zaterdag 28 juni 2014

interim bij de Jordaan

           een 25% regeling
                                     De huidige grenzen in het Midden Oosten zijn danig kunstmatig, maar deze allemaal opheffen in een soort superkalifaat is niet wat iedereen wenst. De israelies hebben een duizenden jaren oude cultuur, een aparte taal en een eigen godsdienst. Zij vormen een natie terwijl dat van de palestijnen niet gezegd kan worden omdat die in naburige streken evengoed "thuis" kunnen zijn en grotendeels afstammen van migranten binnen het voormalige turkse rijk. Het is daarom onjuist ten koste van een oude natie een eigen palestijnse staat te claimen en wat nog meer telt binnen de islam is dat Allah woord gegeven heeft om Israel als volk met eigen gebied voort te doen bestaan, ook al was er een hiaat van twee duizend jaar als gevolg van buitenlandse agressie. Obama is niet goed bezig als hij toegeeft aan ophitsers die joden minachten en israelis geen eigen land gunnen. De man deugt ook al niet vanwege het in de steek laten der Papoeas en bezoek van zijn vrouw aan China paste helemaal niet in de tibetaanse kwestie. Thuis kan hij niet op tegen de big failure van kloof tussen rijkste burger met vijftig miljard en arme burgers die voedselbonnen nodig hebben.
Er moeten daarom van elders suggesties aangedragen worden om althans tijdelijk een redelijke oplossing te vinden voor de problemen van de palestijnse bevolking. Bijvoorbeeld is een autonome Westbank mogelijk met een maximum van 25% israelis aan bevolking, terwijl in het overige onder israelische souvereiniteit en bescherming staande gebied een maximum van 25% arabieren geldt. Hierbij ware de Gaza strook over te dragen aan Egypte in ruil voor het oostelijke deel van de Sinaï tot aan St Catharine en met het midden van de woestijn als natuurreservaat onder internationale controle. Net als Antarctica en in de nabije toekomst eveneens het Amazone-oerwoud, de Sahara, de Himalaya, de Noordpool-streken. Bewapening kan dan deels afgebouwd worden met verschuiving der fondsen naar aanleg van rail-infrastructuur, zodat men van alle hoofdsteden vlot en veilig in Jerusalem kan komen. In Egypte zijn verscheiden nieuwe metropolen nodig voor de explosief gegroeide bevolking. Eentje daarvan is mogelijk ten zuiden van Rafah, ook overloop uit Gaza opvangend, als combinatie van grachtenstad, "Manhattan"-wijk en een compacte woestijnstad met hoge gebouwen rond binnentuinen met palmen. Dit alles autovrij. Elders op vakantie kan men dan wel autorijden. Zulke regeling verhoogt de welvaart onder de arabieren aanzienlijk, mede doordat de israelische regering voortaan geld voor deze burgers zal moeten besteden. De bonzen onder de palestijnen hoeven het niet eens te zijn met een dergelijke 25% regeling, maar de Europese Unie kan in die richting meehelpen met woorden en centen omdat het gros der arabische bevolking er zo flink op vooruit lijkt te gaan. 
Grondslag van de Verdragen der Europese unie is art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens. Dat art wordt in NL danig geschonden; men wil een piramidale maatschappij en is tegen Uittocht naar echte gelijkwaardigheid. Het art is een verzwakte weergave van het Tweede Grote Gebod, dat door de drie grote middenoosterse religies erkend wordt als summum van beschaving. De staat heeft art 1 te handhaven bij de verhoudingen tussen de burgers en internationaal van hetzelfde betreffende naties.

Geen opmerkingen: