woensdag 4 mei 2016

rechtsprotocollen

                   werkgroep

     Het doden van dokters in Aleppo door bombardement roept om wraak. Is het beter te stellen dat de verantwoordelijken vervolgd moeten worden? Maar gebeurt dat en hoe? De Europese Unie heeft als grondslag voor Verdragen art 1 der Verklaring van de rechten van de mens: ieder wordt geboren vrij en gelijk in rechten. Dit is niet uit de lucht komen vallen want al duizenden jaren eerder werd als Tweede Grote Gebod gesteld dat ieder de ander moet respecteren en helpen omdat hij is als jijzelf. Dit bevat anders dan art 1 ook plicht. Het is primair voor een goede staat, die voortkomt uit Verbond van gelijkwaardigen om samen zaken te regelen. Alles wat hiervan afwijkt zit in fascistische hoek, waar vaak een minderheid eigen belangen doet overheersen ten koste van medemensen. Om rechtvaardigheid te bewerkstelligen is het tekort aan protocollen ter realisering op te vullen.

Art 1 is universeel en ook geldig voor moslims omdat het harmonieert met de Tien Geboden welke profeet Mozes van de berg naar het volk bracht. In de Sinaï hebben rotsen dikwijls een uiterlijk alsof erop geschreven staat. Het Eerste Grote Gebod verbiedt om materiele, culturele, etc. belangen te stellen boven medemenselijkheid met slechts de Schepper boven ons. Dus met goede houding van ons jegens (Zijn) dieren ook.

Internationaal geldt allang dat elk volk recht heeft op zelfbeschikking, hoewel niet ten koste van een andere natie. Dit betekent dat het volstrekt verwerpelijk is om israelis door palestijnen in zee te laten drijven en daartoe grote gezinnen te stichten. Immers vormden die palestijnen geen eigen natie met eigen taal, cultuur en grondgebied en als minderheid zouden ze zeer wel geaccepteerd zijn binnen Israel. Thans is het nog mogelijk om op een autonome Westbank maximaal 25% israelis te doen wonen en idem eenzelfde percentage arabieren binnen de rest van Israel, zodat voor gewone mensen allerlei problemen verdwijnen. Daarentegen moet er recht geschieden jegens degenen die Papoea's, Tibetanen, Koerden afhouden van het eigen wegen gaan. Om te beginnen zijn sancties op te stellen wanneer de verantwoordelijken buiten eigen land komen. Men ontwerpe dienaangaande. Voor zover er al van bestaat is het noodzakelijk om te verbeteren aangezien de toepassing in gebreke blijft.

Rechters die over de schreef gaan ten aanzien van art 1, dat niet verenigbaar is met doodstraf anders dan voor moord, zijn in het buitenland te vervolgen en hiervoor dient een duidelijk protocol gemaakt te worden. Meelopers zoals gevangenisbewaarders niet uitgezonderd! Dit geldt ook voor opgelegde overmatige gevangenisstraf, want een te eerbiedigen regel is dat na 40 jaar, te beschouwen als een volledige periode in het menselijk leven, opsluiting beëindigd moet worden. Het gaat hierbij niet over personen die blijvend gevaarlijk blijken.

De SGP is zeer oranje-fascistisch getint. Wij echte democraten bestemmen de Gouden Koets voor de kindertjes van Finsterwolde, Bonaire, de Bijlmer. De booswichten van de SGP beletten dat. Zijn ze strafbaar? Het gaat hier om een betrekkelijk kleine kwestie maar dat blijkt groter als men bedenkt dat NL een piramidale maatschappij is met een bovenlaag die netwerkt en inpikt.  De staat als Verbond van gelijkberechtigden hoort eerlijke verdelingen te begunstigen en alles wat daarbij tegenwerkt aan te pakken. Een eenvoudig hulpmiddel is laten zweren of beloven dat je art 1 volledig zult respecteren en bestrijden wie het saboteren, doch hierbij nooit een oog uitstekend voor een uitgeslagen tand. Daaraan voldoen welbeschouwd de huidige regering, de meeste parlementariërs en de Justitie niet. Zodat zij allen te vervangen zijn, let wel de laan uitgestuurd moeten worden want uit zichzelf gaan ze niet weg. Art 1 behelst recht op deelname aan beraad en besluit, zoals via referenda over hoofdzaken, waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle. Op de juridische faculteiten wordt zulks niet eens begrepen zodat ook de docenten daar te vervangen zijn. Roulatie is het toverwoord om opeenhoping van macht en inkomen te verminderen en na acht jaar betaald te hebben gekregen uit de Schatkist hoort de beurt aan een ander toe te vallen. Laten we dit snel wettelijk regelen! Het geldt doorgaans al voor presidenten maar is eveneens prima jegens ambtenarij en zelfs politie, want die is op de fascistische toer met 14000 onrechtmatige vrijheidsberovingen in 2015. Onder dekking van de Rechtbanken! Tegen Eradus, voormalig chef van de toonaangevende rechtbank Amsterdam moet vervolging ingesteld worden, ook vanwege weigering om rechtzoekenden toegang te verlenen. Het is nota bene een grondrecht in de EU waarvan wij burgers zijn dat ieder zich tot de rechter kan wenden en dat zonder afhankelijk te zijn van advocaten of deurwaarders. Die rechter heeft zich strikt te houden aan de goede wet en mag niet eigen mening doordrukken. Bijvoorbeeld is "wet", door het volk gewild, dat er belasting betaald wordt naar draagkracht. Derhalve dient belasting waar ontwijking plaats vond met terugwerkende kracht ingevorderd te worden. Ook moet er recht geschieden waar het pensioenfondsensysteem via aftrekregelingen misbruikt wordt als stiekum middel om de welgestelden te begunstigen, een vuile methode is om geld uit de zakken van laagbetaalden over te hevelen naar wie al genoeg hebben behalve om hun hebzucht te stillen. Bij correctie met terugwerkende kracht vloeien er honderden miljarden in de Schatkist, verdwijnen staatsschuld en couponknippers en kan de gelijkelijk verdelende AOW met honderden euro's per maand omhoog.

Wie de nederlandse cultuur waardeert en hoog houdt gaat niet engels praten op de universiteit, doch zoekt zelfstandig naar vergroting van het werkzame veld van art 1. Het kapitalisme houdt daar niet van, is zelfzuchtig in hart en nieren. De managers van Albert Heyn bewijzen dat grote ondernemingen best collectief gerund kunnen worden, al gaan zij hun boekje helaas te buiten met stalmelk en te lage prijzen voor de boeren. Art 1 gedoogt niet dat miljonairs hun hele leven parasiteren en niet dat miljardairs ons bezoekend ons de ogen uitsteken. Afroming is derhalve geboden en dit kan het best geleidelijk richting Schatkist of naar coöperatieve ondernemingen tot aan een rest voor de eenling ondernemer van enige miljoenen en behoudens wat door eigen arbeid vermeerderd wordt. Als je de Amerikanen napraat in het engels komt van nieuwe regelgeving, van protocollen om het recht besloten in art 1 te verwerkelijken weinig terecht.

Wie wil meedoen aan werkgroepen om klaarheid te brengen?


Geen opmerkingen: