woensdag 18 mei 2016

fair city

                     "wij willen de stad"

 

Komt u wel eens in een paleis?

Indien niet dan zit u helemaal verkeerd. Zoals in NL, waar booswichten van VVD, PvdA, D66, SP, Groen Links, PVV, SGP, CDA, ChristenUnie u de toegang beletten. Want gereserveerd voor de hogeren in de piramidale maatschappij.

Stuur hen weg!

Bij het aangaan van een internationaal handelsverdrag moet gelet worden op de aard van de staat. Dat mag geen piramidale organisatie zijn naar afkomst, bezit, relaties, opleiding en dies meer, doch de staat is te baseren op gelijkwaardigheid van de burgers die een Verbond sluiten om samen de zaken van de gemeenschap te regelen. De Europese Unie heeft als grondslag van Verdragen art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens, dat zich uitspreekt over die gelijkwaardigheid en het erkent. Maar nog niet garandeert Brussel een en ander en dit kan juist daar beter gebeuren dan door één-mans partijen zoals van Wilders.

We hebben meer, namelijk het bijbelse Tweede Grote Gebod -respecteer en help de ander want hij is als jijzelf- dat anders dan dat art 1 ook verplichting stelt. Om daadwerkelijk mee te werken aan totstandkoming van zulk goed Verbond en aangezien hiermee tijd en inspanning gemoeid zijn mag er best een vergoeding uit de Schatkist tegenover staan van bijvoorbeeld een 25 euro per referendum of verkiezing. Art 1 houdt automatisch in recht op deelname aan beraad en besluit, zoals via referenda over hoofdzaken, waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking.

Het Eerste Grote Gebod gebiedt zich verre te houden van de Mammon, van bio-industrie welke de dieren van de Schepper niet in hun waarde laat doch minacht; ook van overbevolking die leidt tot feodale, koloniale, dictatoriale praktijken. Zoals vroeger gold het gelijke recht op een stukje grond om in levensonderhoud te voorzien moeten thans banen herverdeeld worden onder leiding van de goede Verbondsstaat. Die staat beoogt om ieders welzijn en welvaart te bevorderen. Hoe anders is het in de religie: God en mens zijn zeer ongelijke partijen; vergelijk de souverein met zijn vazal. In de wetenschap is de Eerste Oorzaak volstrekt onbekend; de godsdienst noemt die Schepper en meer dat Hij -geen Het vanwege de intelligentie- ons vriendelijk gezind is. Voordat er computers en machines waren moest het Opperwezen wel enigszins met menselijke termen beschreven worden. Het Oude Testament valt te bezien als voor knechten die loon willen, terwijl de Gezalfde, de Christus nieuw Verbond brengt met verhoging van onze status tot "kinderen". Die zitten bij pa aan tafel en hebben enige toegang tot zijn portefeuille. Maar moeten opgevoed worden en daartoe is kennelijk het doormaken van lief en leed nodig om geen automaten of zombies te worden. Het zal van Boven daarom af en toe kwaaie dingen blijven regenen.

Uiteraard geldt het Tweede Grote Gebod en dus ook art 1 eveneens voor moslims, want profeet Mozes bracht de uitgebreide versie als Tien Geboden van de berg naar het volk. En het geldt niet minder in de Westerse Wereld waar men de gelijkwaardigheid serieus moet nemen. De hollandse universiteiten richten zich echter naar het kapitalisme en de Vrije Universiteit is niet christelijk meer. Ze praten daar engels om hoger te lijken en willen kenniskwartier zijn van de kapitalistische Zuid-as, waar naar verluidt met belastingtrucs 4 x zoveel geld uit arm Afrika gehaald wordt dan er aan ontwikkelingshulp en uit collectes heen vloeit. Die VU is allang niet meer voor kleine luyden, niet voor jongeren uit Westpapoea maar voor amerikaantjes die niet toegelaten worden op de eigen beste onderwijsinrichtingen en ze hebben er graaiers als bestuur.

Omdat de regering, het merendeel der parlementsleden en de Justitie art 1 niet erkennen als bindend moeten zij weg. Heel snel weg voor Uittocht van het piramidale stelsel naar de ware democratie. Bij de herverdeling van banen en inkomen is een limiet te stellen van ten hoogste acht jaren betaald krijgen uit de Schatkist; daarna komt de beurt aan een ander toe. Dit geldt voor presidenten, ministers, kamerleden, ambtenaren en zelfs voor de politie, want orde moet door het volk gehandhaafd worden zoals ook vroeger gebeurde. En waartoe militaire vorming helpt gelijk vroeger ridderzonen ontvingen. Het is niet verdedigbaar dat miljonairs hun hele leven parasiteren en derhalve is regeling nodig voor afvloei naar coöperatieve ondernemingen of de Schatkist zeg in twintig jaar. Behoudens wat door eigen arbeid vermeerderd wordt en behalve enkele miljoenen nodig voor eigen ondernemen. Alle belastingontwijking is te corrigeren met terugwerkende kracht. Dit geldt ook voor de aftrek pensioenpremie, welke in staat stelt om uit de zakken van laagbetaalden over te hevelen naar wie al genoeg hebben behalve om hun hebzucht te stillen. Bij afschaffing van de tegenwoordige pensioenfondsen komen er honderden miljarden in de Schatkist, verdwijnen  staatsschuld en couponknippers en kan de gelijkelijk verdelende AOW met honderden euro's per maand omhoog. Er is niets tegen zelf sparen mits dat andermans speelruimte niet verkleint. 

Als dan het ontworpen handelsverdrag met de USA bevestiging inhoudt van een piramidale kapitalistische maatschappij  is zulks in strijd met het Verbond dat ten grondslag hoort te liggen aan de goede staat. Ter wille van natuurbeheer is het zaak minder over de aardbol te laten verslepen door grote handelaars en stimuleren wat de eigen streek voortbrengt. Verdubbeling van de brandstofprijs beperkt onnodige ritten, voorkomt nog meer asfalt en beton en maakt gratis bus en tram mogelijk met verwijdering van die verfoeide traliehekken. Je kunt zelf compenseren door minder ijzer in de vorm van een overmatig grote en zware wagen heen en weer te slepen. In ons land is er meer plek mogelijk voor wilde dieren op droog gemaakte grond tot aan de Oostvaarders plassen achter een opgespoten heuvelrij tussen Almere en Hoorn. De bedreigde siberische tijger liep misschien ooit ook nabij de koude Noordzee en kan terrein krijgen in het voor vogels en vissen overmatig grote IJsselmeer. Als een non-stop trein Groningen-Randstad erlangs bij een drenkplaats even langzaam rijdt...... Verderop zijn het Amazone-oerwoud, de Sahara, de Noordpoolstreken, de Himalaya los te maken van staten om gelijk Antarctica puur domein van wilde flora en fauna te zijn. Bij huis kun je hoog geboomte aanplanten ter compensatie van door verharding voor de Natuur verloren gegane vruchtbare grond en grenslijnen zijn  te vervangen door mensenvrije grenszones.

Is dan het wonen in de Amsterdamse Pijp, waar thans vanwege de auto mensen en kinderen minder ruimte hebben dan voorheen, te bestendigen? Er is een reductieplan nodig voor de stad, dat de in West-Europa overbodige grotere zeesluizen laat verdwijnen, ondertunneling van de Zuid-as schrapt en hier een boulevard met fraaie entree naar de stad in de plaats stelt. Nabij het Centraal Station is heel veel ruimte voor centrum bebouwing, zodat die Zuid-as wellicht zal krimpen. Onder meer voor een grote Ark met Ronde Tafel waar internationale twistende en vechtende partijen kunnen aanzitten, terwijl een wetenschappelijke staf helpt oplossingen aan te dragen en publiek matigende invloed uitoefent. Hoe absurd is het om Assad's gevangenen in de steek te laten, hen niet vrij te kopen maar een paar ton per familie uit te geven voor opvang van economische migranten of deserteurs die in eigen land nodig zijn om art 1 te doen zegevieren. Er verblijven een miljoen marokkanen in de Benelux die hun oude paspoort niet willen opgeven. Is het redelijk om in ruil een tienduizend vierkante kilometer woestijngrond tegenover de Canarische eilanden te verlangen om daar onder NL wetgeving (anders willen nederlanders er niet heen) -vergroting van het Rijk dus- een grachtenmetropool te stichten? Voor hetzelfde geld dat verdichting van de Randstad kost en waar de betonbaronnen tuk op zijn kunnen ginds drie nieuwe grote steden gebouwd worden met groene ring rondom gedrenkt in afvalwater. Waarvan de tweede weg te geven is aan Marokko en de derde aan de West-Saharanen. Het is zeer discriminerend voor anderen om dubbele nationaliteit aan turken te verlenen, want zo kunnen zij zich ruimer ontplooien dan wij. Ondertussen heerst er werkloosheid en relatieve armoede bovenop de aardgasbel. De Europese Unie bepleit spreiding van werkgelegenheid en welvaart en hierbij past prima reductie in het amsterdamse, zodat je er niet ten onder gaat in massaliteit.

                     


Geen opmerkingen: