maandag 2 augustus 2010

essay 2

Regionale veiligheid
                           of voorkomen is beter dan misere
 
In 1939 slaagden enkelen erin om de massa mee te krijgen in het aanvallen van buurlanden. Binnen al dat volk beschouwde de categorie met meestal flink meer dan tien jaar scholing zich als leidinggevend. Teheran moet daarom niet onderschat worden. Aangezien over een jaar of meer Iran in staat zal zijn om atoombommen richting oostelijke Middellandse Zeekust te versturen is het dringend zaak om aanleiding daartoe te verminderen. De radicalen accepteren echter Israel niet, ook al zou er een Palestijnse staat komen en bovendien verwachten de huidige Perzische machthebbers door het stichten van chaos, oorlog en bloedbaden spoediger komst van hun grote islamitische mahdi-leider.
Israel vormt een oude natie, ondanks dat er tweeduizend jaar geen controle over eigen gebied was als gevolg van buitenlandse agressie. Een natie heeft eigen territoir, cultuur, vaak eigen taal, ethische verworvenheden en is goed jegens minderheden. Het is volgens internationale regels niet geoorloofd dat een nieuwkomer een oude natie hindert of zelfs "in zee tracht te drijven". De Palestijnen stammen grotendeels af van migranten binnen het vroegere Turkse Rijk en beschouwden zich primair als lid van de grote Arabische moslimnatie. De nieuwigheid van wens tot apart Palestijns staatsburgerschap berust op haat jegens de Israelis en streven naar absolute heerschappij van zo'n moslimnatie met andersdenkenden als tweederangs figuren; is daarom te verwerpen. Een minderheid van 25% aan Arabieren lijkt voor Israel acceptabel omdat grote conflicten dan niet waarschijnlijk zijn in de democratische staat. Er zou geen probleem zijn indien de "tot in zee drijvende" bevolkingsexplosie vermeden was.
De lippen van Obama beloofden dat hij zich in zou spannen voor behartiging der belangen van onderdrukte naties. Zoals daar zijn Tibet, Westpapua, die van Koerden, Basken. Hij moet zich gaan realiseren dat wij gebaat zijn met een Israel dat van de 's winters besneeuwde berg in het noorden tot aan een in een groot natuurreservaat omgetoverde Sinai zorgt voor goede wet, orde en onderwijs-zonder-haat. Daartoe zijn alle contacten met Hamas, Fatah en vervolgens Hizbollah weg te doen. De Europese Unie heeft een enorm, machtig leger dat te gebruiken is om de oostkant van de Middellandse Zee vrij te maken van al het verkeerde gedoe waarbij foutief beroep gedaan wordt op de Koran.
 
       In het verre verleden moest hetgeen aan de godheid toebehoorde in het vuur geworpen, geofferd worden. Abraham/Ibrahim had te erkennen dat niet hij baas was over zijn zoon. Evenmin zijn dat religieuze of politieke leiders over jeugd. Het liep toen goed af ofwel werd van Boven de individuele vrijheid bevestigd. Men had indertijd nog niet de woorden van art 1 der internationale Verklaring van de rechten van de mens.
 
"Ieder wordt geboren vrij en gelijk in rechten" houdt ondermeer in dat jij een ander niet zult aandoen wat je zelf ook niet wenst te ondergaan, bijv. hem geen eigen natie met identiteit gunnen. Dus redeneren sommigen dat een Palestijnse staat volstrekt rechtmatig is en er evident moet komen. Evenwel hebben ook groeperingen rechten en kun je als Jood geen huis opeisen in een Druzendorp. Er uit springend is de natie als positieve entiteit, welke te respecteren valt en zoals gezegd niet verstoord mag worden uit haat of andere negatieve benadering. Die bevolkingsexplosie van de Palestijnen is zeer verwerpelijk, ook gezien de schade voor de Natuur. Goede opvang is mogelijk in nieuwe metropolen aan zee tussen Gaza en Benghazi. Met railverbindingen alle kanten op. De grote stad biedt huisvesting, werk en recreatie en egoistische Joden met teveel kinderen mogen er ook heen.
De grote, sterke Europese Unie mag niet lijdzaam toezien dat Teheran aanleiding kan vinden om Fatah, Hamas, Hezbollah en wat er nog meer zou opduiken te steunen in verstoring van goede wet, orde en verantwoord onderwijs. Dat leidt immers tot strijd en bloedbaden en dit mogelijk explosief zodra Iran die bom klaar heeft. De tijd dringt om in te grijpen tot verwijdering van de onrust en diens stokers. In Afghanistan is de uitkomst niet naar verwachting. Indien westelijk van de Jordaan geheel Hamas, Fatah en Hezbollah meteen teniet gedaan worden door het sturen van vredebrengende troepen, in overmaat om risico's te vermijden, dan zal Teheran geen reden hebben om straks nog met nucleaire wapens te intervenieren. Hoeven die misschien ook niet gemaakt worden. Het is eigenbelang om misere te voorkomen zodat het ruilen van olie tegen graan niet verstoord wordt en niet miljoenen mensen ginds zullen verhongeren.
Na vastberaden optreden van de Europese Unie, leidend tot regionale vrijheid en veiligheid, ontstaat er ruimte voor geleidelijke aanpassingen en wijzigingen om elk individu en elke groepering optimale ontplooiing te bieden. Een volgend politiek item daarna kan dan zijn het Amazone-oerwoud, de Sahara, delen van de grote prairies, Oost Siberie, de Himalaya, het Dreamland der Aboriginals los te maken van staten en onder internationale controle te brengen zoals Antarctica terwille van ongestoorde wilde flora en fauna.
 

Geen opmerkingen: