woensdag 10 augustus 2016

mondiale rechtdoening

Er bestaat Wet.

De wet bedoelt om te beschermen mens en dier. De Europese Unie heeft art 1 der Verklaring van de rechten van de mens als grondslag van Verdragen: ieder wordt geboren vrij en gelijk in rechten. Veel ouder en met verplichting is het bijbelse Tweede Grote Gebod: gij zult de ander respecteren en helpen want hij is als uzelf. Echte beschaving heeft dit als basis en de goede staat wordt erop gefundeerd. Het is bindend ook voor moslims: Mozes bracht het mee van de berg.

Art 1 omvat automatisch allerlei vrijheden, die dan niet nog eens herhaald hoeven te worden en het kent automatisch toe het recht van gelijkwaardigen op deelname aan beraad en besluit, zoals via referenda over hoofdzaken waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking. Schending vindt volop plaats zoals in corrupt Nederland door het kabinet, de Justitie en de meeste parlementsleden. Zulks om zelf voordelen te behalen en aangezien dit een vorm van oplichting, flessetrekkerij betreft kan bestraffing niet uitblijven. Deze criminaliteit vergt evengoed gevangenisstraf of van kortere duur dwangarbeid, zoals keien rapen op Spitsbergen ter versterking van onze dijken.

Het Eerste Grote Gebod wil de relatie met de Schepper regelen en de Messias bracht het goede nieuws dat onze status verhoogd wordt van knechten -die beloning willen- tot "kinderen", die bij pa aan tafel zitten en enige toegang hebben tot diens portefeuille. Doch opgevoed moeten worden en daartoe kennelijk lief en leed door zullen maken om geen automaten of zombies te worden. Geestelijke evolutie dus, waar ieder deel aan moet nemen. Terwijl de ezel sabbath krijgt, rondscharrelen in een natuurlijke omgeving. Onthouding daarvan ofwel bio-industrie noopt tot ban, verwijdering van de daders uit hun omgeving. Het is allemaal niet te ingewikkeld en duidelijk genoeg maar Duivel en Mammon zitten niet stil. Als je onder je hersenpan onvoldoende positieve gedachten opslaat komt daar op het actualiteitsschermpje gauw genoeg een stoorzender.

Merk op dat de staat het goede voor de bevolking, immers uitvoeringsorgaan zijnde, behoort te zoeken. Hiertoe is van groot belang herverdeling van werk en inkomen zodat ieder zich vermag te ontplooien en er maximale welvaart bereikt wordt. Dat scheelt enorm veel aan "gewone" criminaliteit. In de religie is het gans anders met beproevingen van Boven in het kader van de geestelijke evolutie.

De sancties door de staat, die het monopolie bij bestraffing opeist, moeten voortaan passen bij het mondiale recht van art 1 der Verklaring. Strafmaat vergt internationale regeling nu de Wet door ieders hart gekend wordt. Veertig staat in ontwikkelde culturen ongeveer voor een volledige periode en derhalve mag een gevangene voor eenzelfde misdrijf nooit langer dan veertig jaar opgesloten worden. Wel is hij of zij daarna zo nodig onder toezicht te plaatsen. Aantasting van zowel individuele als groepsvrijheid moet worden opgespoord ter correctie en bestraffing. Het gaat hier over onderdrukking. Straf verdienen alle betrokkenen, inbegrepen rechters, gevangenbewaarders en zelfs familie indien afzijdig bij voorkomen. Heel veel ellende ontstaat door baas willen spelen over anderen en als dat niet goedschiks lukt lelijk tegen hen te gaan doen. Er zijn ook randgevallen zoals momenteel het uit overbevolkte landen sturen van tweede of derde zoon naar Europa of Amerika om daar voor de familie te plukken terwijl men zelf het egoïsme gekoppeld aan veel kinderen blijft koesteren. Dan zijn "tot in het derde en vierde geslacht" tegenmaatregelen mogelijk.

Wat Nederland betreft is het gunstig om Benelux en Scandinavische landen te verenigen in een unie die zich sterk maakt voor berechting van buitenlanders die zich schuldig maken aan het opleggen en uitvoeren van onterechte opsluiting. Ook al zit de gedupeerde in een hokje met het nodige elementaire comfort, krijgt hij  altijd op tijd te eten en te drinken zonder er iets voor hoeven te doen en is er af en toe boeiend contact met autoriteiten. In de praktijk is het dan niet de toegang tot onze streken aan zulke kwaadaardigen te weigeren, want dan blijven zij lachen en kwijnt de gevangene weg, maar hen als feitelijke misdadigers bejegenen en zo mogelijk behandelen. Geen tand om een oog, maar eerlijk recht spreken. Vooraf de corrupte lieden in eigen land opzij zetten en hen doen toekomen wat de Wet gebiedt. Er moet snel begonnen worden met registratie van onrechtmatig langdurig gestraften en wie daarvoor verantwoordelijk zijn.

                                       Jitso Keizer

Van Marwijk Kooysteraat 5 box 117

1114 AG Amsterdam

www.janjitso.blogspot.com

Geen opmerkingen: