zaterdag 10 februari 2018

negatief studieadvies VU

                                                                Vandaag is het open dag op de Vrije Universiteit met voorlichting aan scholieren die straks willen gaan studeren. Maar heel veel wordt niet verteld: Bijvoorbeeld dat zij in een middelmatig milieu terecht komen met veel amerikanen die op eigen topuniversiteiten niet toegelaten werden. Dat ze een vreemde taal moeten praten, die ze minder goed beheersen dan de eigen moedertaal en daardoor automatisch al achterstand hebben, terwijl het ook niet wenselijk is om het nederlandse taalgebied te verkleinen ten gunste van het engelse. Immers stimuleert gebruik van het engels tot aanvaarding van rang- en standsverschil zoals naar afkomst in Engeland en naar geld in Amerika. Dat past dan weer wel bij de huidige VU, gedomineerd door atheïsten met een rector die zich schertsend een gereformeerde hindoe noemt: Het is er najagen van carrière wat de klok slaat; medemensen voorbij streven en baas over hen worden. Voorheen diende de universiteit om "kleine luyden" onderwijs te bieden en daarvan zijn er nog volop in de wereld, die graag dan even nederlands willen leren maar het geld missen voor de dure studie. Onderwijs, kennisoverdracht is op zich helemaal niet duur, doch de professoren willen niet achterblijven en verlangen een ton aan inkomen. Hoewel ze dat niet nodig hebben. Ze doen evenmin als de studenten aan voetwassen en toiletten schoonmaken.

Op de Vrije Universiteit volgt men in de beta faculteit slaafs de verouderde algemene relativiteitstheorie van andere "wetenschappers". De hoogleraren zijn niet in staat om met goede logica te onderzoeken of Vasily Yanchilin gelijk heeft, die aantoont dat Einstein er naast zat een honderd jaar geleden voordat de kwantum mechanica bestond: Een foton volgt het principe van least action en zoekt een baan bij massa met zo groot mogelijke stappen (oscillaties van lage frequentie) en daarvan zo weinig mogelijk. Waargenomen wordt een baan niet vlak langs die massa maar op een afstandje door een zone waar de tijd langzamer verstrijkt en dus de frequenties lager zijn. Aldus worden zwarte gaten, negatieve energie, inflatie en versnelde uitdijing van het heelal fantasie, maar wel de studenten voorgehouden die dan onwetend, dom blijven. De professoren in de juridische faculteit hebben geen benul van de knoeierij door Justitie, die aangiften van rechtzoekenden in politielades laat verdwijnen, art 1 der Verklaring van de rechten van de mens -inhoudend gelijkwaardigheid en derhalve automatisch recht op deelname aan beraad en besluit zoals via bindende referenda over hoofdzaken- schendt, niet corrigeert als naar fascisme afglijdende politie 14000 onrechtmatige aanhoudingen, vrijheidsberovingen verricht en wereldwijd arme mensen laat bestelen door begunstiging van internationale belastingontduikers op de Zuid-As. Rondom de VU wemelt het van Albert Heyns -voor buitenlanders Albert Zwijn omdat zij buiten de winkel gekomen en op de kassabon kijkend merken geen bonuskorting te hebben gekregen. Het Verdrag van Parijs garandeert dat ieder goederen en diensten kan verwerven voor dezelfde lage prijs als waarop die anderen aangeboden worden. Beperkende voorwaarden zijn verboden- en zo is er afroming naar verre rijke aandeelhouders terwijl vroeger de kleine kruidenier terug pompte in de eigen streek. Het gaat om bedragen groter dan nodig om de bio-industrie te laten verdwijnen. Waar men in het VU restaurant onbeschaafd van geniet! Je zou toch verwachten dat de universiteit wel een alternatief richting collectieve sector ontwikkelt.

 Is het dan wel O.K. in de "protestantse theologische faculteit"? Daar heeft men naar smaak van de roomsen een ketterse Bijbel met vervanging van "in de boezem des Vaders" door "die God is". Het Johannes-evangelie begint met verwijzing naar Genesis1: Een machtig vorst spreekt een woordje en de dingen gebeuren dienovereenkomstig. Dat is technisch prima uitgedrukt als er geen mensenogen aanwezig waren om waar te nemen. Vervolgens wordt gesproken over licht in de duisternis met als brenger de Messias, aankondiger van het Nieuwe Verbond, het Nieuwe Testament!, waarin mensen van knechten (die loon willen) de hogere status van kind kunnen krijgen. Met de Messias als eerste reeds van geboorte af aan. Een kind moet opgevoed worden en daartoe kennelijk lief en leed doormaken om geen zombie of automaat te worden. En oh, hoe vreselijk is het in de Letterenfaculteit waar men geen afstand neemt van de kwezelrijmpjes in het nieuwe Liedboek der kerken. Kortom is het onderwijs op de huidige Vrije Universiteit grotendeels nep en derhalve dit negatieve studieadvies. Ondertussen willen de gezeten dikkonten wel eens andere vierkante of rechthoekige kamers en zalen en daartoe zal het goede beta gebouw worden afgebroken om honderd meter verderop opnieuw te verrijzen. Tegen veel geld, net als die overbodige tunnel onder de Zuid-As de betonbaronnen spekkend. De voordelen van roulatie, net als presidenten ook ministers, kamerleden, ambtenaren, professoren hoogstens een tien jaar uit de staatsruif laten eten en bekwame mensen voor de poort kans geven om zich te ontplooien en zo de samenleving te verrijken; dat wordt niet besproken. Er is een alternatief: Oprichting van een nieuwe rood-christelijke universiteit op de hoek van wad en Eems (waar weinig van het bestaande gestoord zal worden) in een prachtig stadje op en in windkerende sierra's met ook hierheen verplaatst vliegveld Eelde en ontwikkeling van Rottum tot een eco-coco badplaats. Dit past in spreiding van werk en inkomen zoals op het lijstje van de EU staat. Kies in maart voor krimp met niet meer dan 15 miljoen nederlanders, waarvan -nu Amsterdam de flonkering van de Gouden Eeuw kwijt is- twee miljoen in een schitterende hoofdstad op de zuidelijke helft van de Veluwe, zodat er een kwart aan lelijks te slopen valt: mens en dier in prettiger omgeving komen te verkeren.

Geen opmerkingen: