donderdag 13 november 2014

VU?


                                                             (veel friezen en groningers komen naar Amsterdam; wat leren zij daar?)
 
             verraad van de VU-managers
 
Wie weet het nog: Ooit werd de Vrije Universiteit opgericht voor kleine luyden, die het christendom als hoogste goed zagen. Tegenwoordig streeft de VU naar samenwerking met de kapitalistische Zuidas waar geen plaats is voor kleine luyden. Integendeel wordt daar arm Afrika beroofd via belastingconstructies; naar verluidt haalt men op die Zuidas 4 x zoveel binnen als er uit ontwikkelingshulp en collectes heen vloeit. Kapitalisten willen niet "des broeders hoeder" zijn.
Het komend jaar wil de VU geheel engelstalig worden, hetgeen allesbehalve past in de hoofdstad van het nederlandse taalgebied. Hedendaagse kleine luyden zijn vooral jonge papoeas en zuidafrikaanse kleurlingen die in eigen land onvoldoende mogelijkheden tot studie hebben en in een half jaar voldoende nederlands onder de knie kunnen krijgen; niet op topuniversiteiten geweerde amerikanen. Maar ook jeugd uit de provincie die de moedertaal wenst te behouden en te ontwikkelen wordt gedupeerd. Dit alles om op het international vlak meer status te verwerven voor bestuurders en professoren. Hun belang heeft voorrang ; de christelijke nederigheid wordt niet meer aangeleerd. Het College van Bestuur heeft niet voorzien in een kapel doch voor God, de Schepper, een hok in de kelder gereserveerd. Voor de deur staan meestal schoenen van moslims.
De Europese Unie wenst spreiding van werk en welvaart. Dominantie van de Randstad, al plukkend de aardgasbaten, druist daar tegen in. De bobos bejegenen bijvoorbeeld Noordnederland als een wingewest, goed om de hebzucht van Amsterdam te honoreren en een nieuwe in Westeuropa overbodige zeesluis te betalen. Die van de VU blinken uit in vele onnodige verbouwinkjes. Nota bene worden goede gebouwen afgebroken omdat de voor het leven benoemde en overmatig betaalde professoren hun kont wel eens in andere vierkante of rechthoekige kamers en zalen willen neervleien. De eurootjes moeten op want anders komt er het volgend jaar minder "geld voor het onderwijs".
Oplossing voor de gaande degeneratie van de VU is mogelijk stichting van een nieuwe universiteit op de hoek van Eems en wad in een stadje op en in windkerende sierras, dat tevens centrum voor de Eemshaven wordt en vliegveld Eelde hierheen verplaatst krijgt. Daarvoor is geld genoeg uit de aardgaspot; luxe winkels te Den Haag hoeven immers niet het heelal te verwarmen met open voordeur, noch zijn alle kamers van villa's op aangename temperatuur te brengen voor een spotprijs. Wie de hollanders kent weet dat zij inhaling zijn en ondermeer Jakarta lijkt veel van hen te hebben geleerd.
De Europese Unie heeft art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens als grondslag, maar dat wordt te Den Haag gesaboteerd. Immers kent het art automatisch recht toe op deelname aan beraad en besluit, lees referenda over hoofdzaken; waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle. Wie daar tegen is valt te rangschikken bij het (licht) fascistische kamp waar men baas wil spelen tegen de wet in. Verdragen gaan voor nationale wetgeving! Ook rechters doen mee en verwerpen Uittocht naar gelijkwaardigheid. De zittende moeten daarom weg en nieuwe betere rechters zullen de toegang tot de rechtspraak herstellen; zij zijn verantwoordelijk als politie in een la legt.
Misschien is naar voorbeeld van Luxemburg een autonome noordelijke republiek de voor de hand liggende toekomst en dan hoeven er geen adviseurs uit zeg Dubai te komen. Om gelijkwaardigheid te bevorderen en kwaadaardige machtsconcentraties tegen te gaan is het zeer nuttig te rouleren: na een acht jaar betaald te hebben gekregen uit de Schatkist komt de beurt een ander toe. Thans heeft NL een piramidale samenleving en bovenin willen de veelverdieners -waartoe de "volksvertegenwoordigers" behoren- dat zo houden; hebben daartoe een koning Bedrog, een pias met duistere figuren aan de touwtjes, die zijn menselijke verantwoordelijkheid verkwanselde voor geld en vleierij. Wie gelijkwaardigheid ontkent en zich ertegen keert valt gemeten aan art 1 te beschouwen als vuil; luister ook naar de zang van Maria.
Is art 1 gestoeld op het Tweede Grote Gebod? Daar moet de grote Verleider niets van hebben en zijn schare duiveltjes fluisteren in het oor om carrière te maken, baas worden over anderen, niet het aardse delen maar inpikken. Op de nieuwe universiteit met rood-christelijke signatuur? valt veel te onderwijzen wat op VU, UvA en andere universiteiten nagelaten of verkeerd gedaan wordt. Hoog tijd daarom er nu mee te beginnen, alvast op het Internet.
Want de maatschappij is ziek, geringeloord door zucht naar macht, bezit, geld. Er moeten goede heelmeesters opgeleid worden.
Wakker worden! Ontwaken en flinkheid ten toon spreiden.

 
 
           

Geen opmerkingen: