donderdag 21 februari 2013

piramide

                werk voor sociologen
 
Wie goede, eerlijke toepassing van recht wil behoeft assistering van sociologen. Die immers leggen bloot hoe de werkelijke verhoudingen in de samenleving zijn, terwijl de media met hun spiegeltjes veelal manipuleren. Recent weer door nagenoeg geheel te verzwijgen dat art 1 der Verklaring van de rechten van de mens bestaat en grondslag vormt van het ook door Den Haag erkende Internationale Verdrag op Burgerrechten. Daarom zal het Europese Parlement verzocht worden, zal geeist worden te beletten dat wie dit grondrecht saboteert enige openbare funktie bekleedt.
Hoe wordt ook het nederlandse volk bedrogen door hun dominees, die weliswaar de Uittocht prediken maar ondertussen meebouwen aan een piramidale samenleving. Dat volk kreeg een ketterse nieuwe Bijbelvertaling voorgeschoteld met vervanging van "in de boezem des Vaders" (twee handen op 1 buik) door "die God is". Zo versterkt het zeer hierarchische Vaticaan zijn positie en loopt ene Wilders in de val Mohammed niet te herkennen in zijn preken (de Koran) als protesterend tegen het grieks-romeinse heidendom der drie-eenheid. De gereformeerde in zijn dikke slee denkt ondertussen dat die professor doctor uit Nazareth wel geboet zal hebben voor zijn portie (bijv. de mishandeling in de bio-industrie, waar het vee ondanks het Gebod geen sabbath, rondscharrelen in een natuurlijke omgeving, krijgt). God vergeeft-om-niet-mits, is de fundamentele leerstelling van de Bijbel doch niet passend bij de rk-rituelen van verstrekkers en ontvangers en daaraan gekoppelde rang. Het waren niet de joden die de Messias ter dood brachten, doch romeinen uit Europa. Niet dat er misverstand in het spel was, want de joodse traditie van knechten van de Ene met beloning verschilt van de christelijke opvatting "kinderen" (beeldspraak) Gods te kunnen worden en daartoe opvoeding behoeven, lief en leed dus doormaken, aan evolutie onderhevig zijn.
Als het op het ondermaanse geestelijk een grote warboel is zal dat best van Boven gewild zijn met het oog op die geestelijke ontwikkeling, vermijdend dat de mensen automaat of zombie worden. Utopia ligt daarom niet in het verschiet.
Niettemin is jihad geboden, strijd om art 1 -vroeger heette het dat we allemaal van Adam afstammen- volledig gerespecteerd te krijgen. Daartoe verplichten tot eed of belofte om art 1 volledig na te leven en te bestrijden wie dit saboteren maar hierbij nooit een oog uitstekend voor een uitgeslagen tand. Merk op dat allerlei vrijheden automatisch uit de Verklaring voortvloeien, inbegrepen het recht van souverein volk op referenda over hoofdzaken, waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle.
Behoeven wij hulp uit het buitenland? Waar zit de kink in de kabel? Check het onderstaande met aan het eind een citaat: 

Het zijn met name de professoren die land en stad verzieken. Ze tooien zich met titels: professor, doctor, zoals in vroegere feodale tijden baron en edelman. Ze willen geen gelijkwaardigheid maar hogeren en minderen. Ze metselen aan een piramidale samenleving met Trix Amsberg als een vuile vlag op een modderschuit en schuiven zichzelf overmatig salaris toe in een praktisch voor het leven beschermde positie in plaats van te rouleren en de werkloosheid tot nul te reduceren. Met hun kwaadaardige hersencellen stimuleren ze dat op de Zuidas via tax evasion 4 x zoveel geld uit arm Afrika gehaald wordt voor aandeelhouders dan er als ontwikkelingshulp en uit collectes heenvloeit. Zal Michelle Obama, ingelicht, nog naar Amsterdam komen? Ze gedogen dat rond de aardgasbel het inkomen per hoofd van de bevolking het laagst van heel Nederland is en verwarmen met het spotgoedkope aardgas alle kamers van hun villa's. Aan toiletten schoon houden doen ze niet en trekken eigenlijk hun neus op voor voetenwassers. Ze lichten de boel op met het pensioenfondsensysteem dat in de kern der zaak verworden is tot een geniepige methode om geld uit de zakken van laagbetaalden over te hevelen naar al welgestelden die het niet nodig hebben behalve om hun hebzucht te stillen. En zo in plaats van belasting te betalen naar draagkracht rond het jaar van inkomstenverwerving (wil het volk anders?) de rijkdom van hun elitaire klasse vergroten ten koste van de staat, van de gemeenschap.
Ze jagen hun studenten op tot carriere maken, medemensen voorbij streven en baas over hen worden. Precies zoals het past in een piramidaal systeem en tegen Uittocht. De hen toevertrouwde jeugd wordt dom gehouden inzake gelijkwaardigheid, weet niet dat art 1 der Verklaring van de rechten van de mens volstrekt maatgevend is en dat wie dwars ligt geen openbare funktie toevertrouwd kan worden.
Zelfs in de beta-faculteit is het niet pluis: een prachtige nieuwe zwaartekrachtstheorie uit Moskou wordt door de samenwerkende Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam aan de studenten onthouden om voor een eigen theorietje van minder of geen kwaliteit de Spinoza-premie te pakken en vervolgens wordt de toegang tot de wetenschappelijke bibliotheek ontzegd aan wie hierover klaarheid tracht te krijgen. 
Zakenlieden kunnen nooit op tegen goede, eerlijke intellectuelen. De huidige professoren? Zoals gezegd: witgeverfde knekelhuizen.
           

Geen opmerkingen: