maandag 12 mei 2014

22 mei, kieswijzer

       Is je stem honderd euro waard?
 
Omdat we gelijkwaardig zijn hoort ieder deel te nemen aan beraad en besluit over hoofdzaken middels referenda. Waarna een ondergeschikt parlement of een raad zorgt voor uitwerking en controle.
Want "Ieder wordt geboren vrij en gelijk in rechten". Dit is de tekst van de universele "Grondwet" en het vormt grondslag van de Verdragen der Europese Unie. Zulke verdragen gaan voor nationale wetgeving.
Het omvat ook materiële aspecten zoals recht op een minimale plek om te wonen of te verblijven zonder dat anderen tegen je wil daar munt uit slaan. Idem recht op een plek in het produktieproces en ontplooiing daarin. Daarom moeten betere en mindere banen herverdeeld worden en is roulatie nodig, met bijvoorbeeld ten hoogste zes jaren, een zevende van het werkend leven, betaald krijgen uit de Schatkist. Daarna is de beurt aan een ander; er zijn genoeg bekwame mensen als het onderwijs goed is. Gelijk in rechten betekent eveneens dat miljonairs niet hun hele leven mogen parasiteren; weshalve afroming van groot privé kapitaal richting Schatkist of collectieve ondernemingen noodzakelijk is, behoudens wat door eigen arbeid vermeerderd wordt.
Nederland heeft een piramidale samenleving met overmatig veel macht, geld en aanzien voor een bovenlaag en omgekeerd minder voor vermeend lager volk. Zelfs dominees zijn tegen Uittocht naar gelijkwaardigheid en in feite oranje-fascisten. Wel gematigd, maar fascisten keren zich tegen bovengenoemd art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens om zich en hun kring te bevoordelen en omgekeerd andere mensen benadeling te doen ondergaan. Art 1 wordt volop gesaboteerd! Daarom dient ieder in overheidsdienst voortaan te zweren of beloven dit art 1 volledig te zullen respecteren en te bestrijden wie het saboteren, doch hierbij nooit een oog uitstekend voor een uitgeslagen tand.
Die bovenlaag, waarin negentiende van de parlementariers te rekenen zijn als oranje-fascisten, bevoordeelt zich onrechtmatig via aftrek hypotheekrente: zodanig dat een welgestelde eenzelfde huis kan verwerven voor netto tientallen procenten minder dan een minimumloner kwijt zou zijn. Deze laatste verdient in het welvarend land te weinig voor een eigen huis. De rijke met aftrek hypotheekrente houdt geld over en "helpt" de arme gaarne aan een huurhuis. Tegen forse vergoeding! Het betalen van belasting naar draagkracht rond het jaar van inkomstenverwerving -zoals het volk wil- wordt eveneens doorkruist met de aftrek pensioenpremie. Dit is een door gewone mensen slecht begrepen methode om geld uit de zakken van laagbetaalden over te hevelen naar bovenmodalen, inbegrepen lieden als vakbondsleiders, die het niet nodig hebben behalve om hun hebzucht te stillen. Bij afschaffing van het huidige pensioenfondsensysteem met terugwerkende kracht vloeien er honderden miljarden euros in de Schatkist, verdwijnen staatsschuld en couponknippers en kan de gelijkelijk verdelende AOW met honderden euros per maand omhoog. Een deel van dit geld zal doorsijpelen naar de kinderen en in het algemeen resulteert er een flinke stimulans voor de economie. De managers van de pensioenfondsen zijn niet geschoold in het opzetten van welvaart brengende produktieprocessen. Veeleer hinderen zij echte ondernemers met hun eis van hoog rendement op uitgeleend kapitaal en zij zorgen vervolgens voor schevere inkomensverdeling na het werkend leven ten nadele van benedenmodaal. Nota bene is dit pensioenfondsensysteem een renteniersstelsel geworden met jaarlijks naar schatting een 25 miljard euro besteed of verkwist aan "adviseurs".
De grote partijen willen niet corrigeren omdat de leiders zelf veelverdieners zijn. Het is daarom raadzaam bij de europese verkiezingen te stemmen op kleine, nieuwe partijen van wie mogelijk wel hervorming tot gelijkwaardigheid te verwachten is. Doe moeite om goede afweging te maken en voor deze arbeid van de burger mag best een beloning gegeven worden van honderd euro bij de stembus. Op eigen kracht lijkt verbetering van de situatie in Nederland haast onmogelijk; zelfs de jeugd onderrichtende professoren zwijgen liever over de misstand om hun eigen beschermde en overmatig betaalde positie niet in gevaar te brengen. In feite hebben wij de Europese Unie nodig voor grondige correctie, want zelfs de NL rechters saboteren art 1 volop. Dat doen zij zeer bewust; ze weten heus wel dat het art, grondslag van de Verdragen, absolute wet is ook in ons land. Merk op dat jongeren in verscheiden andere landen zich veel meer inspannen voor goede hervormingen dan nederlandse jeugd. Als je dan aangesloten bent bij de Europese Unie heb je daar baat van.
Art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens is een afgietsel van het bijbelse Tweede Grote Gebod over gelijkwaardigheid van de naaste en de plicht om hem bij te staan. Wat anders kan het summum van onze beschaving zijn? De rijke zonder ons toedoen ontstane wereld getuigt volgens gelovigen van achterliggende intelligentie, van iets meer dan een machinaal proces of een regelende computer en heet bij hen daarom DE Schepper. Het Eerste Grote Gebod, al drie duizend jaar oud, houdt in het werk der schepping hoog te achten en je zelf zo te ontwikkelen dat je er in past. Keer je af van nazi-boeren met hun dierenconcentratiekampen. Zorg dat elk dier onder controle van de mens tenminste drie seconden achtereen voluit kan rennen, vliegen of zwemmen in een natuurlijke omgeving. Breng het Amazone-oerwoud, de Himalaya, de Sahara, de Noordpoolstreken onder internationale controle gelijk Antarctica als domein voor wilde flora en fauna.
Vergelijk het bovenstaande met de programmas van de grote politieke partijen en kies.
 

Geen opmerkingen: