dinsdag 17 januari 2012

strijdliedje

        Waakt op, oh luyden kleine
        en wordt het zout der Aard'
        Brengt lijf en geest in 't reine
        als toekomst is u waard
        Verdrijf de hoge heren
        die Geen Stijl graaiers noemt al
        Naar Mammon's Zuidas keren
        de VU vermijden zal
 
Melodie bijv. van het bekende lied dggbgge/gdgaba/enz. of defisgab-a-gfis/abc'd'-b-c'ba/befisg-abag-fis-ge/ac'abab-a-g/d'c'bagbc'd'/bc'd'e'-d'-c'ba-ga/dgabc'd'-c'-bab/bcb-ad'-c'-bag of uw eigen wijze.
 
Dit naar aanleiding van berichten deze week dat het Bestuur van de Vrije Universiteit opdracht heeft gegeven voor een ontwerp van een nieuw universiteitsgebouw op de Amsterdamse Zuidas ('t Is niet leuk om je hele leven in hetzelfde gebouw te werken. Van roulering met personen die nu aan de kant staan geen sprake. Het nieuwe gebouw krijgt eveneens vierkante of rechthoekige kamers en zalen).
Vanavond groot feest -gala- voor VU-studenten van de vereniging Eros (grieks afgodje). Met dresscode zwarte vlinderdas -heeft u die in huis?- in het Lido van het Casino te Amsterdam.
Past mooi bij het streven van de bobos om de VU kenniskwartier van de Zuidas te doen worden.
Werden niet daar de gewone amerikaanse belastingbetalers via constructies in bij de groten als belastingparadijs bekend staand NL voor een miljard dollar getild?
Eva, Eva toch; hogerop medemensen voorbijstreven. Liefst met veel geld en mooie baantjes ook baas over hen worden. Het kabinet vindt het allemaal prima en daarom later nog een stukje te zingen straattheater.
Dan maar Uittocht naar het Hoge Noorden? Met gemiddeld een meter ophoging kunnen Rottummeroog en -plaat vijftig vierkante kilometer groot worden. Waarvan de westelijke helft te bestemmen valt voor groot wild en op de andere helft een koninginnebadplaats verrijst met ook conferentieoord en door de Eemscentrale verwarmd groots winterbad. Bij felle zon wordt het schone zeewater op de ondiepe wadden opgewarmd en stroomt bij eb vervolgens langs het strand a 25 graden. Nog liggen deze streken buiten de horizon van de Groningers, doch vaak ontdekken jongelui, waarna oudjes hotels nodig hebben en restaurants. Kan duizend euro per familie in de provincie opbrengen!
  
               De beide Amsterdamse universiteiten willen er elk nog wel tienduizend studenten bij. In de al zo volle stad. Is het niet beter om ergens een nieuwe universiteit te stichten, vooral ook omdat de christelijken eigenlijk een nieuw onderkomen nodig hebben nu de VU kenniskwartier wil worden van de kapitalistische Zuidas waar geen plaats is voor kleine luyden? Omdat er bij de Eemshaven ook een nieuw havenplaatsje nodig is lijkt een goede plek te vinden boven Uithuizen-Roodeschool aan de rand van het wad en gebouwd op windbrekende sierras. Het stadje behoeft geen autos als er op vijf meter boven het maaiveld automatische gondels circuleren voor twee personen of een vrachtje. Op de plaat in de Eems bij Delfzijl kan een nieuw Eelde vervangend vliegveld komen, dat ook toeristen aanvoert naar een vergroot Rottum met badplaats, winterkoepel en conferentieoord. Op de Eems kun je zeilen in een nieuw type boot, de Eemsschouw waarbij sponsors mee mogen in de kajuit. De universiteit dient strikt nederlandstalig te zijn, want dat is in het voordeel van de eigen studenten. Overigens zal grote toeloop uit het buitenland welkom zijn, met name uit achtergebleven gebieden die binding hadden met het nederlands zoals Westpapua.
Het rooie Finsterwolde, waar de overheid semi-miljonairs trachtte te injecteren bij een Blauw Meer om te pootjebaden, is vlakbij en vandaar kan een bijdrage geleverd worden die kleine luyden zal bevallen doch kapitalisten tegen staat. Dat hebben we in dit land toch nodig?! Als je even wat adviseurs uit Dubai aantrekt blijkt er geld genoeg voor een mooie stad en een fijne nieuwe universiteit. Op het ogenblik is het inkomen per hoofd van de bevolking rondom de Slochterense gasbel het laagst van heel Nederland.
              Er wonen bijna een miljoen Marokkanen in de Benelux die hun oude paspoort niet wensen op te geven. Met name in Amsterdam zijn er veel die geen bijdrage aan de hoofdstadfunktie leveren. Het lijkt redelijk om in ruil een tienduizend vierkante kilometer woestijngrond tegenover de Canarische Eilanden te verlangen om daar een metropool onder NL wetgeving te bouwen voor auto- en allochtonen plus universiteit. Schept aan de Rijn meer ruimte voor vluchtelingen. Voor hetzelde geld dat verdichting van de Randstad kost kun je ginds drie nieuwe grote steden bouwen, er eentje weggeven aan Marokko en de derde aan de Westsaharanen. Met het afvalwater valt een groene ring rondom te creëren en zo doe je tevens aan ontwikkelingshulp. Vergroting van het Rijk tevens met allerlei ministaatjes die wat hulp behoeven is helemaal niet uit den boze, want de bevolking is vrij om op den duur weer andere verbanden te kiezen. Ondertussen dienen het Amazone-oerwoud, de Sahara, de Noordpoolstreken, de Himalaya los gemaakt te worden van staten om net als Antarctica onder internationale controle te komen terwille van ongestoorde wilde flora en fauna. Dat behelst mede een stukje van Suriname en het overige kan een unie vormen met ons rijk zodat ginds de benedenmodalen er flink op vooruit gaan en we ook op duizend meter hoogte een sabbaths/universiteitsstadje kunnen krijgen aan de rand van het oerwoud.
             De universitaire bobos zullen wel afkerig staan ten opzichte van hierboven geschetste nieuwe studieplekken, want dat remt groei van hun salaris. Er zijn tussen haakjes legio bekwame lieden die willen doceren voor de helft van wat professoren thans weten te pakken en zo kunnen de verhoudingen met de studenten op de nieuwe universiteit(en) flink verbeteren.

Geen opmerkingen: