maandag 28 augustus 2023

discrepantie

                                   Men wil in Amsterdam liever wat minder toeristen en vermoedelijk ook minder dagjesmensen uit Nederland, terwijl er gepleit wordt voor thuiswerken. Dat scheelt immers files en drukke treinen.
Maar in Amsterdam is men bezig om het Centraal Station te vergroten, om een groter station Zuid-As te krijgen en om daar een gevaarlijke tunnel met veel rijstroken aan te leggen, alles enige miljarden kostend of beter verspillend. Bij de NS hadden ze niet door dat je stoptreinen kunt bundelen en niet persé om het halve uur hoeft te laten rijden, zodat voor een hogesnelheidstrein een tunnel onder de weilanden kwam. De betonbaronnen bouwden op Schiphol een kilometerslange tunnel, zodat je niets ziet van het vliegveldlandschap. De autotunnel is er kort. In Rotterdam zie je uit de trein niets van Europa's belangrijkste rivier. 
Ook niet te begrijpen valt dat de stad Amsterdam asielzoekers huisvesting moet bieden terwijl die niets bijdragen aan de hoofdstadfunctie. Men gaat zelfs zo ver om "vluchtende" kinderen op te vangen in plaats van die weer bij hun verantwoordelijke ouders te brengen. Een kind loopt soms wel weg van huis maar heeft geen benul van grenzen en de wet stelt strafbaar wie een kind zonder geldige reden van zijn moeder afhoudt. Er zijn waarschijnlijk heel wat mensen die tegen een vergoeding de woningnood in Amsterdam willen helpen verminderen door zelf tijdelijk of permanent naar elders te gaan en dat is goed om de drukte te verminderen. Wil ROVER de NS eens vragen naar hun motieven om onnodig stations te vergroten? Dat is bijvoorbeeld niet nodig om een mooie trein te laten rijden van de veerboot uit Noorwegen aanmerend in de Eemshaven naar Scheveningen met aansluiting op een boot naar Londen; via Groningen en Stavoren-Enkhuizen over een wal rond voor groot wild drooggemaakte meerbodem. Het IJsselmeer is voor vogels en vissen overmatig groot en weinig aantrekkelijk voor zeilers en kan wel wat kleiner. Bij een drenkplaats dan even langzaam rijden en in de restauratie een uitsmijter.

Geen opmerkingen: