zaterdag 12 augustus 2023

lijsttrekker

           NGPF, Dierenpartij
Foute boel om iemand langer dan een tien jaar in de Tweede Kamer te laten zitten. Geldt ook voor de lijsttrekker van de Partij voor de Dieren. Hoort tevens te gelden voor allen in overheidsdienst ter spreiding van macht en inkomens. Neem dit op in het verkiezingsprogramma. 
Momenteel is weer voor enige maande de heer Rutte, loopjongen van de conservatieven, chef van het Rijk; met W. Amsberg als een hondje aan een lijntje. 
Laat mevrouw Ouwehand zich kandidate stellen voor het presidentschap van republiek Nederland. Die dan uit heel het volk met voorbijgaan van het baantjescarrousel bekwame ministers zoekt en bindende referenda uitschrijft over hoofdzaken, waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle. 
Dien een motie in: Geen salaris meer uit Onze Schatkist voor wie al tien jaar "volksvertegenwoordiger" zijn. Nu de beurt aan anderen. 
En wees actiever ter bescherming van wild: De roofdieren honden alleen nog binnen de bebouwde kom behoudens noodzaak. Een heuvelige wal tussen Almere en Hoorn met daarachter tot Lelystad droog terrein voor groot wild. Het Amazone-oerwoud, de Sahara, de Noordpoolstreken, de Himalaya los van staten gelijk Antarctica.
Geen miljoen woningen erbij in Holland, maar voor hetzelfde geld dat hier verdichting kost drie metropolen tegenover de Canarische eilanden, waarvan eentje ter vergroting van NL, de tweede weg te geven aan Marokko en de derde aan de West-Saharanen.
Geen uitkoop van boeren die vee mishandelden en laat ons weten welke supermarkt vrij van vlees en toch niet duur is. Of sticht zoiets. 
Geen plan B of C maar A: Afromen de miljardairs en een limiet stellen van een tiental miljoen eurootjes aan vermogen, hetgeen genoeg is om een eigen bedrijf te runnen en vaak voorkomt om over anderen baas te spelen of hen de ogen uit te steken. 

Geen opmerkingen: