woensdag 29 november 2017

Eemsuniversiteit i.s.n.

 

                                  29 november MMXVII

 

             oprichting rood-christelijke universiteit


Om beter onderricht aangaande recht te krijgen is een nieuwe universiteit tot leven te wekken. Want de oude juridische faculteiten verzaken en schuiven nota bene art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens de facto aan de kant. Hoewel dit art grondslag vormt van Verdragen der Europese Unie en daarom strikt en onverbiddelijk geldig is in ons land. Het art tekent gelijkwaardigheid en houdt daarmee automatisch in recht op deelname aan beraad en besluit. Zoals goed uitvoerbaar middels referenda over hoofdzaken, waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle. Alsook op volksvergaderingen in gemeenten waartoe onder meer stadions zich lenen. Art 1 is kenmerk van beschaving en heeft oude wortels. Het strengere bijbelse Tweede Grote Gebod, respecteer en help de ander want hij/zij is als uzelf, is al vele eeuwen bij ons bekend. Maar kabinet, parlement en Justitie saboteren art 1. Dit noodzaakt tot verandering.

Goede plek voor de nieuwe universiteit met weinig verstoring in de omgeving lijkt op de hoek van wad en Eems. In een stadje gebouwd met architectonisch nieuwe stijl op en in windkerende heuvels en met hierheen verplaatst vliegveld Eelde. De plaats kan tevens centrum voor de Eemshaven worden; bovendien een bestemming krijgen als bestuurscentrum van een autonoom landsdeel binnen een Benelux republiek. De relatieve armoe bovenop de aardgasbel hoort niet verholpen te worden door adviseurs uit Dubai aan te trekken maar is in het Noorden zelf op te lossen. De rijkdom van het aardgas wordt overmatig afgeroomd door machthebbers van buiten en dit valt met terugwerkende kracht te corrigeren zodat er miljarden euro's vrij komen voor een welvaartsstoot met mooiere huizen in de dorpen en op het platteland plus investeringen om producten te maken, zodat er bijv. geen treinen en trams in het buitenland gekocht hoeven te worden en er geen 40% aan sociale premies en loonbelasting in buitenlandse schatkisten verdwijnt. De nieuwe universiteit kan al puur nederlandstalig op het Internet begonnen worden. Gebruik van het engels stimuleert tot aanvaarding van rang- en standsverschil, naar afkomst in Engeland, naar geld in Amerika. De bestaande universiteiten te lande trekken om bommeliaans groter te worden veel buitenlandse studenten aan die op gindse topuniversiteiten niet toegelaten werden. Zo ontstaat er een middelmatig milieu waarin de eigen jonge leergierigen terecht komen. Het is dan geen wonder om van niet al te intelligente professoren te vernemen dat NL een rechtsstaat is, hetgeen uiteraard volstrekt strijdig is met de inhoud van genoemd art 1. Dit art afwijzen doen vermeend hogeren om een piramidale structuur te handhaven waarin zij zelf bovenin zitten en onevenredig veel macht en geld krijgen. Zo zijn er vier politici die momenteel de dienst uitmaken gelijk bendeleiders en hun volgelingen in de Tweede Kamer dwingen om te gehoorzamen. Zij zijn gebaat met het ontbreken van een echt staatshoofd die de wet, art 1, en het programma waarop hij of zij gekozen is handhaaft. Zij willen geen republiek maar een onbenullige pias die het doet voor poen en vleierij en die zij ons bedriegend "koning" noemen. Om macht en geld te spreiden is roulatie nodig. Gelijk presidenten om de acht jaar zo ook ministers, kamerleden, ambtenaren, professoren plaats maken voor bekwame mensen op de stoep die zich willen ontplooien voor de samenleving. Dit geldt eveneens voor politie, want met 14000 onrechtmatige aanhoudingen, vrijheidsberovingen!,  is er sprake van afglijden naar fascisme. Elke jongere dient militaire vorming te ontvangen van een nivo zoals vroeger ridderzonen kregen om hoofd en handen te leren gebruiken in tijd van nood. Dit harmonieert met de essentie van democratische gelijkwaardigheid en bevordert deelnemen aan het bewaken van goede orde. Het past in een consensus samenleving welke fors verschilt van de huidige regentenmaatschappij.

Dan is het niet aanvaardbaar dat sommige landgenoten hun hele leven parasiteren, hetzij met rijkdom, hetzij uit luiheid. Roulatie is nodig om ieder goede kansen te bieden zonder afschepen met flutbaantjes en overmatige rijkdom die goed samen leven verstoort valt in zeg een twintig jaar af te romen richting Schatkist of naar eco-collectieve bedrijven. Behalve wat intussen door eigen arbeid vermeerderd wordt. Aldus wordt gedwongen de naleving bevorderd van het Tweede Grote Gebod, welke in de religie gebonden is aan het Eerste over de Schepper. Ieder is vrij om hierover een mening te koesteren doch de staat moet zich positief neutraal opstellen en daar naar handelen, kortom art 1 doen respecteren. Dit vergt dus wetgeving waar diverse meningen voor moeten wijken als het op handelen aankomt. De nieuwe universiteit zal een rood-christelijk karakter moeten hebben omdat het "rode", het sociale sterk verdrukt wordt door egoïstisch kapitalisme. Alternatieven voor kapitalistische aanpak kunnen ontwikkeld worden. Bijvoorbeeld romen grootgrutters af naar verre al rijke aandeelhouders terwijl de kleine kruidenier terug pompte in de streek. Een coöperatief distributiestelsel houdt zoveel geld over dat bio-industrie gemakkelijk overboord te zetten valt. Het christelijke is ter vervanging van de Vrije Universiteit te Amsterdam, door atheïstische nieuwlichters geroofd van de achterban, en zich thans richtend op carrière maken, medemensen voorbij streven en baas over hen worden. Voor "kleine luyden" zoals uit West Papoea, Zuid-Afrika die best wel even onze taal willen leren maar niet het hoge collegegeld kunnen betalen is er geen plaats. Om hoger te lijken praten de "professoren" engels, een stuk Nederland stelend om dat bij vreemd taalgebied te voegen. Het nederige zoals gepresenteerd door de Voorman van het christendom verdient navolging en daarom kunnen titels verdwijnen, ook aan de universiteit en wie als hoogleraar kennis wil overdragen hoeft niet van titulaire versierselen voorzien te zijn.

Op de universiteit zal verplichte DNA registratie ter sprake moeten komen voor elke aardbewoner, die dan hoogstens twee kinderen zal mogen krijgen en als lid van een grote familie slechts één; kleine volken zoals stammen uitgezonderd. Dit is niet in tegenspraak met art 1 omdat leden van grote families daar voordeel aan ontlenen. Immers zijn flora en fauna in de verdrukking geraakt. Medische inbreng is noodzakelijk om aanvaardbare organisatie te verkrijgen. Zulke "stop" zal door velen allesbehalve in dank afgenomen worden zodat er mogelijk strijd ontstaat. De JSF helpt niet tegen een invasie van boeren-soldaten uit overbevolkte landen die gijzelaars maken. Rechten van dieren zijn onderbelicht; wel is er het oude voorschrift dat de hoek van de akker, de opbrengst ervan toebehoort aan de vreemdeling en dit kan naar het heden vertaald worden als ook naar het wilde dier. Elk dier onder controle van de mens zal voldoende natuurlijke buitenruimte hebben om tenminste drie seconden achtereen voluit te rennen, vliegen of zwemmen. Ook dit heeft een voorloper en wel uit de Tien Geboden waarin de ezel sabbath krijgt en vrij mag rondlopen in een natuurlijke omgeving. Voorts dient bij elk kunstmatig verhard oppervlak ter compensatie van voor de Natuur verloren gegane vruchtbare aarde hoog geboomte aangeplant te worden. Daar zijn onder meer de groene lieden op de VU en te Wageningen nog niet achter en zulks evenmin bij de groene partijen. Het Amazone-oerwoud, de Sahara, de Noordpool-streken, de Himalaya zijn los te maken van staten om net als Antarctica ongestoord domein te zijn van wilde flora en fauna. Hierbij passen mensenvrije grenszones in plaats van strakke grenslijnen.

Behalve aandacht voor betreffende nieuwe wetgeving is onderzoek nodig naar schendingen van erkend recht. Tegenwoordig laten rechters brutaalweg aangiften van rechtzoekenden in lades op politiebureaus verdwijnen, verduisterend stukken behorend bij rechtspleging. Zij belemmeren in strijd met art 1 dikwijls de vrije toegang tot de rechter en willen een advocaat gespekt zien. Dat is in strijd met art 14 van de Europese Conventie Mensenrechten. Onder de huidige minister-president, de burgemeester van Amsterdam en de presidenten van Rechtbank en Gerechtshof is de hoofdstad van Nederland een rovershol van internationale belastingontduikers. En wordt het halve volk, de welgestelden, op crimineel spoor gezet met de aftrek pensioenpremie dat in strijd is met het belasting betalen naar draagkracht; rond het jaar van inkomstenverwerving omdat anders de boel verwatert. Het pensioenfondsensysteem is verworden tot een geniepige methode, door gedupeerden niet begrepen, om geld uit de zakken van laagbetaalden over te hevelen naar wie al genoeg hebben, behalve om hun hebzucht te stillen. Op de site van Geen Stijl valt te constateren dat vele landgenoten lomperikken zijn die te pas en te onpas klaar staan met akelige scheldwoorden. Op straat hindert een ander lomp volksdeel door in de weg te staan, kinderen met een grote autobus of vrachtwagen voorbij te scheuren, vuile gassen op het fietspad te verspreiden. Weer een andere samenstelling uit alle gelederen hebben voordringers, gierigaards, afzetters, personen die vermeende minderen minachten. Daarom zal de Universiteit Eemsmonde niet ontkomen aan voorlichting over de reikwijdte van het Tweede Grote Gebod. Hierbij lijkt een krant onmisbaar, zeg uiteindelijk een Tweedaagse, die ook Den Haag lik op stuk geeft waar andere bladen falen; in het bijzonder aangaande republiek, rouleren, afroming van miljonairs, militaire vorming en natuurlijk het recht conform art 1 der universele Verklaring.

Geen opmerkingen: