zaterdag 8 februari 2014

verkiezingen 17 maart

 
         COCO -programma 
 
Ieder hoort mee te doen en draagt verantwoordelijkheid.
Dan moet je weten hoe je stemt bij de gemeenteraadsverkiezingen.
Dat vergt aandacht voor de politieke programmas en de hieraan bestede tijd mag best beloond worden met honderd euro bij de stembus.
Ga na welke partijen dat willen.
                              
Programma voor een politieke koepel.
De nederlandse samenleving heeft een piramidaal karakter met overmaat aan macht en geld bovenin en onnodige tekorten onderaan. Spraakmakenden zoals kamerleden, hoogleraren en journalisten zitten doorgaans bovenmodaal en willen eigenlijk geen verandering, want dat betekent voor hen inleveren ten gunste van benedenmodaal. Om dit laatste toch voor elkaar te krijgen, lees gelijkwaardigheid bevorderen, is het nodig om de stemplicht weer in te voeren. Dan zal bij de uitslag van verkiezingen benedenmodaal een meerderheid behalen en worden veranderingen eenvoudig in te voeren. Help mee om een programma voor nieuw bestuur op te stellen, zoals:
 
- Alle uit de Schatkist betaalde funkties en banen mogen niet langer dan zes jaar duren. Daarna is het de beurt aan anderen.
- Bovenmodaal moet de bevoordeling via aftrek hypotheekrente en aftrek pensioenpremie met terugwerkende kracht bij de Schatkist inleveren. Zo verdwijnt de staatsschuld en kan de AOW met honderden euros per maand omhoog.
- Studeren aan een universiteit wordt gratis. Alle titels en promoties worden afgeschaft. Het engels, taal van rangen en standen uit hoofde van geld of afkomst, wordt geweerd.
- De belastingvrije voet gaat drastisch omhoog. Compensatie geschiedt door meer accijns op energie uit fossiele brandstoffen. Men heeft geen 1500 kg ijzer in de vorm van een overmatig grote en zware auto nodig om zich te verplaatsen.
- Honden zijn taboe in bos en natuurgebied omdat ze thuis van de bio-industrie vreten en daarna klein wild op- en verjagen. Vos en wolf houden zich koest na verzadigd te zijn.
- Onze mooie fietspaden mogen geen rijbanen zijn voor stinkende, gevaarlijke kleine motoren zoals scooters. Men kan gewoon een motorrijbewijs halen en in de stad zal bij gemengd verkeer een maximum van 40 km/uur gelden. Of beter van 10 m/sec omdat dit meer inzicht biedt.
- Amsterdam is vol, dus niet nog meer studenten erbij! Want dat drijft voor andere bewoners de huur op; het kan wel duizend euro per jaar schelen. Daarom een nieuwe universiteit in combinatie met een centrum voor de Eemshaven met vliegveld Eelde daarheen verplaatst. Hoofdkantoren van bedrijven naar de plaats van produktie.
- Bestrijding van tax evasion op de Zuidas en niet nog eens de betonbaronnen spekken met een onnodige tunnel daar.
- Bij elk kunstmatig verhard oppervlak, hetzij erf, straat of dak, dient hoog geboomte aangeplant te worden ter compensatie van voor de Natuur verloren gegane vruchtbare aarde.
- Elk dier onder controle van de mens zal voldoende natuurlijke buitenruimte hebben om tenminste drie seconden achtereen voluit te rennen, vliegen of zwemmen.
- Sociale taakplicht voor ieder boven 65 jaar die niet in verplichte militaire dienst is geweest met als vergoeding wat zakgeld.
- Handhaving orde weer in handen van het volk net als voor het jaar nul en daartoe militaire vorming voor de jeugd om te leren hoofd en handen te gebruiken in moeilijke situaties.
- Daarbij leuke dingen zoals tanks, vliegdekschip, eigen straaljager samen met Zweden en Belgie
 
Amsterdams programma:
                                           De hoofdstad dient voortouw te nemen voor vernieuwende programmas van partijen en burgers.
Kies uitsluitend mensen die beloven of zweren art 1 der Verklaring van de rechten van de mens -ieder wordt geboren vrij en gelijk in rechten- te zullen respecteren en bestrijden wie het saboteren, maar hierbij nooit een oog uitstekend voor een uitgeslagen tand.
Merk op dat dan een heleboel hoge dravers niet meer welkom zullen zijn in Amsterdam.
Natuurlijk hoort de burgemeester gekozen te worden door de inwoners van de gemeente, niet door een stel bobos elders. Partijen die dit tegenwerken zijn niet democratisch. Primaire taak van een burgemeester is leiding geven aan handhaving van orde, lees respectering van de praktische kant van art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens, dat geen mens een mindere is. Hij en de burgers zullen daarom Willem Bierdrinker en zijn oranje-fascisten weren uit de stad, want deze lieden erkennen dat art niet en saboteren gelijkwaardigheid. Thans heeft Nederland geen werkelijk staatshoofd, want in die funktie ben je gehouden om de wet, art 1 te handhaven. De marionet, die zijn ziel verkocht voor geld en status, is dat niet en wij behoren gelukkig nog tot de Europese Unie vanwaar we hulp nodig hebben om de "universele Grondwet", dat art 1, volledig tot zijn recht te doen komen. Helaas steunen dominees en pastoors merendeels de oranje-fascisten en zijn zij tegen Uittocht uit de piramidale samenleving naar gelijkwaardigheid, hun opperste leider verloochenend. Ook de rechters erkennen art 1 niet en moeten daarom vervangen worden. De rechtbank Amsterdam staat onder leiding van Eradus, verantwoordelijk voor de veelvuldige belemmering van toegang tot de rechter - een grondrecht in de Europese Unie. Het is niet in de eerste plaats schuld van de politie dat aangiften van misdrijven in een la verdwijnen maar van Eradus. Die moet de laan uitgestuurd worden, heeft een schop onder de kont verdiend zogezegd, want goede volledige rechtspraak is onontbeerlijk.
Art 3 der nederlandse Grondwet beoogt toetsing en toegang tot overheidsbanen met de belangen van de gemeenschap voorop. Niet die van partijen, van politieke vriendjes en daarom hoeft een minister helemaal niet uit de gelederen van een politieke partij te komen. Evenmin de burgemeester. Art 1 is niet volmaakt omdat hersens en lichaam verschillend toegemeten zijn, maar slechts tenzij er geen anderen even bekwaam zijn (of daartoe opgeleid in het land der "kennis") zal de zes jaren termijn overschreden mogen worden. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn bij rechercheurs terwijl de politie sec afgeschaft wordt omdat weer het volk gaat zorgen voor handhaving der orde.
Naast de burgemeester is veelal een bouwkundige nodig die belast wordt met zorg voor een goed uiterlijk van de stad en rechtstreeks verantwoording schuldig is aan de gemeenteraad. Hij moet bewijzen oog te hebben voor de klassieke schoonheid van Amsterdam die tot uiting komt aan de grachten. Hedendaagse geldwolven prefereren kale kolossen waar geen vogel onderdak vindt boven statige panden met luisterrijke tuinen. De verschillen tussen villawijken en de 19e eeuwse gordel zijn te groot en derhalve moeten deze laatste uitgedund worden. De hoofdstad kan wel met wat minder inwoners toe en als je nooit hebt bijgedragen aan de hoofdstadfunktie zou je ook best elders kunnen wonen. Het Stadionplein hoort niet bebouwd te worden maar dient open ruimte te blijven, met veel groen, want er komen steeds meer massameeting en daarvoor is goede plek nodig. Veel landgenoten mijden Amsterdam. Om werkelijk hoofdstad te zijn mag commercie niet overheersen; niet in de Kalverstraat, niet op de Wallen, niet op de Zuidas, niet op de universiteiten waar de Bommels ondertussen sturen naar formidabele groei om eigen status te verhogen. Meer studenten betekent hogere huren in de stad! Grootgrutters dienen plaats te maken voor eco- coco (collectieve, cooperatieve) supers. Onderbuikgedoe hoort niet in een centrum, de Zuidas is te zuiveren van uitbuiting middels belasting ontwijking en wie bepaalt daar de ruimtelijke ordening? Meer infrastructuur (lees meer forenzen) is onwenselijk. Een bouwstop op de Zuidas is passend. Of hogere belastingen daar om af te schrikken.
Krimp dus voor Amsterdam als beste programma, maar geen overloop dan naar Almere, want daar zit je vier meter beneden zeenivo en ben je kwetsbaar voor overstromingen. Op den duur past wellicht een gigametropool in de zuidoostelijke leemte van de Randstad-ring en stichting van dochtersteden overzee is ook niet verkeerd, want kan in een aantrekkelijk zonnig klimaat; is ginds stukken goedkoper en stimuleert de ontwikkeling van de regio.
Het grote gebouw op de Dam kan wel een stadshome worden; waar misschien 's ochtends studenten zitten te blokken, er 's middags getrouwd wordt en tegen de avond zwervers een maaltijd krijgen. Met daarna feesten.
Een Linksom/Rechtsom tram samengesteld uit de lijnen 5, 16 en 24 kan voor zeer frequent vervoer zorgen, met name ten dienste van bezoekers van de hoofdstad die verschillende adressen af gaan. Als de Noord-Zuid metrolijn over gedaan wordt aan de NS scheelt dat forenzen tien minuten overstappen, een uur per week, een week per jaar, een jaar eerder met AOW.  Voor de hand liggend is ook een semi-Doorloper metro met route Amstelveen-Zuid-Muiderpoort-CS-Sloterdijk-Zuid-lus Bijlmer-CS. Die kan ook op deeltrajecten bereden worden zoals van en naar de Arena. Uitbreiding van infrastructuur, weg, spoor, luchthaven, is uit den boze omdat er niet nog meer opeenhoping in Amsterdam moet komen. Van het tegenwoordige stadsbestuur mogen er geen goedkope taxis rijden. U moet in een dure Mercedes stappen die 180 km/uur haalt. Hebt u te weinig geld? Geen nood, elk jaar een paar procent meer van de PvdA en de vakbond  houdt de hoop levendig, nietwaar? Waarom geen supergrote eenvoudige Dafjes à maximaal 60 km/uur besteld door de gemeente als ruime taxi, voor iedereen betaalbaar?
 
Er blijken zo verscheiden programmapunten te zijn die nieuwe politiek vergen. De gemeente doet er goed aan om een boekje met overzicht te maken en dat eventueel voor vijf eurootjes te koop aan te bieden. Wie het dan bij de stembus toont krijgt na het stemmen honderd euro. Sommigen beweren dat de gemeenterad weinig in te brengen heeft omdat Den Haag alles wil regelen. De Europese Unie is voorstander van spreiding van werkgelegenheid, welvaart en zeggenschap. Het is zaak om geen kandidaten te kiezen die vanuit "Den Haag" geleid worden, aan een leiband lopen. Daar houdt men vast aan hoog en laag, rijk en arm zoals tonnen gelds voor de toppers van de PvdA en slechts een procentje of anderhalf meer voor minima en harde werkers. Kortom is de PvdA voorstander geworden van de klassenmaatschappij en indien u dat niet bent.... Ga eens na wat er in den Haag gebeurde: Bij de parlementsverkiezingen gingen veel stemmen naar de PvdA om te verhinderen dat de VVD aan de macht zou komen. En idem omgekeerd. Rutte 2 stoelt daardoor op bedrog en thans gaat de meerderheid der "volksvertegenwoordigers" mee in dit bedrog. Oogmerk van dit kabinet is om het piramidale karakter van de maatschappij in stand te houden: Overmatige macht en veel geld voor de bovenlaag en omgekeerd weinig voor de vermeend mindere helft van de bevolking. Die wel de meerderheid vormt en daarom moet iedereen stemmen! Lokale partijen verdienen voorkeur mits voorzien van goed programma en bovenal art 1 respecterend. Wie de grote landelijke partijen niet vertrouwd heeft een goed alternatief aan de Partij voor de Dieren, want zorgzaam zijnde jegen de dieren zal die ook de mensen niet willen benadelen en bedriegen.
 

Geen opmerkingen: