woensdag 17 juli 2024

Zwakke start

                                    van het nieuwe kabinet mag men wel zeggen als de leider van de CDA-afsplitsing de idee van een werkelijke rechtstaatlaat laat varen en op de derde dinsdag van september het volk weer vertoon van regenten en schending van art 1 der Grondwet voorgeschoteld wordt. Dat art stelt gelijkwaardigheid vast, die de regenten niet willen toepassen, zoals de nummer 1 van de grootste partij met het weren van stemhebbende leden daarin. De Nederlanders zijn kennelijk ook nog niet rijp voor diervriendelijk beesten houden -behalve hun honden die klein wild op- en verjagen- en smakken de ellendige producten van de bio-industrie zonder schaamte naar binnen. 
Had de wijsheid dan van de VVD moeten komen? Hun Rutte was een loopjongen van de kapitalisten-achter-de-schermen en wordt het knechtje van een Witte Huis dat niet in staat wil zijn om de Russen tegemoet te komen en na Poetin zelfs deel te laten nemen in een Democratische Alliantie op onze Planeet, waar schenders van de Verklaring van de rechten van de mens het leven lastig gemaakt wordt. Tegen Yesilgöz en Schoof is bij de politie aangifte gedaan van het saboteren van een uitspraak der Raad van State, waardoor zij het zich toe-eigenden om het misdrijf te begaan van weren van deelname aan verkiezingen, etc. 
Democratie is een combinatie van volk en regeren, het voor het zeggen hebben met deelname aan beraad en besluit. Zonder verstoring door hogeren zoals past in de republiek. Dus van de meerderheid van het volk en niet van regenten met hun pias-koning die zij aan touwtjes kunstjes laten proberen om de mensen af te leiden van wat echt belangrijk is. Net als trouwens gebeurt op radio 1 met voetbal op prime time. En in de Westerkerk met het zingen van het Wilhelmus, overstemd door een brullend orgel en waar ook veel kwezelversjes op het programma staan. Laat de kinderen in de lawaaierige bieb van Buitenveldert psalm 82 zingen in plaats van alsmaar Hi ha ho over ene boer. Daar hebben zij later wat aan als ze rijp zijn om te stemmen en beter beleid te bepalen. Laat onze prinsjes en prinsesjes te Pekela, Susteren, Laren toch in de Gouden Koets rijden. Dat is immers de optimale bestemming van de wagen met fiere paarden. Of bent u geen democraat?

Veel van het bovenstaande is taboe op de universiteiten van Amsterdam, onze hoofdstad, en ook in den lande. Het lijkt daarom nodig allerlei docenten te vervangen. Men kan dat soepel doen middels een maximum duur van een professoraat. Op de VU willen de zittenden wel eens een andere omgeving en de nog goede gebouwen worden gesloopt voor weer vierkante kamers en zalen iets verderop. Dat wordt overbodig bij roulatie. Daarna of eerder is het tijd om een goed leerboek te schrijven en als dat lukt stromen de revenuen vast wel binnen. In het bijzonder is dat nodig voor de sterrekunde; natuurlijk in het nederlands zodat iedereen het kan lezen en zie de site waarop verklaring gevraagd wordt hoe men in de stralingssfeer rondom een "zwart gat" precies een opening richting Aarde kon maken om het ding te fotograferen.

Geen opmerkingen: