vrijdag 16 september 2016

niet treuzelen

Waarom de derde dinsdag van september Leve de Republiek te roepen?

Aan monarchisme kleeft concentratie; het republikeinse is meer voor spreiding, zowel maatschappelijk als geografisch.
                           Een ton voor belastingambtenaren die al een goed salaris hadden; daar is ruimte voor uit de aardgas pot.

                             Voor werklozen en Bijstandontvangers bovenop de aardgasbel nul. Of per 1 januari een paar euro.

                                 Straks wordt er 1,8 miljard euro uitgegeven aan onnodig ondergronds brengen van de verkeersaders op de Zuid-As te Amsterdam. De betonbaronnen hebben dit project nodig voor omzet en winst en de ingenieurs willen wat omhanden hebben. Als je per auto naar Schiphol gaat kun je niet tot aan de incheckbalie rijden en het laatste stukje moet vanaf het parkeerterrein met de bus. Dan vergt het niet meer tijd om al eerder in het openbaar vervoer te stappen en aldus wordt meer asfalt overbodig. Helaas is de belastingheffing verkeerd en rijden velen auto voor een spotprijs. Duizend kilogram over een kilometer verplaatsen kost thans een dubbeltje. Als je minder ijzer in de vorm van een overmatig grote en zware wagen heen en weer sleept ben je bij verdubbeling van de benzineprijs niet duurder uit en heeft ook het milieu daar aanzienlijke baat van. Via, via komen die 1,8 miljard euro wel uit de aardgasopbrengst. Ook idem 800 miljoen om te IJmuiden in Westeuropa overbodige grotere zeesluizen te maken. Voor kolenschepen en hoger kolengebergte  te Amsterdam, hetgeen Green Peace niet leuk vindt. Met die miljarden kun je ook andere dingen doen, zoals de stad verrijken met prachtige italiaanse fonteinen, bij de Zuidpier van IJmuiden een wijk met topapartementen ad een half miljoen bouwen of tegenover Zwolle het dertig meter hoge plateau veranderen in een stad op heuvels en in dalen, in Suriname een sabbathsstad stichten op duizend meter hoogte in aangenaam klimaat plus spoorlijn Van Paramaribo/Zanderij er heen, te Soesterberg een tweede nationale luchthaven scheppen.

                            Of Eelde verplaatsen naar de hoek van wad en Eems bij een stadje met nieuwe architectuur dat centrum voor de Eemshaven wordt en een rood-christelijke universiteit krijgt nu de Vrije Universteit los is van God en van kleine luyden en de andere hoofdstedelijke universiteit het oude roze kleurtje kwijt raakte. Plus een tot vijftig vierkante kilometer vergroot Rottum achter opgespoten duin en met dijk aan de wadkant. Daarop een eco-coco, (collectieve, coöperatieve) badplaats die elk groninger en drents gezin per jaar een duizend euro in het laadje kan brengen als er vijfduizend bedden voor toeristen komen. Ook met winterbad onder een grote koepel. Een elektrische centrale kan wel in zee, vanwege de nodige stevige fundering, als fraaie vulkaankegel met erbinnen tropische tuinen en buiten roet brakend over Borkum zodat de vakantiegangers naar Rottum komen en Amsterdam kolen doorvoerend z'n hebzucht kan bevredigen. Die VU wordt misschien een islamitische onderwijsinstelling; heeft thans een hindoe (kastenstelsel) als rector. Straks wellicht iemand uit Saoudi-Arabie die vier slaapvertrekken en vele kinderkamers behoeft. Er zitten daar een heleboel amerikanen die op eigen topuniversiteiten niet toegelaten werden en men praat er engels hoewel de wet gebiedt de landstaal voor het onderwijs te gebruiken en zo verder te ontwikkelen. Kenniskwartier van de kapitalistische Zuid-As wil men er zijn. Daar wordt niets wezenlijks geproduceerd en des te meer geparasiteerd: men haalt er naar verluidt via belastingtrucs 4 keer zoveel geld uit arm Afrika dan er aan ontwikkelingshulp en uit collectes heen vloeit. Het strookt met de huidige politiek van de universiteit om de studenten te bewegen tot carrière maken, medemensen voorbij streven en baas over hen worden. Dat uit zich ook in geldverspilling, alsmaar verbouwinkjes, nieuwe meubeltjes en plannen om de zittende dikkonten eens andere vierkante of rechthoekige kamers en zalen te bieden. Niks nog christelijke nederigheid aanleren en open staan voor papoea's, kleurlingen, kleine luydjes. Steeds meer arbeidsplaatsen op wegens overmatige drukte verkeerde plekken zoals bij de Zuid-As creëren getuigt van wanbeleid. Die Zuid-As heeft waarschijnlijk geen grote toekomst omdat er nabij het Centraal Station van Amsterdam een zee van ruimte is voor nieuwe centrum bebouwing, later. Wil je internationaal wat betekenen dan kan daar alvast een ARK met Ronde Tafel komen voor twistende en vechtende partijen die niet terecht kunnen bij de Verenigde Naties. Met wetenschappelijke staf voor het aandragen van oplossingen en publiek voor matigende invloed.

Valt het wel mee met de armoe bovenop de aardgasbel want "Den Haag" zorgt toch voor Bijstand? Als je prima kustvaarders bouwt lukt het dan ook wel met trams en treinen? Dat scheelt een veertig procent aan loonbelasting en sociale premies die nu in buitenlandse schatkisten verdwijnen. De Europese Unie wil spreiding van werkgelegenheid en welvaart, dus niks Randstad als trekpaard, en wij mogen ons Brussel koesteren omdat het art 1 der Verklaring van de rechten van de mens als grondslag van Verdragen heeft. Zo zul je als gelijkwaardige verzekerd zijn van deelname aan beraad en besluit, bijv. via referenda over hoofdzaken. Maar dat wil Den Haag niet  en de rechters knoeien, want Verdragen hebben voorrang. Pas op dat er niet meer macht komt in verre vreemde hoofdsteden en in een nog centralistischer Den Haag. Kortom dienen de groningers en drentenzich te beraden over autonomie. Liefst binnen een Benelux unie of nog beter met de scandinaviers samen om een goede eerlijke vinger in de wereldpap te krijgen . Om die 1,8 miljard + 800 miljoen -vergeet niet de 700 miljoen voor de Haage ambtenaren- goed te besteden als het uit de groninger bodem gehaald wordt. Dan ook des winters geen open deuren van luxe winkels in de Randstad meer en niet alle kamers van de villa's te Wassenaar en in het Gooi voor een spotprijs verwarmd. Heeft men in Stad en Assen adviseurs uit Dubai nodig? De bestuurders van Amsterdam horen onder curatele gesteld te worden wegens hun voorgenomen verspillingen. Ook het plan om in de te volle hoofdstad veel nieuwe woningen voor vluchtelingen te bouwen moet van tafel omdat deze personen niet bijdragen aan de hoodstadfunktie, terwijl economische migranten na scholing en werkervaring terug kunnen.

De diepere oorzaak van de achterstand der bevolking in het Noorden -vergelijk met luxemburgers die geen bodemschat hebben en overigens zwaar in de fout gingen met steun aan belastingontduikers, nota bene onder leiding van de huidige EU topbobo- is dat Den Haag controle uitoefent middels benoemde burgemeesters en door partijkader ginds. Om hier aan te ontkomen is eigen politieke organisatie onontbeerlijk en stel hierbij een limiet van maximaal acht jaren betaald krijgen met gemeenschapsgeld. Een logische stap is eveneens vervanging van de professoren op de universiteit van Groningen wegens tekort schieten qua onderwijs en onderzoek regionale belangen. Er staan legio bekwame mensen klaar die zich op deze universiteit willen inzetten voor verheffing van het Noorden. In het verleden kregen uit protest tegen achterstelling fascistische ideeën voet aan de grond. De mensen zelf zijn verantwoordelijk voor beter geestelijk milieu van vrije burgers die aan beraad en besluit doen in een autonome deelrepubliek. Thans gebeurt het zoals altijd en overal dat strevers misbruik maken van andermans altruïsme en zich zo in een bevoordeelde positie schuiven. Als we de nederlandse politiek overzien valt op dat het monarchisme van VVD, PvdA, SP, CDA, PVV, Groen Links -duidelijk getoond op de derde dinsdag van september- de kopstukken in Den Haag bindt in een piramidale ordening waar je de mooie baantjes onder elkaar verdeelt. Alleen de Partij voor de Dieren lijkt republikeins met echte aandacht voor mens en dier onderaan.

Geen opmerkingen: