woensdag 3 oktober 2012

analyse

 
                   verraad + beunhazerij
 
            Keerde niet de PvdA zich voor 12 september fel tegen de VVD en trok daarmee veel stemmen?
Nu heult Samson met rechts, hoewel links van PvdA, D66, Christenunie, Groen Links en Dierenpartij een meerderheid van 76 zetels heeft.
Rutte is minder een staatsman dan een loopjongen van rijke conservatieven die bijvoorbeeld benedenmodaal mee de inkomstenbelasting van de dokter laten betalen. Daar komt het immers op neer als medici netto een bepaald bedrag prikken en de minister van Financien, die hoort te zorgen voor belastingheffing naar draagkracht zoals het volk wil, verdient een dikke onvoldoende.
Roemer blijkt halfzacht, legt zich neer bij de rangen en standenmaatschappij met een Beatrix Amsberg die als staatshoofd het vertikt om de wet te handhaven -dat we allemaal gelijkwaardig zijn en de overheid niet de vermeend betere standen mag spekken via aftrek hypotheekrente en pensioenpremie of nota bene een greep in de Schatkist!
Bij afschaffing van de aftrek pensioenpremie met terugwerkende kracht komen er honderden miljarden in de Schakist, verdwijnt de staatsschuld, hetgeen niet prettig is voor couponknippers, en kan de gelijkelijk verdelende AOW met honderden euros per maand omhoog. Bovendien worden echte ondernemers dan niet gehinderd door de managers van de pensioenfondsen, die enorm veel kapitaal onder zich hebben doch niet geschoold zijn in het organiseren van goede produktieprocessen; evenwel uit zijn op het schever maken van de inkomensverdeling.
 
Wat een beunhazerij om de AOW grens te verhogen nu er zoveel werkloosheid is in Europa en dito niet meedoen aan het arbeidsproces in Nederland. FD gelieve uit te rekenen hoeveel voordeel welgestelden hebben van verhoging der AOW leeftijd: Ook zij krijgen dan een dikke tien mille wat later, maar als mindere goden langer werken kunnen zij eerder ophouden en het valt zo te regelen dat ze alvast tienduizenden euros van hun pensioen of verzekering dik voor hun vijfenzestigste ontvangen. Het CBS en het Nationaal Planbureau schieten hier flink tekort in voorlichting. Nu al hoeven miljonairs niets bij te dragen aan de nationale produktie alsof dat normaal is. Dat past in een piramidale maatschappij maar niet in een echte democratie.
 
Er is  een prima  oplossing voor het verraad van de rechtsen in de PvdA en de beunhazerij van de formateurs, onbekwaam of dom genoeg om geen structurele verbeteringen naar volwaardige en eerlijke democratie aan te dragen (W Bos: Ik een ton of drie en jullie een stadspas):
 
       er moeten wegens het verraad nieuwe verkiezingen komen
 
met daaraan svp een nieuw gevormde politieke groepering of koepel deelnemend: een Sociale Unie, verwant aan de Partij voor de Dieren, die voor de zwaksten en minsten opkomt.
 
            
 

Geen opmerkingen: