maandag 10 september 2018

niet bestelen

                 opstappen
                                                         Volgens de dominee in de Willem de Zwijgerkerk slaat de uitspraak van de Messias: "wie zijn leven wil behouden zal het verliezen; wie het wil verliezen zal het behouden" niet op doodgaan maar op het dagelijks leven. Zo zijn de parlementariërs van de Christenunie, die akkoord gingen met de vrijstelling dividendbelasting, bezig om zich in die foute positie te handhaven. Zij duperen hiermee arme medemensen. Het is ondertussen niet duidelijk of bijvoorbeeld de familie Amsberg ook gaat incasseren; omdat er minder aandeelhouders zijn dan arme lieden zal er dikwijls een veelvoud aan voordeel door die welgestelden ontvangen worden. Per gezin dat thans te weinig geld heeft om een eigen woning te krijgen kan het door Rutte en Co bezorgde nadeel statistisch oplopen tot duizenden euro's. De achterban van de ChristenUnie gelieve de vertegenwoordigers in de Tweede Kamer er op te wijzen dat zij hun leventje daar nu behoren te verliezen en zo op goede voet zullen komen met de mindere mensen ipv met de rijken. Kortom wegwezen en door volgende personen op de lijst te vervangen mits dezen het de kapitalisten te goed gezinde kabinet laten vallen.
Anderhalf miljard per jaar kan ook besteed worden aan meer gemak voor iedereen zoals bijvoorbeeld gratis een paar haltes mee mogen met de tram. Daarvan zal heel beneden-modaal genieten, al is het jammer voor de dan niet gespekte buitenlanders die bij ons in dure Mercedes taxis naar dure hotels willen.
                        De Heilige Schriften zijn niet onduidelijk aangaande rente op uitgeleend geld: Niet vragen. Indertijd waren er geen aandeelhouders die niet werken maar wel dividend wensen. Anderhalf miljard onthouden aan de Schatkist en schenken aan al rijke meest buitenlandse aandeelhouders komt neer op duizend euro per inwoner van ons land in tien jaar tijd, want al de volgende jaren zal geen herroeping te verwachten zijn. Op een drieduizend per beneden-modale als men daarboven al genoeg heeft. Op een vijduizend euro niet in de portemonnee van echt arme nederlanders. Zo wil het de kapitalist die niet van de naaste houdt.

Doch als de achterban van de Christenunie het niet gedoogt -en dat is Bijbelse plicht- dan hebben de bobo's van de partij die met Rutte meegaan het veld te ruimen. Jammer voor hun beoogde carrière maar roulatie is heel bevorderlijk voor werkelijke democratie met vertegenwoordigers van in plaats van bazen over het volk. Net als bij presidenten ook voor ministers, kamerleden, ambtenaren na een tien jaar de beurt aan een ander. Zelfs voor professoren want op de stoep staan volop bekwame mensen en hoe dringend dit is blijkt op de Vrije Universiteit waar atheïsten nu de lakens uitdelen. Als deze gestolen universiteit niet terug gegeven wordt aan de kleine luyden -waarvan er hier en in het buitenland volop zijn- met onderricht in de vreze des HEEREN dan is een nieuwe rood-christelijke universiteit met de eigen nederlandse taal aan de orde. Zeg op de hoek van wad en Eems waar weinig van het bestaande gestoord wordt in een fraai stadje met ook hierheen verplaatst vliegveld Eelde en een trein via Groningen non stop in anderhalf uur naar de Randstad over een heuvelige ringwal tussen Stavoren en Enkhuizen rond droog terrein voor groot wild. IJselmeer en Markermeer zijn immers overmatig groot voor vogels en vissen en A'dam dient bij voorkeur iets te krimpen.

Op de nieuwe universiteit zijn modellen te ontwikkelen voor een post-kapitalistische samenleving. Een voorbeeld van wat er veranderen moet: Vroeger pompte de kleine kruidenier terug in eigen streek. Albert Heyn roomt af naar verre welgestelde aandeelhouders. En schendt bovendien het Verdrag dat ieder goederen en diensten kan verwerven voor dezelfde lage prijs zonder beperkende voorwaarden zoals een bonuskaart die de open, eerlijke markt verstoort. Daarom heet AH bij buitenlanders Albert Zwijn. Het gaat hier om het Verdrag van Parijs uit de jaren vijftig en de vakbond dient te onderzoeken of jeugd salaris geheel naar prestatie behoort te ontvangen; waarvan een deel te reserveren voor een toekomstig eigen huis. Er is op de arbeidsmarkt een schreeuwend tekort aan onderbetaald laag personeel dat nooit voldoende carrière maakt om een eigen huis te bezitten. Wenst de achterban van de Christenunie daar vrede mee te hebben?

Geen opmerkingen: