vrijdag 17 mei 2013

herorientatie

neergang christelijke universiteit stoppen
 
                  Het wordt nu toch echt tijd om het College van Bestuur der Vrije Universiteit weg te sturen. Op staande voet en zonder ontslagvergoeding, want de universiteit wordt op een verkeerd pad gevoerd.
Het CvB wil van de VU een kenniskwartier voor de kapitalistische Zuidas maken. Waar met tax evasion 4 x zoveel geld uit arm Afrika gehaald wordt dan er via ontwikkelingshulp en uit collectes heen vloeit. Op die Zuidas is geen plaats voor kleine luyden; alles draait er om geld - de Mammon is geen christen.
Het CvB wil binnenkort de hortus slopen. Elke goede universiteit heeft om compleet te zijn een botanische tuin, toegankelijk voor studenten en buitenlui. Daar kun je meer over het werk van de Schepper te weten komen naast het volgen van college bijbelkennis op de christelijke universiteit.
Dat CvB wil alsmaar groei in een al overvolle stad terwijl iedereen beseft dat massaliteit het onderwijs schaadt. Nog groter worden is alleen maar in het belang van bobos, van egoisten op zoek naar hogere beloning en meer status. Ter meerdere eigen glorie wordt nota bene toegang tot de universiteitsbibliotheek voor buitenstaanders, ook voor afgestudeerden, voor potentiele concurrenten dus, bemoeilijkt. Dat is in strijd met het grondwettelijke recht tot vergaren van kennis en daarom wordt valselijk laster uitgestrooid met beweringen dat niet-eigen-volk overlast veroorzaakt.
Rond de aardgasbel is het inkomen per hoofd van de bevolking het laagst van heel Nederland. Men had adviseurs uit Dubai kunnen vragen, maar zoiets doet de geparachuteerde commissaris van de provincie niet. Ook in deze streek werd vroeger met het groene VU-busje gecollecteerd. Tegenwoordig wordt het beginnen van een universitaire studie voor de lagere inkomens bemoeilijkt door van jonge mensen enorme bedragen te eisen (heel anders dan in de meeste duitse deelstaten en een autonoom Noordnederland zou er wat aan kunnen doen), zodat die een barriere ondervinden die voor kinderen van rijkelui niet bestaat. In plaats van de Bommels te Amsterdam hun zin te geven is het beter om een nieuwe universiteit te stichten benoorden Uithuizen-Roodeschool in combinatie met een centrum voor de Eemshaven en vliegveld Eelde daarheen verplaatst. Dat kan met prachtige architectuur op windkerende sierras en vol aangename micro-milieutjes; zeer verschillend derhalve van de tochtgaten op het VU-complex. Bovendien valt Rottum met enige opspuiting van duin en opwerpen van dijk te vergroten tot een vijftig vierkante kilometer voor badgasten en wilde dieren. Alles eco-coco (collectief, cooperatief) vanzelfsprekend en met zeilen in een nieuw type boot de Eemsschouw op het estuarium.
De nieuwe universiteit behoeft een rechtenfaculteit om de gaande schendingen van de absolute Grondwet, art 1 der Verklaring van de rechten van de mens, beter aan het daglicht te brengen. Dat art vormt grondslag van het door Den Haag erkende Internationale Verdrag op Burgerrechten en keert zich tegen de huidige piramidale samenleving van regenten met een fait neant als vlag op de modderschuit. Amsberg schendt dat art 1 en kan daarom als fascist niet geaccepteerd worden als staatshoofd. Fascisme begrepen als deze basale grondwet opzij schuivend teneinde onrechtmatige belangen van een groep te doen prevaleren. Deze figuur zal evenals zijn handlangers, 90% van de parlementariers volgens 30 april!, vervolgd moeten worden. Indien het NL justitiele apparaat hiertoe te corrupt is hebben wij hulp nodig uit het buitenland.
De nieuwe universiteit kan het land dienen met een politieke faculteit welke wegen zoekt om de piramidale samenleving- waar nota bene dominees aan mee bouwen- om zeep te helpen voor een Uittocht naar werkelijke democratie van gelijkwaardigen. Het volk is souverein, dat was al zo bij de vroegere stammen, en daarom zijn er referenda nodig over hoofdzaken, waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en dagelijkse controle. Wie ook al weer moeten daar niks van hebben?
Jawel, macht corrumpeert en daarom is een maximum te stellen van twee termijnen van ten hoogste vier jaren aan het bekleden van een openbare funktie. Waarvoor alleen burgers in aanmerking komen die op eerlijke wijze kunnen zweren of beloven art 1 volledig te zullen respecteren en te bestrijden wie het saboteren, doch daarbij nooit een oog uitstekend voor een uitgeslagen tand. Idem een maximum van dezelfde grootte voor elke ambtenaar. De ambtenaren, vaak onnodig werk verzinnend om meer personeel onder zich te krijgen en daarbij heden ten dage vooral betonbaronnen spekkend, zullen dan als stand verdwijnen en heel het volk ingeschakeld, evt een dag per week of een maand per jaar, zal dan alvast een basisinkomentje genieten. Bij goede verdeling en roulatie van banen daalt de werkloosheid tot nul, kan ieder zich ontplooien en wordt dank zij de techniek de werkweek aanzienlijk korter. Ook de gehate politie, met veel naar fascisme neigende instromers, moet weg om plaats te maken voor ordehandhaving door het volk, net als lang geleden toen regenten nog niet de macht konden grijpen. Hiertoe is basisopleiding vereist, welke te realiseren valt met algemene militaire vorming om hoofd en handen te gebruiken in tijd van nood. Dat kan ook best prettig avontuurlijk op een (atoom)vliegdekschip, in door nederlandse ingenieurs samen met de Zweden en Belgen gebouwde vliegtuigen, etc.
Wat kost het in werkelijkheid om een jurist goed op te leiden? Haast niks, tenzij de docent een graaier is en een luxe omgeving wil, bijvoorbeeld van de VU verlangt dat er nieuwe vierkante kamers en rechthoekige zalen gemaakt worden op de huidige sportvelden in de buurt, waarna het voetbal op de lokatie van de te vernietigen oude universiteitsgebouwen gebracht zal worden. Art 3 der Grondwet beoogt dat de burger aan de beurt komt bij open, eerlijke sollicitatieprocedures, maar vriend oranje-fascist burgemeester van Amsterdam was als PvdA-er een varken meer gelijk dan anderen en dit slechte voorbeeld doet menig hoogleraar geloven dat hij recht heeft op overmatige betaling in een voor het leven verzorgde positie op de universiteit zodra hij er eenmaal zit. Kortom zal de nieuwe lichting kiezers moeten gaan voor roulatie, lees ontslag ook van VU-ers die langer dan een tien jaar uit de strooppot mochten likken. Alzo plaats maken voor anderen die zich ook wel eventjes een beetje wensen te ontplooien. 
Er is een economische faculteit nodig op de nieuwe universiteit benoorden Finsterwolde (waar de injectie met zuinige in bruin water pootjebadende semi-miljonairs mislukte) om de gelijkwaardigheid in het dagelijkse leven te verkondigen, om uit te leggen dat overal dat art 1 geldt en dat wij geen bazen + lageren moeten willen maar dienende leiders. Dit art 1, zo mogen christenen stellen, is gebaseerd op het Tweede Grote Gebod en wie dan teveel macht of geld heeft hoort er van af te staan om gelijkwaardigheid te verkrijgen. Zulks is bepaald niet het streven van het momentane College van Bestuur der Vrije Universiteit waar men carriereweken organiseert: om medemensen voorbij te streven en baas over hen trachten te worden. Ging niet Eva zo al in de fout? Wegjagen ligt dan voor de hand.        
              
 

Geen opmerkingen: