maandag 3 april 2023

onrendabele koeien?

                                                              Wie geen dieren eet mag toch hun gezelschap willen in den lande. Dat geldt ook voor koeien die niet door veehouders uitgebuit worden maar met hun natuurlijk gedrag kuddes vormen, waarbij de mens geen rol speelt. Behalve dat wij hen ruimte moeten gunnen, of beter gezegd hun recht op goed terrein dienen te respecteren. Kan de partij voor de dieren dan toestemmen in bouw van een miljoen huizen, grotendeels voor immigranten, op grond nu in gebruik voor landbouw en bio-industrie of met groene natuur? Wereldwijd is er verplichte DNA-registratie van de mensen nodig om eerlijke sancties te kunnen nemen tegen overbevolking die flora en fauna enorm schaadt. Bij ons kunnen naar inschatting de oekraïners nu wel terug naar het westen en noorden van hun eigen grote land. Dubbele nationaliteit met nota bene stemrecht in twee landen is uitermate discriminerend en moet onmiddellijk afgeschaft worden, zij het dat verandering van burgerschap niet moeilijk hoeft te zijn bij pariteit van im- en emigratie. Echt turks kun je het best in Turkije zijn en wil je dat dan is het voordelig voor onze Schatkist om een premie mee te geven kleiner dan wat het kost om hier te verdichten. Dit kan gelden voor iedereen en zo krijgen die kuddes wilde koeien een kans tot renderende vreugde in den lande. 
Met spoed horen er winkels te komen waar melk verkocht wordt die overbleef nadat het kalf dronk bij zijn moeder. De slachthuizen worden kleiner bij verbod van export van dierlijke producten. Laat het buitenland zelf maar verzorgend zijn voor minder mensen. Er kunnen in het eigen land best auto's, trams, treinen gemaakt worden zodat inkomsten uit export van vlees helemaal niet nodig zijn. Er verdwijnt dan minder geld aan sociale premies en loonbelasting in vreemde schatkisten, zodat vooral de overheid netto niet meer geld kwijt is bij aankoop in eigen land al lijkt het daar in eerste instantie wel op en zullen de handelaars graag blijven importeren. 
Wie vervuilt krijgt boete en meer straf indien hij niet ophoudt; zo is het gewoonterecht en men kan niet in ernst volhouden dat de rijke boeren-miljonairs met hun bio-industrie geld van ons horen te ontvangen via uitkoopregelingen. Gewoon volgens billijk recht moeten zij beboet worden wegens stikstofvervuiling e.d., hetgeen zal leiden tot krimp met beter milieu voor de veestapel en de natuur. Wel met fors hogere prijzen voor de consumenten, maar die hebben geld genoeg dat zij thans uitgeven aan alsmaar grotere, zwaardere, duurdere, meer vervuilende automobielen. Dat er voedselbanken bestaan ligt aan het egoïsme van de regenten en hun welgestelde aanhang. 
De PvdD is gehouden met volle inzet op te komen voor de belangen van onze medeschepselen die niet het woord kunnen voeren. Dat betreft het losmaken van staten gelijk Antarctica van het Amazone-oerwoud, de Sahara, de Himalaya, de Noordpoolstreken ter wille van ongestoorde wilde flora en fauna; het kan zich uiten in verandering van grenslijnen in mensenvrije grenszones; het behelst aandringen op het planten van hoog opgaand geboomte ter compensatie van door kunstmatige verhardingen -dak, erf, straat- voor aan de Natuur verloren gegane vruchtbare aarde en zie hoe de industrieterreinen erbij liggen. Voorjaar 2023 is het zaak voor de PvdD om het kabinet van loopjongen Rutte der ego-kapitalisten kwijt te raken zodat de dieren het beter krijgen. Dit met het aandragen van maatregelen. 

Geen opmerkingen: