zaterdag 22 februari 2014

polderbandieten

Is er aandacht voor het volgende?

De overheid stuurt te weinig inzake ruimtelijke ordening. Bazen willen op de Zuidas, maar voor het personeel betekent dit gestresst reizen in volle treinen en in files. Wellicht dat splitsing in autonome landsdelen gunstig is voor spreiding. Te Amsterdam ware de Noord-Zuidlijn over te doen aan de NS. Dat scheelt forenzen tien minuten aan overstappen per dag, een uur per week, een week per jaar, een jaar eerder met pensioen. Er kan een Linksom/Rechtsom tram rijden, samengesteld uit de lijnen 5, 16 en 24, in een achtvormige lus met de stoplichten voor autos aan de achterzijde der haltes. Dat is gunstig voor bezoekers van de hoofdstad die verschillende adressen afgaan. Hierbij past een semi-Doorloper met route A'veen-Zuid-Muiderpoort-CS-Sloterdijk-Zuuid-lus Bijlmer-CS. Verschillende buurten zijn te dicht bevolkt vergeleken met villawijken en moeten uitgedund worden. Daarom ook geen bebouwing op het Stadionplein!
Honden moeten uit het Amsterdamse Bos geweerd worden, want thuis krijgen die van de bio-industrie en jagen daarna klein wild op en weg. Wolf en vos houden zich koest na verzadigd te zijn. Kinderen horen in het bos weer volle Natuur te ontmoeten.
Als men in Oostgroningen goede kustvaarders weet te bouwen zal men ook in staat zijn trams voor Amsterdam te fabriceren. Die trekken misschien iets minder snel op dan de voertuigen van Siemens doch dat scheelt omvallen der passagiers en zich bezeren. Bij koop in het buitenland verdwijnen sociale lasten en loonbelasting in buitenlandse schatkisten. De Friezen kochten onlangs electrische bussen in China voor... Schiermonnikoog, waar de luchtvervuiling miniem is (en men beter, want leuker een treintje kan aanschaffen zoals op Borkum); met voorbijgaan van de eigen fabrikant.
Amsterdam is vol, maar de Bommels willen er nog duizenden studenten bij.... Dat vertaalt zich in hogere huren, ook voor gewone mensen. Beter lijkt een nieuwe universiteit benoorden Uithuizen in combinatie met een centrum voor de Eemshaven en daarheen verplaatst vliegveld Eelde.
Rottum valt met  gemiddeld een meter opspuiting, aan de noordkant duinen, bij het wad een heuvelige dijkpartij en in het midden niets, te vergroten tot vijftig vierkante kilometer. Waarvan de westkant bestemd wordt voor groot wild en er aan de andere zijde een eco coco (collectieve, cooperatieve) badplaats komt met winterbad (warmte uit de Eemscentrale) en conferentieoord. Dit kan bij vijfduizend bedden elk groninger gezin duizend euro per jaar opleveren. In zee, zonder badplaats Borkum te bedelven onder roet, ware een electrische centrale te bouwen in de mooie vorm van een vulkaan of als caldeira met binnenstrand. 
 
Of staan de belangen van politici voorop?
                      
In de Europese Unie geldt art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens "ieder wordt geboren vrij en gelijk in rechten". Het vormt grondslag van belangrijke verdragen. Het is niet iets van 't kan vriezen of dooien; evenmin als dat het geval mag zijn bij art 3 der nederlandse Grondwet "ieder is in overheidsdiesnt benoembaar". Dit art noopt tot open, eerlijke sollicitatieprocedures; is wars van vriendjespolitiek met benoeming van partijleden.
Art 1 behelst tevens dat ieder recht heeft op een minimale plek om te wonen of te verblijven zonder dat hij gedwongen wordt daarvoor geld af te staan aan anderen. Onder deze laatsten zijn er zat die munt willen slaan uit onterechte aanspraken zoals overmatig bezit van grond, huizen en ook fabrieken of kantoren. Art 1 kan bovendien niet anders verstaan worden dan dat werkgelegenheid gedeeld moet worden omdat het bron van inkomsten is. En van ontplooiing zodat met name de betere banen moeten rouleren om ieder in staat te stellen zijn capaciteiten tenvolle te benutten. Dat is uiteraard ook zeer in het belang van de samenleving want zo wordt er optimale welvaart bereikt. De overheid dient het goede voorbeeld te geven met zeg maximaal zes jaren, eenzevende van een werkend leven, betaald krijgen uit de Schatkist. Daarna is het de beurt aan een ander. Bekwame gegadigden zijn er genoeg in "kennisland" behoudens slechts enkele uitzonderingen en deze laatsten kunnen meestal ook wel buiten de overheid om ons optimale prestaties leveren na zulke zes jaren. Enorm voordeel van deze roulatie is dat naar absolute macht neigen sterk onderdrukt wordt. Er zullen vooral ook minder ambtenaren nodig zijn doordat er geen blijvend persoonlijk voordeel te behalen valt met het verzamelen van zoveel mogelijk ondergeschikten. Dat scheelt de belastingbetaler veel geld.
Slechts een vreemdeling in Jerusalem heeft niet in de gaten dat er in Nederland ontzettend geknoeid wordt tegen beide artikelen, nota bene de belangrijkste der wetgeving, die in feite gelijkwaardigheid beogen. Dat art 1 is eigenlijk een verzwakt afgietsel van het Tweede Grote Gebod, inhoudend de ander bejegenen als gelijkwaardige. Ooit ontvluchtte een volk met dit Gebod het land der piramiden. Wij hebben in ons land helaas een piramidale maatschappij met hoog en laag, met zeer ongelijke verdeling van macht, geld, ontplooiingsmogelijkheden. Dominees en pastoors ondersteunen dit en zijn wars van werkelijke Uittocht naar gelijkwaardigheid. Dat misschien eerst in de woestijn doch volgens dichter J ten Kate zal die eens bloeien als een roos. Er is geen toekomst voor een piramidale samenleving in een beschaafde wereld.
Maar het egoisme zit diep en krijgt bij ons nog volop kansen. Men sluit zich aan bij de oranje-fascisten om zelf ook hoger op te klimmen in de piramide. Vanwaar je kunt neerkijken op de vermeend minderen. Fascisme begrepen als art 1 saboterend met list, bedrog en eventueel harde hand; in ons land gematigd omdat ondermeer de Derde Wereld zo mooi uit te buiten valt. Zoals op de Zuidas te Amsterdam waar via belasting ontwijking vier keer meer geld uit arm Afrika gehaald wordt dan er aan ontwikkelingshulp en uit collectes heen vloeit. De Vrije Universiteit, ooit bedoeld voor kleine luyden die het Tweede Grote Gebod willen aanhangen, wenst kenniskwartier te zijn voor die kapitalistische Zuidas. Daar is geen plek voor kleine luyden! 
In Amerika komt er discussie op gang of de rijken meer belating moeten betalen. Dat is evenwel niet voldoende. De Bijbel kent een vijftigste jaar van herverdeling der produktiemiddelen, indertijd grond. De looser-boer met tegenvallende oogst kreeg zo een nieuwe kans maar vooral kwam jeugd in ongeveer gelijke startposities. Ook gold dat je niet de os van de buurman mag begeren, want die heeft het dier nodig om te ploegen en opbrengst van zijn land te krijgen. Multinationals "roven" graag de ossen. Tegenwoordig is er geleidelijke herverdeling mogelijk en daartoe kan dienen jaarlijks 5% heffing op groot particulier kapitaal, behoudens wat er door eigen arbeid vermeerderd wordt. Dit geld dient richting Schatkist of coco (collectieve, cooperatieve) ondernemingen te vloeien. Aldus zullen miljonairs niet meer een leven lang kunnen parasiteren.
De Europese Unie wil dat iedereen kan participeren in de welvarende samenleving op tenminste een materieel minimumnivo en verplicht de staten tot passende inkomensverdeling. Let wel, zelfstandig participeren zonder stadspas, drempels, subsidies, afhankelijkheid van bureaucraten, van woningbouwverenigingen. Daarom is het huidg jeugdloon totaal onvoldoende. Meestal ook zeer onrechtvaardig gezien geleverde goede prestaties. Een deel van flink hoger loon ware te reserveren voor latere grote uitgaven.
Neem nou de PvdA: de bobos daar wensen een paar procent meer voor de minima terwijl zij zelf tonnen incasseren en dat zo willen houden. Dit strookt allesbehalve met een socialistisch programma doch past in het straatje van de VVD. Samen pleegden ze een soort staatsgreep, want bij de laatste verkiezingen was voor hun unie helemaal geen meerderheid omdat heel veel mensen zodanig stemden dat de andere partij niet aan de macht zou komen. Dit weet men in de Tweede Kamer natuurlijk heel goed en toch is daar bijval voor de bedriegerij. Die parlementariers behoren tot de bovenmodalen, zijn wars van echte gelijkwaardigheid en daarom tegen referenda met het volk deelnemend aan beraad en besluit. Art 1 gebiedt juist om dit voor iedereen toegankelijk te hebben. Je moet je inspannen tot goed beraad en daar mag best een beloning tegenover staan. Bijvoorbeeld honderd euro als je jouw stem uitbrengt. Tussen haakjes vergroot dat de opkomst van de minima, hetgeen gunstig is voor meer materiele gelijkwaardigheid. Zo kan men besluiten om de aftrek pensioenpremie af te schaffen, want die werkt in het voordeel van goedgesalarieerden; is eigenlijk een geniepige door gewone mensen slecht begrepen methode om geld uit de zakken van laagbetaalden over te hevelen naar wie al genoeg hebben, behalve om hun hebzucht te stillen. Bij afschaffing met terugwerkende kracht vloeien er honderden miljarden in de Schatkist, verdwijnt de staatsschuld en kan de gelijkelijk verdelende AOW met honderden euros per maand omhoog. Gij zult belasting betalen naar draagkracht is het credo. Dit gebeurt thans niet dank zij de meerderheid van oranje-fascisten in de Staten-Generaal, waar men niet wil zweren art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens volkomen te zullen respecteren en te bestrijden wie het saboteren, doch hierbij nooit een oog uitstekend voor een uitgeslagen tand. Het staatshoofd is gehouden de wet te handhaven, in de eerste plaats dus dat art 1, onze universele Grondwet. Willem Bierdrinker is niet staatshoofd maar harlekijn van polderbandieten die art 1 en art 3 minachten en belastingontwijking voor hun soort bevorderen zodat lager geachte mensen daarvan de dupe worden.
Nog iets over het pensioenfondsensysteem: Dat is verworden tot een renteniersstelsel en daarom uiterst riskant voor komende generaties. De managers der pensioenfondsen zijn uit op schevere verdelingen, zijn niet opgeleid voor en niet in staat tot welvaart vergrotende produktieprocessen maar hinderen veeleer echte ondernemers met hun zucht naar hoog rendement op uitgeleend kapitaal. Daarenboven verdwijnen er miljarden naar externe adviseurs en "regelaars".
Het gesignaleerde banditisme kleeft aan bijna alle landelijke partijen - bevordert hoogstwaarschijnlijk ook de gewone criminaliteit met name door kanslozen, buitengeslotenen - en daarom is het verstandig om bij de gemeenteraadsverkiezingen de voorkeur te geven aan een lokale of regionale partij, die dichter bij de mensen staat. Als alternatief is er ook de Partij voor de Dieren, want als men daar zorg heeft voor onze medeschepselen zal het ook niet ontbreken aan behartiging voor eenvoudige mensen.

Geen opmerkingen: