dinsdag 11 oktober 2011

foute pensioenen

 
          In de EU geldt het Verdrag van Parijs (1953) dat een open, eerlijke markt beoogt en waarvan art 60 bepaalt dat ieder op zijn wens goederen en diensten kan verwerven voor dezelfde lage prijs als waarop die anderen aangeboden worden.
In strijd hiermee is de aftrek pensioenpremie, welke per saldo begunstiging van welgestelden op kosten van benedenmodaal tot gevolg heeft. De Grondwet verbiedt ook materiele discriminatie, net als genoemd art 60, en uiteraard dient een regering elke vorm daarvan te bestrijden. Het volk wil dat er belasting betaald wordt naar draagkracht en wel in of omstreeks het jaar van inkomstenverwerving omdat anders de boel verwatert. Jammer genoeg is de meerderheid van het volk niet goed vertegenwoordigd in het parlement waar de leden een ton uit de Schatkist ontvangen en de belangen van de eigen financiele klasse het best behartigen. Halvering van het salaris, voor zover uit de gemeenschappelijke pot afkomstig, zal verbetering van het democratische gehalte meebrengen, terwijl dan ook het ledental te verdubbelen valt zonder extra kosten en met name de belangen van kleine groeperingen zo meer aandacht kunnen krijgen.
De aftrek hypotheekrente is eveneens onjuist en behelst gemeten aan de wet een vorm van corruptie daar het hoge inkomens in staat stelt om eenzelfde huis te verwerven voor netto tientallen procenten minder dan een minimumloner kwijt zou zijn. Deze laatste verdient te weinig voor een eigen huis ofschoon art 1 der Verklaring van de rechten van de mens -basis van het Internationale Verdrag op Burgerrechten- ieder recht toekent op een minimale plek om te wonen of te verblijven zonder dat anderen tegen zijn wil daar munt uit slaan. De rijke houdt dank zij de aftrek geld over en kan de arme helpen aan een huurhuis. Doorgaans tegen een flinke prijs. De overheid is gehouden om graaiers in te tomen en te zorgen voor zodanig evenwicht dat ieder zich kan ontplooien. Hiertoe is geforceerde herverdeling van banen, waaraan immers inkomens gekoppeld zijn, dikwijls noodzakelijk. Ambtenaren scheppen er vaak genoegen in om medemensen naar beneden te trappen en zelf hoger te lijken door betiteling als bijstandsgerechtigde te bezigen. Technisch gesproken bestaat er allang geen Bijstand meer omdat arbeidsongeschikten in verplichte verzekering vallen en werkzoekenden als het ware stand by op de arbeidsmarkt staan met alle rechten vandien zoals correcte benaming en salaris. De EU gebiedt de overheden om elke burger met respect te behandelen en te zorgen dat iedereen in de welvarende samenleving kan participeren op een materieel minimumnivo. Uiteraard zonder vernederende stadspas, dus met voldoend inkomen. Zeer kwalijk in Nederland is de schending van art 3 der Grondwet, hetwelk open, eerlijke sollicitatieprocedures impliceert en niet begunstiging van politieke vrienden onder de facto buitensluiting van 95% der bevolking, geen lid zijnde van een partij. Obama spant wellicht de kroon met de slechtste minister van Financieen daar de kloof tussen rijkste en armste burger in de USA 50 miljard dollar wijd is. Men dient te reflecteren over wat een burger is. Bij ons verlaagde een onbekwame, gemeten aan de oogmerken der samenleving, minister de vermogensbelasting zodanig dat welgestelden letterlijk slapende rijker worden. Ondermeer de Bijbel schrijft herverdeling voor.
 Bijvoordbeeld de SER is een instantie die een plan kan maken om de misstand bij de pensioenregeling te corrigeren en wel met terugwerkende kracht. Het vermogen der fondsen, ongeveer 700 miljard euro, bestaat naar schatting voor de helft uit onrechtmatige aftrek plus rente en moet overgeheveld worden naar de Schatkist. De kapitaalspositie van het Rijk wordt daarmee zodanig verbeterd dat de gelijkelijk verdelende AOW met honderden euros per maand omhoog kan, opklimmend bij afnemende deelname aan het arbeidsproces. Welke deelname verplicht hoort te zijn ook voor nu vroeg gepensionneerden en miljonairs omdat er niet geparasiteerd mag worden. Merk op dat de oude aftrekregelingen slechts passen in een standenmaatschappij doch in een werkelijke democratie volstrekt fout zijn omdat de regering jegens elke burger een positief neutrale houding moet aannemen en niet bepaalde al welgestelde categorieen mag bevoordelen.
 Idem de aftrek hypotheekrente is met terugwerkende kracht te corrigeren. Resultaat zal zijn dat de staatsschuld nagenoeg verdwijnt, hetgeen niet prettig is voor rijke uitleners die dan rente zullen derven. Daarentegen schept het mogelijkheden voor de overheid om de welvaart van de bevolking te stimuleren en zie hiertoe suggestie om in Noordnederland actiever te worden, met name in gemeenten rond Slochteren welke van heel Nederland het laagste inkomen per hoofd der bevolking hebben terwijl de Shell niets achterlaat als het aardgas op is. Kapitaal in handen van managers der pensioenfondsen -die uit zijn op winst en niet geschoold werden in het opzetten van produktieprocessen- remt echte ondernemers en daaronder die met eco coco (collectieve, cooperatieve) aanpak.
 Het wekt bevreemding dat de Justitie schendingen van wetten en Verdragen toelaat, met name van dat art 1. Zo wordt een volstrekt verkeerd voorbeeld gegeven en het zal nodig zijn om de rechters te vervangen. De gaande manipulaties tegen wet en Verdrag ontnemen vele eenvoudigen kansen op ontplooiing en dan ligt verleiding tot "rechtzetting" via misdaad op de loer. De media hebben verzuimd om goede berichtgeving terzake te verstrekken.
 

Geen opmerkingen: