woensdag 31 juli 2013

foute DNB

         Knollen en citroenen
 De Nederlandse Bank verzaakt. Namelijk moet deze toezicht houden op de koopkracht van de munt, doch de bank laat toe dat goederen en diensten op een niet open, niet vrije markt in verschillende hoeveelheden geleverd worden voor precies dezelfde hoeveelheid geld. Dat is tegen het principe van art 60 van het Verdrag van Parijs (1951-'53) welk bevestigd werd met de art 81 + 82 van het Oprichtingsverdrag der Europese Gemeenschap. Dit wil garanderen dat ieder kan kopen voor dezelfde lage prijs als waarop anderen aanbod krijgen. Beperkende voorwaarden zijn verboden.
Maar in de trein zit je soms naast iemand die veel minder hoefde te betalen voor zijn vervoersbewijs. De NS managers hebben zich niet te bemoeien met persoonlijke omstandigheden omdat die niet relevant zijn voor de totstandkoming van het vervoersaanbod. Kinderen kunnen bij drukte op een leuning zitten.
De Nederlandse Bank behoort de munt te garanderen als van gelijke kwaliteit in elke portemonnee maar laat manipulatie toe en de koopkracht van de munt is zodoende in verscheiden gevallen gaan afhangen van iemands maatschappelijke positie. Welgestelden kunnen dank zij de aftrek hypotheekrente -in strijd met het belasting betalen naar draagkracht rond het jaar van inkomstenverwerving- eenzelfde huis voor netto tientallen procenten minder verwerven dan een minimumloner. Vreemdelingen noemen AH Albert Swine omdat zij buiten  gekomen de kassabon nog eens nakijkend merken geen bonuskorting gekregen te hebben. Van een bonuskaart weten zij niets. Aldus heeft AH vele tonnen extra kunnen pakken.
De leiding van de Nederlandse Bank deugt niet omdat deze kennelijk onbekwaam is op de juiste wijze de munt in een open, vrije markt te handhaven zoals het behoort  en ook de opdracht luidt. De een krijgt nu voor zijn munt slechts knollen terwijl een ander, onrechtmatig begunstigd citroenen ontvangt. 
 
            uw geld onder curatele?
 
In Nederland blijkt het pensioenfondsensysteem een renteniersstelsel te zijn. Er wordt uitgekeerd van de opbrengsten van verzameld kapitaal, dat nu al meer bedraagt dan de tegenwaarde van het jaarlijkse nationale product.
Iedere werkende moet pensioenpremie betalen, vaak tegen zijn zin, voor dit socialistisch rentenieren. Waar je verder weinig zeggenschap bij hebt. Wie benoemen de managers van de fondsen en wie controleren dezen? De managers zijn onbekwaam tot het opzetten van welvaart brengend produktieprocessen en hinderen dikwijls echte ondernemers doordat zij zoveel kapitaal onder zich hebben en hoge eisen stellen bij uitlening. Die managers zijn puur belust op winst en zij maken de inkomensverdelingen schever na het werkend leven; met bevoordeling der welgestelden en omgekeerd nadeliger situatie scheppend voor beneden-modaal. Vergelijk eens met het omslagstelsel AOW waarbij iedereen evenveel krijgt en kapitaal niet nodig is. Helaas behoren de parlementariers en de vakbondsleiders tot de profiteurs van het huidig stelsel en zijn daarom tegen afschaffing van de tegenwoordige pensioenfondsen. Net als de overmatig betaalde professoren, die voor het leven benoemd worden met riante opbouw.
Bij afschaffing van de pensioenfondsen vloeien er honderden miljarden in de Schatkist, verdwijnt de staatsschuld en kan de gelijkelijk verdelende AOW met honderden euros per maand omhoog. Veel van die verhoging zal doorstromen naar kinderen die het nodig hebben voor dagelijkse bestedingen en zo wordt de ganse economie gestimuleerd. De rijken hebben doorgaans belegd in staatsobligaties en zij raken de rente daarop dan kwijt. In het algemeen is het thans ongewenst om geld te beleggen in het buitenland zoals die fondsen veelal doen, want de produktie van zinvolle dingen dient gestimuleerd te worden.
Jammer genoeg heeft men aan de onderkant van de maatschappelijke ladder niet goed door hoe de vork in de steel zit, hoe er eigenlijk gemanipuleerd wordt en daarom had de Nederlandse Bank middels duidelijke publikaties moeten voorlichten. Rijst de vraag of deze nalatigheid aan te merken is als bedrog en welke sancties, straffen er dan moeten volgen. Actueel is dat sommige mensen hun huis gedwongen moeten verkopen met verlies, terwijl zij mede-eigenaar zijn van het kapitaal der pensioenfondsen. Doch daarover niet mogen beschikken om aldus achteruitgang van hun financiële situatie te voorkomen.
 
 

Geen opmerkingen: