maandag 4 juni 2012

nieuwe naam

Niet meer zo rood? 
Wellicht is voor de SP als nieuwe naam het best passend Oranjepartij!
Namelijk dreigt de SP goor rang- en standsverschil te accepteren, zo dat al niet gebeurt.
De SP-jongeren zouden er goed aan doen om erop aan te dringen dat ieder in een overheidsfunktie zweert of belooft art 1 der Verklaring van de rechten van de mens -ieder wordt geboren vrij en gelijk in rechten- volledig te respecteren en te bestrijden wie dit saboteren, doch nooit een oog uitstekend voor een uitgeslagen tand.
Om een volksvertegenwoordiging te krijgen die het volk beter representeert zijn de salarissen der parlementariers, voor zover afkomstig uit de Schatkist, terug te brengen tot modaal nivo. Net als reeds bij de SP ongeveer gebeurt, want men behartigt immers de belangen van de eigen financiele klasse doorgaans het best.
Een echte democratie bereik je nooit als de machthebbers beschikken over politie die los staat van het volk. Daarom moet de huidige politie verdwijnen en vervangen worden door burgerwacht-nieuwe-stijl, met ook militaire vorming voor jeugd om hoofd en handen te leren gebruiken in tijd van nood.
De werkloosheid valt gemakkelijk op te heffen door herverdeling van de betere banen. Ontslag is gewenst voor wie al meer dan een miljoen uit de staatsruif te pakken hebben, inbegrepen professoren die thans in strijd met de Grondwet voor het leven benoemd worden. Immers beoogt de Grondwet maximale ontplooiing voor elke burger, daarmee maximale welvaart en derhalve is regelmatige toetsing noodzakelijk. Art 3 der Grondwet behelst eerlijke, open sollicitatieprocedures ipv benoeming van vriendjes tot burgemeester en de gaande corrupte practijken terzake dienen te verdwijnen. Het art is tevens maatgevend voor het bedrijfsleven.
Ook miljonairs zullen moeten bijdragen aan de nationale produktie en louter consumeren, parasiteren valt te bestrijden. Zalm verlaagde als minister de vermogensbelasting zodanig dat welgestelden letterlijk slapende rijker worden. Beter is het om geleidelijke herverdeling tot stand te brengen door een jegens elke burger neutrale overheid, die niet accepteert concentratie van macht en geld bij enkelen. Hiertoe kunnen vermogens belast worden met jaarlijkse afdracht van een vijf procent aan coco (collectieve, cooperatieve) ondernemingen of aan de Schatkist, waarbij het evenwel toegestaan blijft om door eigen arbeid het vermogen te vergroten.
Het pensioenfondsensysteem is verworden tot een geniepige methode om geld uit de zakken van laagbetaalden over te hevelen naar welgestelden, die het niet nodig hebben, behalve om hun hebzucht te stillen. De aftrek pensioenpremie is in strijd met het belasting betalen naar draagkracht rond het jaar van inkomstenverwerving. Bij correctie met terugwerkende kracht kan de gelijkelijk verdelende AOW met honderden euros per maand omhoog. Dit maakt het mogelijk om cadeaus aan de kinderen te geven, bijvoorbeeld geld dat een stuk hypotheek vervangt.
De aftrek hypotheekrente stelt rijkeren in staat om eenzelfde huis te verwerven voor netto tientallen procenten minder dan een minimumloner kwijt zou zijn. Deze verdient in dit rijk land te weinig voor een eigen huis, hoewel genoemd art 1 ook materiele componenten bevat, zoals het recht op een minimale eigen plek om te wonen of te verblijven zonder dat anderen tegen je wil daar munt uit slaan. De rijken houden dus geld over of kunnen luxer wonen dank zij de begunstiging door het kabinet. Sommigen zullen de arme helpen aan een huurhuis. Tegen flinke huur normaliter. Art 60 van het Verdrag van Parijs (1953) garandeert dat ieder goederen en diensten kan verwerven voor dezelfde lage prijs als waarop die anderen aangeboden worden. De parels der wetgeving, genoemde art 1, 3 en 60 worden in kennisland? NL dus volop onder tafel gewerkt.
Zal de Rode Jeugd een dam willen vormen tegen rechtse dwalingen van de SP?

Geen opmerkingen: