zaterdag 14 december 2013

hoge werkdruk voor......


                       beunhazen?
De presidente van de rechtbank Amsterdam moet weg, heeft oneervol ontslag verdiend. Want legio zijn de rechtsweigeringen die onder haar leiding plaats vinden. Als er van criminele actie aangifte gedaan wordt is het niet primair schuld van de politie indien er niet op gereageerd wordt doch van de rechter. Die is immers verantwoordelijk voor goede rechtsgang. Er zijn tal van zaken die in 5 minuten opgelost kunnen worden, maar geen zin wordt verhuld in geen tijd en het lijkt nog te kloppen ook tenzij men niet accepteert dat zware criminelen alle tijd en gelegenheid krijgen om te liegen en te bedriegen en de rechters aldus afhouden van noodzakelijke eenvoudige rechtspraak.
Daarenboven -corruptie is achter het groene laken niet iets onbestaanbaars- gebeurt het dat met list en bedrog Rechtbank en Gerechtshof de hand houden boven foute mede-ambtenaren, met name politie. Zelfs de Hoge Raad wordt ervan verdacht aan dit gemene spelletje mee te doen, want niet reageren behelst accepteren. Betreffende stukken zijn ter inzage.
De leden van de Hoge Raad zouden zich toch de ogen uit de kop moeten schamen omdat op de Zuidas met tax evasion 4 x zoveel geld uit arm Afrika gehaald wordt dan er aan ontwikkelingshulp en uit collectes heenvloeit. Hebben het zeker nicht gewuszt, ondanks de openlijke grootscheepse activiteiten van advocaten, qua beroep verwanten, betrokken bij dit moderne soort flessetrekkerij. Want dit laatste is een redelijk goede omschrijving  gemeten aan de wetsorde.
Basis van behoorlijke wet is met hoofdletters BILLIJKHEID. Het volk wil belasting betaald hebben naar draagkracht en dat rond het jaar van inkomstenverwerving omdat anders de boel verwatert. In de nederlandse hoofdstad wordt dus belastingontwijking volop gepleegd; het benadelen van medemensen dus. Op grond van lacunes in formuleringen die wet heten en alles bij elkaar in strijd met billijkheid. Een goed verstaander beseft dan dat ontoereikende regeltjes ongeldig zijn, dat er naar billijkheid rechtsorde gehandhaafd moet worden.
De huidige leden van de Hoge Raad hebben hun positie te danken aan vriendjes in het machtscentrum. Vandaar dat zij ijverig meedoen aan sabotage van art 1 der universele Grondwet, de Verklaring van de rechten van de mens, hetwelk een verzwakt afgietsel is van het bijbelse Tweede Grote Gebod. Vroeger had je feodalen die meenden dat onder de mensen een soort natuurlijk recht van de sterkste gold zodat je vervolgens over kon gaan tot uitbuiting van de zwakkeren. Wie de wet, art 1 kent, van het bestaan ervan op de hoogte is en nochthans zijn medemensen achterstelt, bijv. door hen te weren van deelname aan beraad en besluit op volksvergaderingen of via referenda, valt tot de fascisten te rekenen. Een lichte categorie daarvan weliswaar maar duidelijk eigen groep, eigen positie opvijzelend ten koste van anderen; op onwettige wijze, niet naar billijkheid en tegen de principes der Europese Unie, die positief ingestelde bond van staten met in de verdragen art 1 uitdrukkelijk beleden.
Er zijn tienduizenden personen met uitgebreide juridische opleiding die aan het bovenstaande kunnen toevoegen en wegen weten aan te geven voor grondige correctie van het NL rechtssysteem. Laten we daarmee op de meest voor de hand liggende en gemakkelijkste manier mee beginnen: Die chef van de rechtbank de laan uit, plaats makend voor een vakman die niet hooghartig meent het laatste woord te hebben maar bekwaam is in verduidelijking van de wet, van wat billijkheid betekent. Dat is immers de kern van de rechtspraak; dat onder woorden brengen en zulks voor ieder die zich tot de rechter wendt is niet te hoog gegrepen. Op de juridische faculteiten zwijgt men liever over de beunhazen, want da's toch niet goed voor je carrière, hè. Toegang tot het verkrijgen van recht mag niet belemmerd worden door financiële drempels. De rechter heeft de mogelijkheid om zeurpieten achteraf tijdkosten in rekening te brengen.
Natuurlijk moet ook die Hoge Raad gezuiverd worden. We krijgen dan als het goed gaat onafhankelijke rechters die niet meer naar de pijpen van een oranje-fascistisch parlement dansen maar meteen werkelijke gelijkwaardigheid afkondigen.
Het is zeer aan te bevelen om openbare funkties, betaald uit de Schatkist te beperken tot maximaal zes jaren, eenzevende van een werkzaam leven. Dan komt er roulatie en zal gelijkwaardigheid beter gedijen. Die termijn hoort ook te gelden voor ambtenaren. Levenslang uit het raam kijken in een zeer beschermde positie wordt dan verleden tijd, evenzo  vermindert het aanwerven van steeds meer ondergeschikten om zelf hoger te lijken en dat vertaalt zich in fors lagere belastingen.

           

Geen opmerkingen: