vrijdag 19 oktober 2018

Haagse hollanders in Brussel?

                    NEEN!

De Haagse heren deugen niet voor een funktie in het bestuur van de Europese Unie en al helemaal niet als voorzitter. Want wet van "Brussel" en ook in ons land strikt geldig is art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens. Als zodanig is het opgetekend in de preambule der EU Verdragen; internationale verdragen gaan vóór wat men in Den Haag bekokstoofd. Art 1 tekent gelijkwaardigheid en geeft aldus recht op deelname aan beraad en besluit zoals via bindende referenda zeer wel mogelijk en verplicht. Het art komt slechts goed tot zijn recht in de Republiek der Nederlanden, waartoe de Haagse achterkamertjes en schaamlapje dikke Willem Amsberg moeten verdwijnen. Maar neen, de dames en heren te Den Haag willen een rangen- en standenmaatschappij met henzelf bovenin. Het toch blijkbaar domme nederlandse volk accepteert dit tot nu toe. Mede dank zij uitermate slecht onderwijs? Ze hebben te lande al duizend jaar de Bijbel met hoe het goed of fout kan gaan, doch men steekt liever de kop in het zand teneinde buik en omgeving op de voorgrond te plaatsen. Vindt u de vaderlandse journalisten achterlijk omdat zij zich neerleggen bij geen referenda? Hadden zij niet scherpe felle pen moeten bezigen?

Hoeveel professoren wijsbegeerte zijn er? Je hoort niet van hen. Allemaal leunen ze vet betaald achterover en dat geldt eigenlijk ook voor de meeste collega's op andere terreinen. Veel publiceren helpt om lekker vet betaald achterover te kunnen blijven leunen, het is menigmaal de hoofdzaak! En geef vrienden nieuwe professoraten over onzinnige onderwerpen om je eigen blok te versterken. Schrijf liever een goed boek als je wat te melden hebt. In het nederlands! De filosofen geloven samen met de sterreprutsers aan zwarte gaten, negatieve energie en inflatie van het jonge heelal, terwijl al in 2003 Vasily Yanchilin de natuurkundige onzin hiervan aantoonde. Ze zijn hun betiteling niet waardig en al helemaal niet omdat zij vet betaald achterover leunend geen idee blijken te hebben van dat art 1. Of dat ze boosaardig willen negeren. Doen de economen het beter met hun kapitalistische voorkeuren? Albert Heyn roomt af naar verre rijke aandeelhouders terwijl eertijds de kleine kruidenier terugpompte in eigen streek. Willen roomsen en protestanten beide niet weten van wat de psalm zegt: "God vergeeft om niet" bij passende houding en moet er bloed vloeien als een soort aflaat? Zijn zij niet op de hoogte van het Nieuwe Verbond (Nieuwe Testament) dat onze status verhoogt van knechten met rang en standsverschillen die loon willen tot kinderen, die opgevoed moeten worden, evolutie doormaken en daartoe goed en kwaad hebben te ervaren om geen zombies of automaten te worden? Is het de sociologen ontgaan dat op de eertijds christelijke Vrije Universiteit te Amsterdam, ooit opkomend voor "kleine luyden", thans scheiding bestaat tussen lieden die dure koffie drinken en het personeel dat aangewezen is op een drie keer goedkopere automaat met mindere kwaliteit? Dan weerspiegelt "Den Haag" kennelijk toch grotendeels het volk. Dat je niet achterlijk mag noemen als je meet. Wij moeten er voor zorgen dat van dezulken niemand terecht komt in "Brussel". Ook niet op het NAVO hoofdkwartier waar men met flinke hollandse bijdrage lustig stookt tegen de onbetrouwbare russen. In plaats van hen uit te nodigen samen mensenvrije gebieden te creëren voor de werkelijk bedreigde wilde flora en fauna; alhier, in Afrika, in het Amazone-oerwoud, enzovoort. Zie op onderstaande site "de oprechte chinees".

Nu is het een feit dat "Brussel" moet toezien en zorgen voor handhaving van art 1, hetgeen alleen mogelijk is bij republikeinse staatsordening. Daar heeft men schromelijk gefaald. Was er van falen al niet sprake in het wereldrijk van Karel V, geboren te Gent? Vooral in Amerika! Als de EU niet uit eigen volkeren een behoorlijke president weet te vinden moet men omzien naar een bekwame figuur van elders. Hierbij doen gelden dat voor alle funkties betaald uit Schatkisten een maximale termijn van tien jaren geldt, zij het dat een twintig jaar later misschien nog zo'n periode mogelijk is.

In de EU hebben we een Centrale Bank te Frankfort. Waarom ziet die niet toe op handhaving van het uiterst belangrijke Verdrag van Parijs uit de jaren vijftig dat tot stand kwam om dumping in de kolen- en staalsector te doen eindigen? Oogmerk is om in alle economische sectoren een eerlijke, open markt te krijgen waarop ieder goederen en diensten kan verwerven voor dezelfde lage prijs als waarop die aan anderen aangeboden worden. Kom daar eens om bij de spoorwegen, in de luchtvaart en besef dat zittende dikkonten niet bevoorrecht mogen worden boven bekwame lieden voor de poort. Roulatie is geboden wil de samenleving optimaal gedijen. De directeur van de Nederlandse Spoorwegen dient de laan uitgestuurd te worden wegens schending van het Verdrag van Parijs omdat al naar gelang de smaak van evil managers van passagiers verschillende prijs geëist wordt voor precies dezelfde vervoersprestatie.  De Schiphol-baas verdient een schop onder de kont omdat 's nachts horizontale positie -een mensenrecht- voor wachtende passagiers onmogelijk gemaakt wordt met ijzeren dwarsleuningen en we wachten op de nieuwe burgemeester van Amsterdam die er moet zorgen voor betaalbare koffie en eenvoudige taxis voor kleine beurzen. Weet u dat de Ieren van Ryanair geen haar beter zijn dan de kolonialen die de Pekelders boven op het aardgas in Groningen slechts relatieve krotten gunnen? Wat graag gaan we voor twee tientjes mee met Ryanair, anderen voor de verbruikte brandstof latend betalen.

Let op:  Negeren van art 1 dat volstrekt geldig is als onderdeel van de Verdragen der Europese Unie -eigenlijk gewoon kenmerk van beschaving- is een ambtsmisdrijf. De hele juristerij, inbegrepen op de universiteiten,  moet daarom vervangen worden wegens domheid of erger kwaadwillendheid.

Geen opmerkingen: