dinsdag 4 september 2018

wetenschappers breidelen zich soms zelf

      over zwaartekrachtsgolven

                                        Een lichtstraal volgt in zijn doen een rechte lijn, maar nabij massa ziet de waarnemer afbuiging. Die wordt veroorzaakt door op het foton uitgeoefende zwaartekracht. De helft van de wijziging in de baan wordt bepaald door verandering van interne energie volgens de bekende formule over relatie tussen energie, massa en lichtsnelheid. Dat was in 1919 nog onbekend.

Het heelal is naar wij weten van vlakke meetkundige dimensies. Dat er nabij massa gesproken wordt over kromming van de ruimte is een wiskundige uitdrukking. Zo is een punt ook iets wiskundigs, want in de natuurkunde bestaat het niet wegens ontbreken van afmetingen.

Volgens nieuwe theorie sedert alweer 2003 is massa bepalend voor het gebeuren in het heelal met bij grote concentratie reductie van de Heisenberg onzekerheid terwijl deze aan de grens van het heelal optimaal wordt en alles in een puur kwantummechanische toestand komt te verkeren zonder bepaalde richting, snelheid, enz. Uitvoerige info is te vinden in The Quantum Theory of Gravitation van Vasily Yanchilin en op diens site www.top-formula.net, alsook summier op deze site.

Als sterren samensmelten in een heftig proces ontstaan er lokaal fluctuaties in de potentiaal van de totale massa van het universum. Bekend is dat nabij massa de lengtemaat krimpt en de atomen als het ware kleiner worden. Wanneer zo'n fluctuatie de staaf van het LIGO experiment bereikt moet er dus minimale verandering in de lengte optreden. Yanchilin rekende uit dat met relatie (hypothese) tussen potentiaal en lichtsnelheid deze laatste in ons zonnestelsel al een paar centimeter varieert door de excentrische aardbaan. Het lijkt dus niet nodig om de waarnemingen van gravitatiegolven te verklaren met de algemene relativiteitstheorie, die op verschillende punten ondeugdelijk blijkt.

Wikipedia boycot tot dusver het werk van Yanchilin, hetgeen volstrekt onwetenschappelijk en kwaadaardig te noemen is. Immers behoort zijn argumentatie weerlegd te worden, maar daar lijkt men niet toe in staat. Ook het NWO moet niets van Yanchilin hebben, praten de amerikanen maar wat na en de wetenschappers daar breidelen zichzelf. Ondertussen wordt de nieuwe theorie aan studenten onthouden, zodat die onwetend, dom blijven!

Momenteel heb ik weinig tijd om me er verder in te verdiepen; wie wil dat en een goed overzicht geven?

Geen opmerkingen: