vrijdag 31 mei 2013

misleiding

bedrog via het pensioenfondsensysteem

Ondermeer op de Vrije Universiteit doet men aan misleiding en probeert te verkopen dat het huidige pensioenfondsensysteem goed is voor "samen delen". In werkelijkheid, zo weet men daar zeer wel, is dat een geniepige methode -door gewone mensen niet begrepen- om de inkomensverhoudingen schever te maken ten gunste van de welgestelden. Hierbij wordt gehandeld tegen de door het volk gewilde grondregel van belasting betalen naar draagkracht, dat rond het jaar van inkomstenverwerving moet gebeuren teneinde de boel niet te laten verwateren.
Bij afschaffing van dit pensioenfondsensysteem met terugwerkende kracht vloeien er honderden miljarden in de Schatkist, verdwijnt de staatsschuld en kan de gelijkelijk verdelende AOW met honderden euros per maand omhoog.
Onder wie zulks niet willen zitten bovenmodale vakbondsleiders die per saldo de laagstbetaalden van hun achterban bedriegen.
Wie het Tweede Grote Gebod minacht om zichzelf en zijn klasse te bevoordelen met meer dan evenredige portie geld en daaraan verbonden betere positie is als de rijk beladen kameel die niet door het ezelspoortje "Oog van de naald" naar binnen kan. Die VU heeft allang de kleine luyden verraden, wil kenniskwartier worden van de kapitalistische Zuidas, waar men het presteert om via belastingontwijking 4 x zoveel geld uit arm Afrika te halen dan er uit ontwikkelingshulp en dank zij collectes heen gaat.
Deze universiteit wenst nog sterk te groeien in al overvol Amsterdam, net als de andere eveneens Bommelse universiteit. Beter is het om een nieuwe universiteit te stichten boven Uithuizen-Roodeschool in combinatie met een centrum voor de Eemshaven en verplaatsing van vliegveld Eelde hierheen. Daar kan een "andere" economische faculteit floreren, idem een politieke en een sociale die duidelijk maakt dat werkloosheid tot nul terug te dringen valt door herverdeling van de betere en mindere banen, zodanig dat ieder zich maximaal zal kunnen ontplooien. Rond de aardgasbel is het inkomen per hoofd van de bevolking thans het laagst van heel Nederland en nieuwe impulsen zijn er in noordoost-Groningen nodig. Wellicht gaat dat het gemakkelijkst met autonomie van een landsdeel Groningen-Drente.
De managers van pensioenfondsen zijn niet geschoold in het opzetten van welvaart brengende produktieprocessen, dragen niets bij aan vermeerdering van het nationale produkt doch ijveren voor schevere verdeling van het bestaande nationale inkomen. Daardoor kan niet elke oudere op redelijke wijze participeren in gewone consumptie. Daarenboven hinderen zij de echte ondernemer door hun enorme beslag op kapitaal.
Er is niets op tegen om te sparen voor de oude dag, maar dat mag nooit op kosten van anderen, ook niet via de omweg Schatkist. Art 1 der Grondwet verbiedt dergelijke practijken, want het houdt in dat de fiscus niet bepaalde categorieen mag begunstigen in strijd met het basale principe van lastenverdeling naar draagkracht. Dit principe valt uit te werken in percentages belastingdruk. Die zouden voor de hogere inkomens omlaag gebracht kunnen worden zodat zij geen begunstiging via de aftrek pensioenpremie en hypotheekrente behoeven om gelijk te blijven in materiele positie, maar dat wil de meerderheid van het (souvereine) volk niet. Met list en bedrog toch een grotere portie van de koek pakken mag niet geaccepteerd worden en vandaar dat ook met terugwerkende kracht correctie noodzakelijk is. Hierbij is tevens strafbaarstelling van de daders en handlangers die het systeem gecreerd hebben en in stand houden vereist.                   

Geen opmerkingen: