwijnen want ieder kan een dag per week, een week per maand, een maand per jaar taken voor de gemeenschap vervullen. Dat schept een leuke basis aan inkomen en vermijdt onnodige uitgaven aan nutteloos werk verzinnende ambtenaren. Arbeid, banen zijn zo te verdelen (daar zullen wel heel veel colleges voor nodig zijn om wegwijs te maken) dat de werkloosheid nul wordt en ieder op redelijk nivo kan participeren in de welvarende samenleving. Anders dus dan Ik een ton (of drie) en jullie een stadspas; 'k hoop op ook 7,5 ton net als vriend Zalm.
Strikt moet de hand gehouden worden aan sabbath voor het vee, ontspannen rondscharrelen in een natuurlijke omgeving zonder te "produceren". De hoogten van de Mammon, de bio-industriele schuren zijn af te breken. Bij de Israelieten zou om de vijftig jaar herverdeling plaats vinden, zodat de loosers nieuwe kansen kregen doch vooral jeugd gelijke startposities verschaft werden. Dat opnieuw toedelen kan thans geleidelijk met bijvoorbeeld jaarlijks 5% van groot kapitaal afdragen aan eco-coco ondernemingen, behalve wat je uit eigen arbeid toevoegt. Uiteraard is het dwaas om de hoge inkomstenbelasting van de dokter door de patienten te laten betalen; valt overbodige concurrentie in te perken zodat men meer tijd krijgt voor vrijwilligerswerk en recreatie, enz. Enz. Wie hier wil aanvullen gelieve een concept te maken van een betreffend college voor het Internet. Men kan dan uitruilen, selecteren en de nieuwe universiteit stichten.
Daar zal in geen geval engels* voertaal mogen zijn, want onderricht in de eigen zeer rijke taal wordt het best begrepen. De professor wordt bovendien verplicht daarin leerboeken te schrijven.
* In Zuidafrika tracht men met het engels het afrikaans te verdringen en hierbij wordt sluiks een rangen en standen visie opgedrongen zoals bekend van Engeland (oude adel) en de VS (geldadel). Er is nu een zes! sterren hotel in Kaapstad en de rijken bezitten grote winkelketens in welke het laag geachte personeel weinig verdient en niets te zeggen heeft. Scheiding tussen rijk en arm is groter dan ooit tevoren, men ziet elkaar niet eens meer. De volkeren van Afrika en de Boeren hebben veel meer een consensus samenleving, niet dat piramidale. Zwarten daar hebben dikwijls een hoog percentage fast twitch spiervezel dat gedrag teweeg brengt als van een leeuw (sprinten, daarna luieren). In Oostafrika (marathonlopers) domineert het slow twitch type, net als bij boeren. De Boeren vonden zwarten vaak lui en van samen delen kwam zo niets terecht. Van hun geloof mochten ze niet racistisch zijn en zo vonden ze thuislanden uit, gingen de zwarte bevolking beschouwen als buitenlanders. Heel egoistisch zelf de beste en grootste stukken land inpikkend.

Geen opmerkingen: