maandag 14 mei 2012

verkiezingen

                           kies-toets
 
Test aan de hand van de voorlopige lijst hieronder of u een eerlijk burger bent en vindt uit waarop wel of niet te stemmen.
 
A  Basis van beschaafde ordening is art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens: Ieder wordt geboren vrij en gelijk in rechten.
Dat wist men al in de Oudheid; toen heette het dat we allemaal van Adam afstammen.
Dit artikel vormt grondslag van het in Nederland erkende Internationale Verdrag op Burgerrechten, maar politici en rechters negeren het teneinde een bovenlaag te begunstigen.
Het artikel omvat allerlei vrijheden, zoals van godsdienst, onderwijs, vereniging en ook materiele rechten zoals op een eigen plek om te wonen of te verblijven zonder dat anderen tegen je wil daar munt uit slaan.
Te kiezen als volksvertegenwoordiger en te benoemen in een openbare funktie zijn slechts de personen die zweren of beloven om art 1 volledig te respecteren en te bestrijden -doch nooit een oog uitstekend voor een uitgeslagen tand- wie het saboteren.
 
B  Politici behartigen de belangen van hun eigen financiële klasse het best. Daarom moeten de salarissen van de parlementariers, voor zover afkomstig uit de Schatkist, teruggebracht worden tot modaal, tot een solidair nivo. Zo raakt de meerderheid van het volk beter vertegenwoordigd.
Een goede regering trekt niet voor maar is neutraal op positieve wijze jegens elke burger en zorgt daarom dat iedereen ontplooiingskansen krijgt. Hiertoe worden betere en mindere banen verdeeld zodat de werkloosheid daalt tot nul.
Ook stuurt bekwame regering herverdeling van bezit op geleidelijke wijze zodat de burgers in het economisch en sociale leven op redelijk gelijke voet met elkaar om kunnen gaan. Miljonairs mogen niet louter consumeren, parasiteren en dienen bij te dragen aan de nationale inspanning.
Aftrek hypotheekrente en pensioenpremie zijn verwerpelijke regelingen in strijd met het belasting betalen naar draagkracht rond het jaar van inkomstenverwerving. Het zijn instrumenten om geld uit de zakken van laagbetaalden over te hevelen naar rijken die al genoeg hebben en met terugwerkende kracht is correctie geboden. De staatsschuld verdwijnt dan en de AOW kan met honderden euros per maand omhoog.
 
C  Vermeerdering van het Rijk als vergroting van de speelruimte voor de burgers hoort in een goed politiek programma. Hinderende grenzen in de Benelux kunnen snel verdwijnen met bijvoorbeeld opdeling van ons land in twee autonome gebieden: kustlanden en hogere landen. Luxemburg is bij Wallonie te voegen om eerlijker verdeling van lasten te krijgen. Met de Scandinavische staten kan een Unie aangegaan worden. Pinaren in Suriname hoeft niet langer als er op gelijke voet samengegaan wordt.
Te ondersteunen is het streven naar autonomie of onafhankelijkheid van Westpapoea, Tibet, Schotland, de Molukken omdat naast individuele rechten er ook rechten van naties bestaan. Voor Israel lijkt een Salomon's oplossing te bestaan met 25% israeliers op de Westbank en in de Gazastrook en 25% arabieren in het overige gebied. Plus bouw van een nieuwe metropool bezuiden Rafah voor opvang van de egoisten met veel kinderen.
Ontwikkelingshulp is moreel geboden, want immers is genoemd art 1 universeel. Evenwel mag de planeet niet overbevolkt raken en sancties wegens groot kindertal zijn toe te passen.
De Europese Unie heeft belangrijke mensenrechten in het vaandel en is voor spreiding van welvaart met daaraan verbonden werkgelegenheid. De EU moet ons helpen om de drie parels van wetgeving die thans door Den Haag vertrapt worden volkomen geldig te doen zijn: art 1 der Verklaring van de rechten van de mens, art 3 der Grondwet, welk open, eerlijke sollicitatieprocedures impliceert en zich verzet tegen het benoemen van vriendjes als burgemeester met de facto buitensluiting van 95% der bevolking, geen lid zijnde van een politieke partij; en art 60 van het Verdrag van Parijs (1953), garanderend dat ieder goederen en diensten kan verwerven voor dezelfde lage prijs als waarop die anderen aangeboden worden. Nog kan een welgestelde dank zij de aftrek hypotheekrente eenzelfde huis voor netto tientallen procenten minder verwerven dan een minimumloner. En hoe zit het met de treinkaartjes?
 
D  Terwijl de elite, de honderdduizendkring (eurootjes), tracht zoveel mogelijk van minder gewaardeerde mensen in te pikken zijn de mensen samen zeer zelfzuchtig bezig om wilde dieren te verdringen en vee in de schuren der bio-industrie te beroven van zon en regen. Er moet gelden dat elk dier onder controle van de mens voldoende natuurlijke buitenruimte zal hebben om tenminste drie seconden achtereen voluit te rennen, vliegen of zwemmen. Dit is in overeenstemming met het Bijbelse gebod om vee sabbath toe te kennen, vrij van produceren ontspannen rondscharrelen in een natuurlijke omgeving.
Voor wilde flora en fauna zijn het Amazone-oerwoud, de Sahara, de Himalya, de Noordpoolstreken los te koppelen van staten en net als Antarctica onder internationale controle te brengen. Op kleinere schaal zijn grenslijnen te wijzigen in mensenvrije grenszones. Bij ons valt van het voor vogels en vissen overmatig grote IJselmeer tussen Stavoren en Enkhuizen een stuk droog te maken voor ondermeer de bedreigde Siberische tijger. Een expressetrein daarlangs kan bij een drenkplaats even langzaam rijden. Tussen Almere en Hoorn past een waterkerende heuvelrij waarachter tot Lelystad plaats zal zijn voor anders afgeschoten herten en wilde paarden. Rottum is met gemiddeld een meter ophoging te vergroten tot een vijftig vierkante kilometer, waarvan de westelijke helft bestemd is voor groot wild en tegenover het toeristische Borkum een koninginnebadplaats komt. Wel coco, cooperatief, collectief en met door de Eemscentrale, die als vulkaan of caldeira met binnenstrand in zee gebouwd kan worden, verwarmd winterbad.
Nieuwe roofdiervrije, dus zonder honden en katten, gehuchten en dorpen zijn op tal van gunstige plekken mogelijk, met name op terpen over dijken heen.
Stukken van de Veluwe zijn te hervormen tot berg en dal met ondermeer wintersportfaciliteiten.
 
Tot dusver hebben wij een piramidale samenleving met onevenredig veel macht en geld bij een politieke en economische elite die niet democratisch gezind is, niet wil delen, niet wil afstaan, geen Uittocht begeert naar echte democratie. Men tracht deze wantoestand te verhullen met een oranje kleurtje. Op school en in de media wordt zo propaganda gevoerd. Correctie zal de meerderheid van het volk goed doen. Vereffening kan bestaan uit roulatie met ontslag zodra men een miljoen uit de schatkist te pakken heeft. Dat geldt ook voor professoren, die liever hun studenten onkundig houden aangaande wat eerlijk en mogelijk is. Werkelijke democratie valt niet te bereiken met politie- en ambtenarenstanden, want die volgen de hoge heren. De betreffende taken moeten daarom vervuld worden door heel het volk in deeltijd. Jeugd hoort militaire vorming te ontvangen om te leren hoofd en handen te gebruiken in tijd van nood. Geef hen ook een leuk vliegdekschip in plaats van het geld weg te smijten aan vroege pensioenen.
De Schepper heeft hoogstwaarschijnlijk evolutie van de menselijke geest op het oog en om geen automaat of zombie te worden zal dan het doormaken van lief en leed noodzakelijk zijn. Ongetwijfeld wordt daar van Boven wel voor gezorgd, zodat de heilsstaat nog verre blijft en strijd is geboden. In de islam heet dit jihad, niet te verwarren met terrorisme want de Koran prijst rechtvaardigheid. In het Nieuwe Testament van het christendom wordt de status der mensen verhoogd van knechten tot kinderen. Een knecht wil loon, een kind zit aan tafel bij pa en behoeft opvoeding. De Messias had als enige vanaf geboorte die nieuwe status. De jongste hollandse Bijbelvertaling bevat ketterij met het proberen om, net als Eva eerder, van een mens een god te maken. De joden dienen meer in de Torah te lezen: over het vijftigste jaar van herverdeling, dat tegenwoordig geleidelijk realiseerbaar is, om loosers een nieuwe kans te geven en vooral om jongeren gelijke startposities te verschaffen; over de verdeling van de produkten der nieuwe oogst op het oude Pinksterfeest, niet als een oprechte kapitalist eerst eigen zakken vullend; over de hoek van de akker, de opbrengst ervan, die aan de vreemdeling en het wilde dier behoort. 

      Edel en hoog geboren                Human par la sagesse
      een mens naar Godes beeld       de Dieu le Createur
      zoek ik rechtens behoren           nous cherchons en noblesse
     de vrijheid onverheeld                la liberte d' tout coeur
     Om 's HEEREN aardse gaven       Le droit pour chaque tete
     te proeven met verstand             s' appelle egalite,
     bied ik mijn broeder haven,        sur Terre se rend une fete  
     deel oogst in dit rijk land            plein de fraternite
 
melodie:
g g g fis f e c / d d c' b gis a / g f e d d f / e g e d e d c / b_  d d g d f e / a gis gis a c' b /
c' e g f e d f / a g e d e d c
 
Zullen er nog nieuwe bekwamere mensen te voorschijn komen? De media mogen helpen om die op te sporen en te stimuleren. Indien politieke partijen te weinig te bieden hebben is ook een hervormer mogelijk die alles in goede banen leidt en deze zou je via het Internet kunnen kiezen als nieuw staatshoofd. Hij of zij moet dan natuurlijk wel oprecht de eed of belofte kunnen afleggen, geen verleden hebben die ermee in tegenspraak is. Hierbij past een Grote Raad; het parlement behoudt natuurlijk de gewone taken.
Om de belangstelling voor de verkiezingen te stimuleren (wegblijvers steunen doorgaans met hun onthouding de opkomst van rechtse rakkers zoals loopjongen Rutte, die heel vals art  1 saboteert, heel vals art 3 laat saboteren en heel vals verzuimt dat art 60 gerespecteerd moet worden)
helpt wellicht een liedje, bijvoorbeeld op de melodie van "Ich bin nur ein armer Wandergesell":
 
Ik ben maar een lul/trut/nul
en ik weet wel waarom:
PvdA/CDA/VVD/Dzeszes/tja Groen Links was mijn keus
dat was zeker heel stom
Nou zit ik hier
in een land vol venijn;
ben/geld tweederangs
en dat doet vreselijk pijn
Oranje dat mot ik niet meer!
 
Hoe word ik een bink/ster,
hang dat eens aan m'n neus
Goeiedag, word ik flink,
'n democratische reus?
Kom op naar voren
saam in eerste lijn
Weg met ouwe bobos;
zo strijden is fijn
M'n meissie, zij/jongen, hij wil mij dan weer.
 
 
 
 
 


 

Geen opmerkingen: