zaterdag 3 februari 2018

zwarte gaten, inflatie, negatieve energie, het verdwijnt allemaal

Laat je een gele lamp in een put zakken dan zie je het licht verkleuren naar rood. Breng je de lamp bovenop een toren dan kun je vanaf de begane grond blauwer licht waarnemen. Rood licht heeft langere golflengte dan geel licht en blauw kortere. De frequentie van het licht vermindert in de put en neemt toe bovenop die toren, zoals je ziet. Dit bevestigt de algemene relativiteitstheorie van Einstein met tragere seconde dichter bij de aardmassa en sneller tijdsverloop bovenop die toren.

Of toch niet?! Want daal af in de put en zie daar de lamp fel blauw schijnen. Een foton heeft energie en daardoor een massa equivalent, waardoor in een gravitatieveld er veranderingen optreden bij het beestje. Het licht uit de put komend naar de waarnemer op de begane grond raakt daardoor energie kwijt, terwijl het in die put al een lagere frequntie had volgens Einstein's idee van honderd jaar geleden. Beide hebben als grootte: minus zwaartekrachtsversnelling x hoogte gedeeld door het kwadraat van de lichtsnelheid (schrijf het maar even uit in gangbare termen), maar gemeten wordt niet de som van beide. Ofwel -1 (die lagere frequentie in de put) -1 (het verlies door het overwinnen van de zwaartekracht) = ongelijk aan -1 (wat gemeten wordt op de begane grond). Ergo is er helemaal geen bevestiging van tragere tijd nabij massa, welke grondslag vormt voor het bestaan van zwarte gaten en in tegenspraak is met de snelle processen in het jonge zeer geconcentreerde heelal.

Vasily Yanchilin legt uit in zijn boek The Quantum Theory of Gravitation (2003), op zijn website top-formula.net en in het blad  Automatics & Software Enginery 2017 no 4 hoe het wel zit. In 1919 was er een experiment over potentiaalverandering bij fotonen die niet klopte met de oude mechancia van Newton doordat de verandering in interne energie volgens E = m . c exp 2 vergeten werd te beschouwen. Bijgevolg neemt de stralingsfrequentie nabij massa dubbel snel toe en bovendien verandert de Planck omgekeerd aan c zodat men krijgt: onder in de put put +2 en naar boven toe -3, met inderdaad gemeten resultaat -1. Nog eens verwoordend op een andere manier: Een foton is afkomstig van een atoom en nabij massa wordt die kleiner omdat de lengtemaat daar vermindert (hier is iedereen het over eens). De electronen gaan sneller draaien en de frequentie van uitgezonden straling neemt toe. Tijd wordt gemeten aan zulke frequenties. Fotonen worden niet alleen afgebogen naar massa maar verliezen ook snelheid door massa die achter hen ligt, ofwel c is onderweg niet constant en omgekeerd verandert ook de Planck. Die is groter op de plek van de waarnemer dan in de put. Lees  verder de uitgebreide argumentatie in Yanchilin's boek. Of kom naar de Agora in Athene.

Want een en ander betekent dat de wetenschappers die geloven in de algemene relativiteitstheorie en de daarop gebaseerde zwarte gaten, negatieve energie, inflatie van het heelal en tegenwoordige versnelde uitdijing er gigantisch naast zitten, ondertussen hun studenten verkeerd voorlichten, dom houden. Dit geldt ook voor filosofen bedreven in logica. De oude Agora in Athene was de plek bij uitstek om logica te toetsen en mogelijk gebeurt dit op 5 maart met de algemene relativiteitstheorie. Wie vlug samenvattende verdere info wenst kan op deze site zoeken naar het principe van least action en het gedrag van fotonen, maar dat uiteraard beter in het werk van de russiche wetenschapper, wiens boek van grote didactische kwaliteit en qua wiskunde heel gezond is. Het genoemde artikel zal binnenkort in het engels beschikbaar komen met toevoeging aan wat er al in het boek staat van telapparatuur die de frequenties onder in de put, op het maaiveld en bovenop de toren registreert. Het experiment om vast te stellen dat de algemene relativiteitstheorie fout is valt in ongeveer een maand te doen.

Geen opmerkingen: