zaterdag 28 november 2020

Unie van autonomen

    dekolonisatie van het Noorden
                                                                            Als er in Westerwolde bij verkiezingen veel stemmen naar PVV en FvD gingen zal dat hoogstwaarschijnlijk voortkomen uit onvrede met andere politieke partijen. Die hebben bobo's met Haagse carrousels en vriendjespolitiek. Welke zodanig de aandacht in beslag nemen dat "het Noorden" maar bijzaak wordt. De Achterkamertjes te Den Haag regeren, hebben het feitelijke koningschap in handen en een staatshoofd dat de wet handhaaft ontbreekt. De huidige minister-president presteert weinig meer dan een loopjongen en weet niet de gelijkwaardigheid der burgers te doen respecteren met recht op deelname aan beraad en besluit zoals heel wel mogelijk via bindende referenda. Bovendien laat de Justitie, aangestuurd door het kabinet, belastingontwijking door multinationals toe, waardoor wereldwijd arme mensen de facto bestolen worden. Het herenakkoord over de aardgaswinning valt waarschijnlijk in deze categorie en het recht bestaat om misstanden achteraf te corrigeren ten bate van de regio. Als er bij de bevolking voldoende intellectuele capaciteit aanwezig is hoeft men daartoe geen adviseurs uit de Golfstaten aan te trekken. Op de Tweede Kamer kan men beter niet rekenen want daar wilde men begin dit jaar de eigen salarissen met een paar duizend euro vermeerderen, terwijl er al overgehouden wordt en minima/beneden-modaal genoegen zouden moeten nemen met tientjes/honderdjes. Plus eventuele voedselbanken!
Net als Luxemburg moet Groningen-Drente zeer wel in staat geacht worden om zichzelf te besturen. Liefst binnen een unie van Benelux en de Scandinavische staten om in de Europese Unie en in de wereld een sterk progressief blok te vormen. Dat pakt niet goed uit voor de Achterkamertjes. Uit een groter bevolkingsarsenaal zoals gevormd door die nieuwe Bond kunnen bekwame mensen tevoorschijn komen om gekozen te worden en vervolgens onze gelijkwaardigheid geheel te doen respecteren. Met bijvoorbeeld aan de kant schuiven van de door Den Haag benoemde burgemeesters, lakeien uit op promoties en feodale praktijken invoerend.
Als de begunstiging van Shell en diens zuster met terugwerkende kracht beëindigd wordt zal er geld genoeg zijn voor compleet nieuwe dorpen. Op hoogten tegen dreigende overstromingen en niet met lage plafonds in gedrongen woningen van lage-loners. In Amsterdam heeft de Vrije Universiteit thans naar eigen schertsend zeggen een "gereformeerde hindoe" als rector; zeg maar een atheïst. Als deze aan de christelijke achterban ontstolen universiteit niet teruggegeven wordt lijkt het goed om een nieuwe universiteit te stichten in een prachtig stadje op de hoek van Eems en wad. Met ook hierheen verplaatst vliegveld Eelde; plus een trein via Delfzijl naar een centrum voor Winschoten-Hoogezand-Veendam en Emmen. Ook is een lijn via Stavoren en Enkhuizen mogelijk over een heuvelige ringwal rondom een droog stuk IJsselmeer voor groot wild. Voor vogels en vissen is dat meer overmatig groot. De trein kan even langzaam rijden bij een drenkplaats.
Wie de voordelen van regionale autonomie naar waarde schat zal zich willen inspannen voor realisatie. Dat vergt het ontwerpen van programma's. Jawel, hier een meervoud, want de meningen verschillen en links en rechts zullen herkenbaar zijn. Dan is het op de verkiezingslijst van een Unie voor autonomen wellicht mogelijk om en om kandidaten van beiderlei richting te plaatsen, want met voorkeurstemmen kan er werkbaar resultaat uit de bus komen. Alleen moet die Unie van autonomen eerst opgericht worden, vermoedelijk niet met instemming van de landelijke kopstukken. Maar om die een toontje lager te laten zingen is die Unie juist nodig en dient te voorzien in eerlijke bekwame personen om de uitslagen van bindende referenda vlot te verwezenlijken.

Geen opmerkingen: