maandag 2 augustus 2010

korte essays

Nrc-next vroeg om gastblogs en de volgende drie stuurde ik op, maar zonder resultaat. Niettemin blijf ik schrijven ter voorbereiding, ook om verbeterend commentaar te ontvangen,van deel 3 in het manuscript Sociale Economie.
 
 
Hoe Beatrix Amsberg af te zetten?

We hebben in Nederland alsmaar regeringen die "eigen volk" van bovenmodalen en aanhang begunstigen, hetgeen in strijd is met art 3 der Grondwet, welk open en eerlijke sollicitatieprocedures impliceert. Dat lijkt op vroegere feodale toestanden, kenschetst de samenleving als piramidaal met bovenbazen en onderliggers. Zelfs de Vrije Universiteit is er niet meer voor de "kleine luyden" doch zoekt samenwerking met de kapitalistische Zuidas. Waar men naar verluidt via constructies de gewone Amerikaanse belastingbetalers voor een miljard wist te tillen. Bij de PvdA zijn het slechts bovenmodalen die de dienst uitmaken en de christelijken horen elke zondag dat hun bobos goed zijn, al lijken die gemeten naar het evangelie meer op farizeeers. Van de VVD is bekend dat daar de conservatieve krachten enorme verschillen in welvaart willen handhaven. Eerlijk delen betekent in hun ideologie dat de sterkste en zwakste allebei evenveel vrijheid krijgen om het meeste in te pikken. Goede wet daarentegen behelst bescherming van de zwakkere partij. Omgekeerd is niet nodig.
Er zou een informateur moeten komen uit linkse hoek omdat benedenmodaal, de meerderheid vormend, daarmee het meest gebaat is. Het huidige parlement vormt geen afspiegeling van de inkomensklassen en daarom is het gewenst om bij volgende verkiezingen de salarissen er met de helft te verlagen tot vijftig mille. Rijk rechts eigen mensen wat extra toestoppen mag. Dat schept tevens ruimte om het aantal leden uit te breiden tot 300, zodat ook kleine groeperingen vertegenwoordigd raken gelijk het behoort in een echte democratie. Wij bestuderen de verkiezingsprogramma's en mogen beloond worden met honderd euro contant op het stemburo.
Wat er in Den Haag op stapel staat is een kabinet van rechtse signatuur, te weten met PvdA-ers en/of CdA-ers die afkerig zijn van werkelijk goede sociale verhoudingen, lees herverdeling van de betere banen alsook het slechte werk, zodat ieder kans krijgt om zich maximaal te ontplooien. Hierbij past een limiet van zeg in totaal een miljoen euro aan salaris uit de Staatskas. Vervolgens zijn anderen aan de beurt om te laten zien wat zij kunnen en ook de ambtenaren kunnen allemaal verdwijnen als het volk een dag per week of een maand per jaar de gemeenschappelijke taken overneemt. Tegen passende beloning, hetgeen meteen een bodempje schept.
Trix Amsberg is de vlag die op de huidige modderschuit hangt en zij moet afgezet worden omdat ze de wet niet houdt: Deze internationale wet, dat ieder geboren wordt vrij en gelijk in rechten. Het zoontje deugt niet omdat hij met ellebogenwerk bekwamere kandidaten voor het IOC verdrong, alsof niet op elk terrein van het olympische gebeuren fair play een absolute vereiste is. Bijvoorbeeld Ayaan Hirschi Ali zou een betere koningin zijn en het aanzien van het land enorm doen stijgen. Laat het volk kiezen uit kandidaten zonder smet en zonder hebzucht naar geld en status.
 
Kan de achterban van PvdA en CDA wakker geschud worden, zodat in hun gelederen de graaiers naar macht en naar geld, veel meer dan zij hun kiezers gunnen, moeten ophoepelen? Als dat het geval is, desnoods via nieuwe politieke organisatie, dan liggen nieuwe verkiezingen voor de hand met als resultaat betere vertegenwoordiging door halvering van salaris en uitbreiding van het ledental der Tweede Kamer. Maar eerst moet het huidige kabinet volgens de regels -zijn overigens geen wet van Meden en Perzen omdat wat billijk is de doorslag moet geven- art 1 der Grondwet, het veel te zwakke non-discriminatie schaamlapje wijzigen in "Ieder wordt geboren vrij en gelijk in rechten". Automatisch moet dan Trix verdwijnen omdat zij dit saboteerde en met haar de bovenlaag in de piramide. Die sputteren natuurlijk tegen en zullen zeggen dat zijn onmisbaar zijn. Geloof het niet, binnen de kortste keren staan er betere mensen klaar.
 

Geen opmerkingen: