woensdag 2 december 2020

verkennen

            Waar bouwen?
Is het echt nodig om de rechthoekige en vierkante kamers en zalen in de bestaande goede gebouwen aan de zuidkant van het VU complex te vervangen door nieuwbouw met vierkante en rechthoekige kamers en zalen op de vroegere schooltuintjes? Nieuwbouw kan wellicht beter plaats vinden tegenover de Canarische eilanden. Dat vergemakkelijkt tevens vluchtelingenbeleid. Kunnen de economen van de VU eens uitrekenen hoe het geld beter te besteden valt buiten Amsterdam? De VU is ontstolen aan de christelijke achterban en als die niet teruggegeven wordt is bijvoorbeeld een nieuwe universiteit om te lande de vreze des HEEREN bij te brengen mogelijk op de hoek van wad en Eems in een stadje met hierheen verplaatst vliegveld Eelde. Dat vermindert de stress in de Randstad en verruimt de opvang van vluchtelingen die willen studeren. 
Wat de NRC schrijft in een commentaar, namelijk dat ieder het onvervreemdbare recht heeft om op buitenlands grondgebied asiel aan te vragen, is niet waar. Want bij het aanvragen van asiel is een gegronde reden nodig. Tja, de passage valt af te doen als een slippertje van onvolledigheid. Ondertussen is het terrein van asielverlening onvoldoende gecultiveerd zodat de beste maatregelen schijnen uit te blijven. Wie heeft interesse om een goede inventarisatie van mogelijkheden te presenteren; dit niet verhalend belichtend, maar met hulp van deskundigen overzicht biedend? Op te merken valt dat wetenschappers die belangrijke bijdrage kunnen leveren dikwijls slechts een klein podium krijgen terwijl politici volop in de media geciteerd worden als zij napraten of eigenlijk niets inbrengen                       Vluchtelingen zijn erg nodig in eigen land en zullen zodra de situatie dat toelaat moeten kunnen terugkeren. Dit geldt eveneens voor mensen die om economische redenen arme landen verlaten en asiel aanvragen. Meewerken aan opbouw van eigen land is wat hun primaire doel hoort te zijn. Dikwijls is dat tijdelijk niet mogelijk en dan ligt het voor de hand om hen een handje te helpen met onderdak en opleiding. Zijn zij of hun familie in staat om daarvoor te betalen dan dient zulks geregeld te worden. Zo mogelijk kunnen ze als toeristen ontvangen worden die ook zelf moeten betalen. Wie als buitenlander noodgedwongen in ons land wil verblijven maar geen geld heeft ware tegemoet te treden met basisvoorzieningen, welke al vanaf een twintig euro per dag mogelijk zijn. Als tegenprestatie mag verlangd worden om te werken voor afbetaling of een opleiding te volgen, waarvan de kosten evt. toegerekend kunnen worden aan de post ontwikkelingshulp. Kinderen zijn geen echte politieke vluchtelingen en behoren verzorgd te worden door hun familie in het land van herkomst en door de staat aldaar. DNA registratie kan helpen bij opsporing van wie financieel verantwoordelijk zijn. Ook personen met een hoge opleiding die zich hier aanmelden als vluchteling kunnen de kosten van opvang (deels) vergoeden met arbeid. Wie dan geen nederlands spreekt en slechts eenvoudige werkzaamheden kan verrichten zal dat niet mogen afwijzen. De arbeidsmarkt zal voor zulke mensen ruimer worden naarmate zij onze taal onder de knie krijgen.
Zo is er nog veel meer op te merken en dat lijkt noodzakelijk omdat het kabinet en de ambtenaren falen in goede regelingen. 
Over het slavernijverleden: Kinderen hebben geen schuld aan foute praktijken van ouders, maar zullen wel moeten dokken als zij daarvan profijt ondervinden. Daarom volstaat een slavenmonumentje niet. Suriname heeft deels al compensatie gekregen wegens de vroegere slavernij maar er kunnen enige miljarden overgemaakt worden -waardoor de liquiditeit ginds verbetert- voor stichting van vakantiedorpen op de duizend meter hoge Tafelberg. Die heeft waarschijnlijk net als de Cameron Highlands in Maleisië een aangenaam klimaat. Men zal er dan bijv. een sabbatsperiode verblijven, maar ook hollandse schooljeugd zal er de tropen kunnen leren kennen. Vier weken ginds weegt op tegen twee maanden thuis in de klas. Een enkelspoor vanaf Paramaribo via Zanderij volstaat voor verbinding. Aldus wordt een win-win situatie geschapen. Suriname komt eerder in aanmerking voor overheveling van miljarden euro's dan zuidelijk Europa, want de italianen kunnen best in kleine Fiatjes rijden en in Spanje zitten tientallen miljardairs.

    23 november 2020
                                               De meeste nederlanders en idem amsterdammers willen helemaal niet een nog grotere bevolking. Waar haalt bijvoorbeeld de Partij voor de Dieren vandaan dat er nog een miljoen huizen bijgebouwd moeten worden op landbouwgronden? Men kan bij deze partij en diverse andere een formulier invullen om iets bij te dragen, maar lachend werpt iemand op het partijbureau dat misschien meteen in de prullemand. Bijdragen en reacties horen gepubliceerd te worden zoals mogelijk op het Internet. Nog veel zwaarder telt het recht op uitoefening van deelname aan beraad en besluit. Als gelijkwaardigen, geheel conform de proloog der Verdragen van de Europese Unie.
Voor dieren is het van groot belang dat de bevolkingsomvang in Nederland teruggaat naar zeg een tien miljoen en er zelfvoorzienende ecologische landbouw mogelijk wordt. Allereerst vergt dit maatregelen om immigratie te beperken tot evenwicht met emigratie, tenzij er een grote echte vluchtelingenstroom opdoemt. Het is beter om politieke gevangenen vrij te kopen dan kinderen van grote gezinnen die pa niet op kunnen volgen bij ons te huisvesten. Zulke pariteit behelst niet meer vreemdelingen uit een ver land hier dan nederlanders ginds. Hierbij kan rekening gehouden worden met verkoop van verblijfsrecht door iemand die wil remigreren, maar is dat erg bezwaarlijk?
Dubbele nationaliteit is uiterst discriminerend en moet onmiddellijk gestopt worden op een manier die de landgenoten van personen met vreemde nationaliteit aansprakelijk houdt voor opvang en rechten. In deze wereld is verplichte DNA registratie noodzakelijk om sancties te kunnen nemen tegen overbevolking, onechte kinderen volledige rechtsgelijkheid te verschaffen en zeer jeugdige alleengaande vluchtelingen bij hun verwanten terug te brengen om daar van hen en van hun staat de nodige zorg en bijstand te ontvangen. Gelet op de bedragen die aan wapens worden uitgegeven en de bereidheid van rijkere landen voor diverse soorten financiële steun ligt hier slechts een gemakkelijk oplosbaar probleem. Ondertussen zijn jonge vreemdelingen die in Nederland belanden en asiel aanvragen op te leiden voor een beroep alsook om voor hun rechten in eigen land op te komen.
Nu is er een prettige variant mogelijk op het bovenstaande: In de Benelux verblijven bijna een miljoen marokkanen die hun oude paspoort niet wensen op te geven. In ruil kan NL een tienduizend vierkante kilometer woestijngrond verlangen tegenover de Canarische eilanden om daar een metropool te stichten onder nederlandse wetgeving. Anders wil er niemand naar toe. Vergroting van het Rijk dus. Voor hetzelfde geld dat verdichting van de Randstad kost kunnen ginds drie nieuw prachtige steden gebouwd worden, waarvan de tweede weg te geven is aan Marokko en de derde aan de West-Saharanen. Met het afvalwater kan rondom een groene zone gecreëerd worden voor beesten, tuinbouw en wetenschappelijk onderzoek. Een win-win situatie dus en zeer heilzaam voor een wijde omgeving. Zulks in plaats van Nederland verder te verstenen, onvrede wegens teveel mensen te laten toenemen en zinvolle bijdrage aan ontwikkelingshulp te geven. Naast zwemmen in grachten met atlantisch water zul je er aan een universiteit kunnen studeren en dan is het overbodig om bij de Vrije Universiteit bestaande goede gebouwen af te breken en te vervangen door nieuwbouw met weer rechthoekige of vierkante kamers en zalen. Als men daar geen inzicht heeft over goede besteding van geld dan mag men zijn schoolgeld wel terughalen. Die VU had plannen om de mooie eigen hortus op te doeken. Ginds kun je ook in een ander klimaat aan de slag en bijdragen.
Turken die turks willen zijn passen beter in Turkije en als zij bij remigratie woningen vrij maken, er geen nieuw huis in ons land bijgebouwd hoeft te worden, kan het financiële plaatje zo uitvallen dat zij met een zak geld vertrekken. De hollandse koopmansgeest mag het uitrekenen. Maar daar is natuurlijk geen recht op. Het vervallen van hun nederlandse paspoort, als zij er ook een turks hebben, is gewoon correctie van een zeer discriminerende misstand met kunnen eten van twee walletjes.
In feite is er voor de dierenwereld meer nodig om aan de wilde beesten toekomend domein niet door mensen te laten inpikken. Soms met verschuiving zoals droogmaken voor groot wild van een stuk IJsselmeer, dat overmatig groot is voor vogels en vissen. Elders door het vervangen van grenslijnen door mensenvrije grenszones. Bovenal het onttrekken van het Amazone-oerwoud, de Sahara, de Noordpoolstreken, de Himalaya aan staten gelijk Antarctica als puur domein voor wilde flora en fauna. Heel belangrijk is het aanplanten van hoog opgaand geboomte waar de Natuur vruchtbare grond verloor door kunstmatige verharding. Je krijgt er fijn klimaat mee en de grieken hadden van de EU plantgaten maken en de boompjes van water moeten voorzien in ruil voor het geschonken geld. Nederland heeft een relatief grote en kundige bevolking, maar draagt te weinig bij aan goede ontwikkelingen buiten eigen grenzen. 

Geen opmerkingen: