dinsdag 27 januari 2015

neergang

 
         Opschonen!                     
 
Is het nodig dat dwazen de Colleges van Bestuur vormen? Zoals op de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit waar, nota bene in de hoofdstad van het nederlandse taalgebied, het engels ingevoerd wordt. Alsof de eigen taal minderwaardig en niet geschikt voor wetenschappelijke uitleg is. Een rol speelt dat men zo ook buitenlanders die niet op eigen topuniversiteiten toegelaten worden terwille is. De onderwijsinstellingen moeten veeleer open staan voor jongeren uit streken met vroegere binding aan het nederlands die in eigen gebied onvoldoende kansen krijgen zoals papoea's en zuidafrikaanse kleurlingen. In een half jaar kunnen zij voldoende nederlands leren om de colleges te volgen en daarna zullen zij ongetwijfeld onze taal mede verrijken. Er is capaciteit genoeg te lande want de gevestigde overmatig betaalde en ten onrechte -want in strijd met art 3 der Grondwet- voor het leven benoemde professoren wensen niet 's avonds en in het weekend te werken. Art 3 schrijft eerlijke, open sollicitaiteprocedures voor en eist regelmatige toetsing. Er staan tal van bekwame potentiële docenten  aan de kant en het is het beste om regel in te voeren dat wie zeg acht jaren betaald kreeg uit de Schatkist op moet hoepelen, plaats maken voor anderen die zich willen ontplooien. Dit geldt voor presidenten, kamerleden, hoogleraren, al praten zij daarover liever niet tegen de studenten, ambtenaren, blauw-op-straat. Rouleren vermindert corrupte practijken, ook semi-corrupte zoals onnodige opdrachten verstrekken voor nieuw beton, asfalt, verbouwinkjes; het leidt tot minder belasting voor de burgers. Jeugd behoeft complete opleiding, hoort militaire vorming, zonder kadaverdiscipline, te ontvangen om hoofd en handen te leren gebruiken in tijd van nood. En zal later dan ook mee kunnen doen aan normale handhaving van orde.
Wat bezielt die bobos aan onze universiteiten? Het is drang naar status, macht, beroemdheid, gevleid worden en vooral ook centen, pardon tonnen euros. De VU was bedoeld voor kleine luyden en zou ook nu ootmoed aan moeten leren. Integendeel wordt carrière maken er volop gestimuleerd: baas worden over anderen en daartoe ook de stad voor gewone mensen volproppen, evenwel zelf vakantie vieren op een tropisch eiland. De Europese Unie wenst spreiding van werk en welvaart maar domme regering en stadsbestuur concentreren in de Randstad. In Groningen behoeven ze adviseurs uit Dubai. Om bijv. een nieuwe universiteit te stichten op de hoek van wad en Eems in een stadje gebouwd op en in windkerende sierras, dat tevens centrum voor de Eemshaven wordt en hierheen verplaatst vliegveld Eelde krijgt.
Op de nieuwe universiteit mag geen plaats zijn voor indoctrinatie met het kapitalisme en zie wat er in Zuidafrika gebeurt: Zowel Boeren als zwarten hadden van origine een consensus samenleving. Echter domineert bij de Boeren de langzaam draaiende spiervezel, net als bij de marathonloper in Oostafrika. Dan kun je de hele dag flink bezig zijn. In het westen van het continent, van waaruit naar Zuidafrika gemigreerd werd, heeft men doorgaans een hoog percentage snel draaiende spiervezels, net als leeuwen. Die na het sprinten van de jacht graag lekker in de zon liggen. De hardwerkende Boeren wisten niets over zulke soorten spieren. Ze wilden niet delen met lieden die in hun ogen lui leken. Maar van hun geloof mochten zij niet racistisch zijn en toen verzonnen ze dat de anderen buitenlanders waren, in thuislanden hoorden. Heel menselijk pikten zij zelf de grootste en beste stukken land in. Thans is er een zes sterren hotel in Kaapstad en in de winkelketens is de scheiding tussen laag betaald personeel en eigenaars/miljonairs groter dan ooit. Geheel in overeenstemming met het klasseverschil in Engeland naar afkomst en in Amerika naar geld. Toenemend gebruik van het engels draagt bij aan aanvaarding van verschil in rang en stand, miskennend gelijkwaardigheid.
 
Die Colleges van Bestuur aan beide amsterdamse universiteiten hebben de toegang tot de met belastinggeld betaalde wetenschappelijke bibliotheek deels afgesloten voor afgestudeerden met abonnement en dus ook voor anderen dan niet eigen volkje. Planken volstaan allang niet meer. De UvA maakte voor hen googelen onmogelijk en idem correspondentie per e-mail over wetenschappelijke zaken. Dit kennelijk om concurrerende buitenstaanders het leven zuur te maken en zodoende zelf hoger te lijken, een superieure bovenklasse vormend. Hier worden Colleges van Bestuur genoemd maar het gaat natuurlijk ook over de professoren als kwaaie pieren. Op de VU dreigde het personeel van de bieb, dat uiteraard zelf verantwoordelijkheid heeft maar eveneens kwaadaardig tewerk ging om de polite te halen teneinde normaal gebruik van het Internet te beletten. Dit waarschijnlijk op last van hogerhand.
Wie een mening wil vormen doet er goed aan om onderzoek te doen. De Besturen van UvA en VU, inbegrepen de Toezichthouders, schenden onze grondwettelijke vrijheden want onderzoek hoort daar zeker bij. Trouwens ook volgens de beginselen der EU, die art 1 der Verklaring van de rechten van de Mens in verscheiden Verdragen als maatgevende grondslag noemt. "Den Haag", "Brussel" schenden dit, want het houdt ondermeer recht in op deelname aan beraad en besluit zoals via referendums. Daarover wordt op de universiteiten gezwegen, de studenten worden terzake onwetend, dom gehouden. Weg daarom met de lieden thans in die Colleges van Verkeerd Bestuur. Er zijn volop mensen bekwaam en eerlijk om het goed te doen.
Ondertussen wordt op de VU grof geld verspild. "Klaarmaken voor de toekomst" heet dat en men laat goede deuren, goede banken, goede toiletten, goede mensaruimte (met steeds slechter eten en duurdere koffie) vervangen. Zozeer dat je controle wil hebben of er gunsten verleend worden aan bevriende of betalende relaties. De topbobos menen dat aan topklasse mensen meer belastinggeld ten goede moet komen dan aan die kleine luydjes. Voor wie er niet echt nog plaats is sinds de VU samenwerkt met de kapitalistische Zuidas. Waar uit arm Afrika naar verluidt 4 x zoveel geld gepeurd wordt middels belastingtrucs dan er aan ontwikkelingshulp en uit collectes heen vloeit. Ach, je leven lang op dezelfde plek werken wordt eentonig en de VU is bezig  bestaande goede gebouwen te vervangen door iets honderd meter dichter bij die Zuidas met weer vierkante of rechthoekige kamers en zalen. Er is meer geld nodig voor het onderwijs heet het dan.
 
Toch hebben de bonzen ergens een beetje gelijk, want het past in de nederlandse samenleving die piramidaal van aard is en dat zal blijven als het aan de huidige Tweede Kamer ligt. Bogen ze daar niet en masse voor de zombie die de van God verkregen menselijke verantwoordelijkheid afstootte voor poen en vleierij? Een fascistisch geörienteerde kaste die zich meer dan evenredige porties macht en geld toeeigent schoof de harlekijn naar voren om het volk te bedriegen. Fascistisch want als minderheid opeisend de wet te stellen en dan de meerderheid van gewone mensen benadelend en onderdrukkend. Voor hun aanhang van gegoede burgers worden veelal netto salarissen geprikt; niet naar prestatie doch naar vermeende rang en stand. De veelverdieners in regering en parlement bedachten vervolgens aftrekregelingen die in het voordeel zijn van welgestelden, zoals voor hypotheekrente en pensioenpremie. Aldus wordt aan het geprikte netto extra toegevoegd en raadt eens wie de lasten daarvan opgezadeld krijgen. Zulke gang van zaken was toch niet de bedoeling. Of misschien toch, maar niet meegedeeld aan het kiezersvolk. Bij afschaffing van het tegenwoordige pensioenfondsensysteem met terugwerkende kracht vloeien er honderden miljarden in de Schatkist, verdwijnen staatsschuld en couponknippers en kan de gelijkelijk verdelende AOW met honderden euros per maand omhoog.
Ze houden op die VU niet van groen en niet van dieren. Het kale binnenterrein leent zich uitstekend voor het scheppen van aangename microklimaatjes met veel geboomte net als in de hof van Eden. Kort geleden werden iets verderop onnodig prachtige bruine beuken omgehakt. Bij broeder Zuidas is de bebouwing totaal mislukt want haast satanisch werd nestelgelegenheid verijdeld. Dat komt ervan als je medeschepselen niet respecteert en in de mensa van de verderfelijke bio-industrie serveert, God de Schepper  kwaad makend want heeft Hij niet bevolen dat ook beesten sabbath krijgen, ontspannen rondscharrelend in een natuurlijke omgeving?
Zelfs dominees doen brutaalweg mee aan instandhouding van het piramidale stelsel en zijn tegen Uittocht naar echte democratie van gelijkwaardigen. Hoeveel burgers kiezen ook de vleespotten, voelen zich pas lekker hoog in die piramide, neerkijkend op het vermeend lagere volk. Laat nu om dat te doorbreken die Vrije Universiteit zijn opgericht en had niet de Gemeenteuniversiteit voorheen een rood kleurtje?
 
           

Geen opmerkingen: