woensdag 3 december 2014

het hemd nader dan de rok

 
              Stelen volksvertegenwoordigers?
                                                                Stel dat je op je vijfentwintigste in de Tweede kamer zit. Dat kan iedereen overkomen, nietwaar? Nou ja, je hebt meer contact met de Partij dan met het volk, anders lukt het niet. Je ontvangt een ton aan salaris en wellicht een leven lang niet minder als je de juiste toon van het koor weet aan te slaan voor vervolg van je carrière.
Dan betaal je een vijftig procent inkomstenbelasting over de bovenste schijf. Neen, er geldt belastingaftrek bij afdracht pensioenpremie. Leg je jaarlijks zo tien mille opzij voor de oude dag dan betaalt de Schatkist daarvan 5000 euro. Mooi geregeld toch, hoewel in strijd met het belasting betalen naar draagkracht rond het jaar van inkomstenverwerving. Naar draagkracht, dat wil het volk! Maar het parlement beslist en als men daar allemaal hoge salarissen vangt.....blijkt het hemd nader dan de rok. Aldus worden de nederlanders, waarvan de meerderheid bestaat uit minima en benedenmodalen NIET veertegenwoordigd doch is er begunstiging van de klasse der veelverdieners. Dus elk jaar doen de regenten die gaan over de Schatkist zich en hun soort, die het al breed hebben, vijfduizend euro cadeau; zij het ondergebracht bij het pensioenfonds. De volgende twintig jaar verdubbelt zich dit door belegging. Bij doorlopende begunstiging resulteert er op je vijfenzestigste verjaardag globaal meer dan drie ton. Daarnaast had je van Eigen geld ook elk jaar 5 mille naar het pensioenfonds gebracht en dit komt eveneens uit op een dergelijke som. Het pensioenfonds krijgt het in handen om later uit te keren, let wel uit de opbrengsten van het kapitaal. Het vermogen van pensioenfondsen is al plusminus duizend miljard euro groot en Nederland is op weg deels een rentenierslandje te worden. De managers van deze fondsen zijn niet geschoold in het opzetten van welvaart vergrotende produktieprocessen. Zij hinderen veeleer echte ondernemers met hun zucht naar hoog rendement. In feite zorgen zij slechts voor schever wordende verdeling in de natie en het is gemakkelijk te raden wie daar blij mee zijn. Die profiterende "volksvertegenwoordigers" en ook bijvoorbeeld de goed betaalde rechters, toelatend het doorkruisen van belasting betalen naar draagkracht. Vanwege de geplunderde Schatkist moet de staat geld lenen van die pensioenfondsen en rente ophoesten. Ondermeer aan uitlenende welgestelden die extra hard kunnen lachen, het domme benadeelde volk uitlachen.
Gelukkig is er een oplossing om rechtzetting te krijgen, want de Europese Unie waarvan wij burgers zijn heeft in haar Verdragen art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens als grondslag. Dit art kent automatisch recht toe op deelname aan beraad en besluit omdat er anders geen gelijkwaardigheid bestaat. Dat is te verwerkelijken met referenda, waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en dagelijkse controle. Eigenlijk heb je zo'n artikel niet eens nodig omdat het in een goede beschaving vanzelfsprekend is. Het art valt te beschouwen als een verzwakte weergave van het bijbelse Tweede Grote Gebod, geldig voor heel de mensheid. Ook voor moslims, want Moses wordt door hen gezien als een groot profeet en in zijn tijd vond uitwerking plaats in de Tien Geboden. Verdragen gaan voor nationale wetgeving en derhalve is ook in ons land art 1 absoluut geldig. Sterker nog kan een staat er niet zonder wil het beschaafd en democratisch heten.
Te Den Haag wordt art 1 gesaboteerd met steun van de Justitie. Een minderheid, de financieel hogere klasse waartoe de parlementariers behoren, stelt Eigen Belang tegen art 1 in voorop. Zo kregen we de misstand met de aftrek pensioenpremie en het pensioenfondsensysteem dat gericht is op het overhevelen van geld uit de zakken van laagbetaalden naar wie al genoeg hebben, behalve om hun hebzucht te stillen. Bij correctie per referendum met terugwerkende kracht vloeien er honderden miljarden in de Schatkist, verdwijnen staatsschuld en couponknippers en kan de gelijkelijk verdelende AOW met honderden euros per maand omhoog. Dat wil de minderheid van egoisten die momenteel de dienst uitmaken allesbehalve. Ze zijn tegen referenda en horen daarom tot een fascistische kamp gerekend te worden. Ze hebben ook een "koning" in hun piramidale maatschappij, aangesteld om het volk te bedriegen in ruil voor poen en vleierij. Merk op dat Moses voor ging in Uittocht. Maar zelfs dominees zijn pro vleespotten en bidden overeenkomstig.
Een volgend hoofdstuk kan gaan over de aftrek hypotheekrente. Die maakt het welgestelden mogelijk om eenzelfde huis te verwerven voor netto tientallen procenten minder dan een minimumloner kwijt zou zijn. Deze laatste verdient in het welvarende land te weinig voor een eigen huis en mag huren van de rijke, die door genoemde aftrek geld overhield. Huren tegen forse vergoeding doorgaans. Maar art 1 omvat ook materiele aspecten zoals het recht op een eigen minimale plek om te wonen of te verblijven zonder dat een ander daar tegen je wil munt uit slaat. Van hetzelfde wat betreft deelname aan het produktieproces en hiertoe is herverdeling van betere en mindere banen nodig met als resultaat werkloosheid nul. Dus niks flutbaantjes scheppen en zelf met je dikke kont op fluweel blijven zitten. Dank zij de techniek en omdat er door verkeerde concurrentie veel overbodige werk verricht wordt is er zelfs algemene  verkorting van de arbeidstijd mogelijk. Het beste is om na zeg acht jaren betaald te hebben gekregen uit de Schatkist een ander aan de beurt te laten komen. Dat geldt voor presidenten, kamerleden, ambtenaren , professoren en voor blauw-op-straat. Normaal is dat jongeren militaire opleiding krijgen om hoofd en handen te leren gebruiken in tijd van nood. Om mee te helpen goede orde te bewerkstelligen. Dat betekent niet kadaverdiscipline maar vorming, zoals vroeger zonen van ridders kregen.
Nu wil het geval dat kiezers momenteel weinig houvast hebben aan gangbare programmas van bestaande politieke partijen. Echt liberale mensen zitten met een conservatieve VVD opgescheept; Wilders is een alleenheerser en Roemer buigt als een knipmes , als een lijfeigene of slaafje voor zijn koning. D66 verloochent door het kabinet te steunen, een regering die zogezegd een staatsgreep pleegde omdat het bij de vorming al vast stond dat er kiezersbedrog begaan was. Daarom is het nuttig een politieke koepel te formeren met gemeenschappelijk de eed of belofte: Ik zal art 1 der Verklaring van de rechten van de mens volledig respecteren en bestrijden wie het saboteren, doch hierbij nooit een oog uitsteken voor een uitgeslagen tand.
 
Het bovenstaande vormt mede motivatie voor oprichting van een rood-christelijke universiteit in een stadje op de hoek van Eems en wad, dat tevens centrum voor de Eemshaven wordt en hierheen verplaatst vliegveld Eelde krijgt. Om te onderwijzen anders dan in het kapitalistische straatje. De kapitalist wil niet des broeders hoeder zijn. Hij keert zich af van wat Kain moest doen. Gebouwd op en in windkerende sierras met de mooie roze kalksteen uit Judea in nieuwe architectuur. Hiervoor is geld genoeg in Oost-groningen of moeten er soms adviseurs uit Dubai gehaald worden? De EU wenst spreiding van werkgelegenheid en welvaart; niet alles ophopen in al overvol Amsterdam en ondermeer is er in Westeuropa helemaal geen nieuwe zeesluis nodig; noch hoeft de VU goede gebouwen af te breken om honderd meter verderop nieuwe vierkante en rechthoekige kamers en zalen te presenteren aan dikkonten die niet willen rouleren maar graag hun achterste eens wensen neer te vleien in een andere ruimte, ook luxueuzer conform international trend en onder verwaarlozing der  belangen van de kleine luyden in Noordnederland, Westpapoea, Zuidafrika, Suriname al engels brabbelend.
Het schort bij de jeugd na zeer vele jaren school en universiteit aan voldoende kennis omtrent de acceptabele toereikende staat. Ook bij  moslims en er ware een rijksmoskee te bouwen op het Museumplein in de vorm van een grote zwarte kubus op pootjes, fraai contrasterend met het groene gras en de witte Badkuip. Waarin uitvoerig aan de orde komt het preken van de profeten aangaande art 1 en het nog zwaarder wegende Tweede Grote Gebod. Het Eerste niet verwaarlozen en de Schepper niet op stang jagen met bio-industrie. Adam gaf toch niet de namen gehaktbal, drumstick maar liet de beesten in hun waarde. Dan is er nog plek over voor een Psalmenhuis, zeventig meter hoog van roestvrij staal en glas met ongeveer de vorm van naar boven geheven biddende handen. Waar joden, christenen en moslims de bekende poezie kunnen zingen, reciteren en musiceren op resp. Sabbath, zondag en vrijdag. Wie weet de overige dagen samen. Vroeger bestonden er geen machines en geen computers zodat de godheid, de Scheppende wel gedacht moest worden als een superwezen, een Hij in de toenmalige context. Er daagt besef dat naast fysieke er ook geestelijke evolutie gaande en nodig is is om geen robots of zombies te worden. Hierbij hoort kennelijk het doormaken van lief en leed. Daar goed mee omgaan is je jihad.
 
 
 
                                         
           

Geen opmerkingen: