dinsdag 8 juli 2014

mensenrechten

                                       NL balk
                             Spui 25 van de UvA nodigt uit tot deelname aan bijeenkomsten over mensenrechten. Dan is het nuttig om zich terdege voor te bereiden; om de bewering dat Nederland een rechtsstaat is te toetsen. Op de Universiteit van Amsterdam heeft een leugenaar het zelfs tot hoogleraar mensenrechten geschopt.
De Verdragen der Europese Unie belijden art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens als grondslag. Dit art valt te beschouwen als een verzwakte versie van het bijbelse Tweede Grote Gebod, geldig voor jodendom, christendom en islam. En natuurlijk voor de rest ook? Bij een verbod kun je sluiproutes zoeken maar een gebod is dwingend en onontkoombaar. Art 1 behelst automatisch vrijheid van meningsuiting, godsdienst, vergadering, enz., hetgeen dus niet apart herhaald hoeft te worden alsof men het art niet echt begrepen heeft. Het omvat ook materiele zaken zoals recht op een eigen minimale plek om te wonen of te verblijven zonder dat een ander daar tegen je wil munt uit slaat. Evenzo geldt recht op deelname aan het produktieproces, op wat de Natuur biedt. Maar tevens impliceert het plicht voor zowel miljonairs als zwervers. We hebben het hier niet over personen onder medische behandeling.
Parallel aan art 1 is art 3 der nederlandse Grondwet, welk de facto open, eerlijke sollicitatieprocedures voorschrijft met niet alleen regelmatige toetsing maar ook roulatie als er van beloning uit de Schatkist sprake is. Er valt aan dit laatste een maximum van zeg acht jaren te stellen, zodat de ontplooiingsruimte van de burgers vergroot wordt en de welvaart der natie kan toenemen. Professoren in hun thans voor het leven beschermde positie en met overmatig salaris praten daar niet graag over tegen hun studenten. Om hun begunstiging niet in gevaar te brengen houden zij de jeugd liever dom.
Voorts hebben we het Verdrag van Parijs dat in de jaren vijftig geformuleerd werd om dumping practijken tegen te gaan. Het principe daarvan is vanzelfsprekend overal geldig wil de markt open en eerlijk zijn. Art 60 heeft daarom als kern dat ieder goederen en diensten kan verwerven voor dezelfde lage prijs als waarop die anderen aangeboden worden. Beperkende voorwaarden zijn VERBODEN. Zo is er sprake van een prima regeling, maar nu het geknoei daartegen:
Zelfs dominees zijn bijna allemaal pro-piramidale samenleving en tegen Uittocht naar gelijkwaardigheid. Ze scharen zich bij de grote vetpotten van een elite en een middenmoot  die eigenlijk neerkijken op lager geplaatsten. Een gluiperd, begerig naar poen en vleierij deed afstand van zijn door de Schepper verleende menselijke verantwoordelijkheid om mee te bedriegen en heet bij de piramidalen koning. In werkelijkheid hebben duistere figuren de macht in handen en ons land heeft geen echt staatshoofd. Degenen die de valse oligarchie organiseren zijn tegen art 1 der universele Verklaring. Zij beogen voor hun kliek overmatige macht en geld met omgekeerd benadeling van vermeende minderen. Dit is een typisch fascistisch trekje; hun verzamelnaam mag daarom oranje-fascisten luiden. Negentiende van de parlementariers behoren ertoe. Men is wars van referenda met een ondergeschikt parlement dat zorgt voor uitwerking en controle.
Remedie is roulatie, anderen aan de beurt laten komen zodat ook zij zich vermogen te ontplooien. De crisis in Amerika ontstond doordat Washington wel iedereen een mooi huis gunde maar vergat om het werk met bijbehorend inkomen daartoe goed te verdelen. Goede wil volstaat niet, afdwingen blijkt noodzakelijk. De roulatie moet ook ambtenaren en vooral dezen omvatten; dat scheelt verkeerde macht en corruptie. In Frankrijk gold altijd dat een goede leider of koning vriend was van de keuterboeren: hij hield dan de de bovenlaag in toom die anders alles inpikte. De financiele elite mag niet levenslang parasiteren en vandaar in te voeren wet die in zeg twintig jaar overmatig groot particulier kapitaal afroomt richting Schatkist of naar coco, collectieve, cooperatieve ondernemingen. Behalve wat door eigen arbeid vermeerderd wordt. Bedenk dat God evolutie heeft ingevoerd en dit ook geestelijk. Om geen automaat of zombie te worden zal er van Boven telkens gezorgd worden voor "beproevingen". Het Nieuwe Testament bericht verhoging van onze status van knechten naar kinderen met Jeso als eerste, reeds van geboorte af aan. Een knecht wil meer loon; een kind zit aan tafel bij pa en heeft enige toegang tot diens portefeuille. Maar het moet opgevoed worden en kennelijk vergt dit het doormaken van lief en leed. De rijk beladen kameel zal niet vanzelf door het ezelspoortje Oog van de Naald het paradijs binnenkomen.
Een piramidale maatschappij is behept met hebzucht en bazigheid. Die vallen toch niet onder de mensenrechten? Dan wordt dat Verdrag van Parijs genegeerd en krijgen welgestelden zodanige aftrek hypotheekrente dat zij eenzelfde huis kunnen verwerven voor netto tientallen procenten minder dan een minimumloner kwijt zou zijn. De aftrek pensioenpremie is in strijd met - zoals het volk wil- belasting betalen naar draagkracht rond het jaar van inkomstenverwerving (anders verwatert de boel) en benadeelt benedenmodaal. Het is een geniepige methode van Eerste en Tweede Kamer om geld uit de zakken van laagbetaalden over te hevelen naar hun soort veelverdieners, die het niet nodig hebben behalve om hun hebzucht te stillen. Bij afschaffing van het huidig pensioenfondsensysteem met terugwerkende kracht vloeien er honderden miljarden in de Schatkist, verdwijnt de staatsschuld en kan de gelijkelijk verdelende AOW met honderden euros per maand omhoog. Een deel van dat geld zal doorstromen naar kinderen die het kunnen gebruiken voor aflossing van hypotheken. Wie heeft verder geen weet van de discriminerende practijken van de evil managers der NS? Een vervoerder heeft zich niet te bemoeien met persoonlijke omstandigheden omdat die geen rol spelen bij de totstandkoming van het vervoersaanbod. De huidige toestand past prima in het kapitalisme, maar is dat summum van beschaving danwel het Tweede Grote Gebod?
Elders op de maatschappelijke ladder is het niet beter want mensen dringen zich naar voren, gaan een kliek vormen. Bijvoorbeeld de plaatselijke windsurfclub heeft genoeg geld maar gaat desondanks subsidie aanvragen. Er heeft zich binnen de vereniging van "gelijkberechtigde leden" een kern gevormd die anderen uit is gaan sluiten van allerlei faciliteiten, zoals gebruik van het Internet (voor het weerbericht), idem van de boot (voor reddingsoperaties), zelf vrij op lesplanken vaart maar anderen daarvoor geld afdwingt en volop spendeert aan een luxe keuken met daaruit jeugd bedervende produkten van de bio-industrie in plaats van als club samen een scala van moderne boards te hebben. Sommige bij de "club" aangesloten surfers met weinig geld kunnen slechts op door anderen afgedankt materieel de sport beoefenen en missen de grondige verbeteringen van nieuwe spullen in de laatste jaren. Vergelijkt men met de studentensurfclub dan valt op dat daar wel sprake is van door ieder te gebruiken planken en zeilen. Die jongelui studeren af en verhuizen; zo komt er roulatie welke kliekvorming tegengaat. Klieklieden worden bazig en als baas spelen jegens bepaalde personen niet lukt gaan ze lelijk doen. Tot en met zwart maken, roddel, laster en valse beschuldigingen verspreiden. Ze hadeden wel weet van art 1, want dat wordt in het goede? onderwijs toch tot en met aan de jeugd voorgehouden!, maar verdringen de inhoud.
Op grotere schaal viert dan het oranje-fascisme hoogtij. In het bijzonder ook op de Vrije Universiteit waar groei en verwerven van status thans prioriteit heeft en samenwerking gezocht wordt met de kapitalistische Zuidas waar geen plaats is voor kleine luyden, laat staan dat men er deemoedigheid beoefent. De Bommels kennen het evangelie niet meer of verwerpen het. In één adem gooi je zo ook die "afgeleide", dat art 1 overboord hoewel het soms nuttig is om de schijn op te houden en te "verzekeren" dat NL een rechtsstaat is. In het "complot" zitten de rechters en kalief Haroen al Rasjid zou hen allemaal naar Siberie sturen. Bij de formulering van de europese Verdragen werd het begrepen: democratisch staatsgezag is gefundeerd op het universele art 1, op gelijkwaardigheid. Al bij geboorte en daarna onverminderd voor geest en buik. Het kiezersbedrog van VVD en PvdA bracht Rutte, loopjongen, oranjefacist en anti de echte liberale beginselen, op de voorgrond. Dat hij nog zit tekent de nederlanders. En referenda, het middel tot uitoefening van deelname aan beraad en besluit, laat hen koud. 
Ze willen daar op Spui 25 engels praten. Je kunt doorgaans maar 1 moedertaal hebben; engels kan later wel aangeleerd worden als de eigen taal hoogstaand ontwikkeld is. Aandacht voor sporten is op de basisschool belangrijker. In Zuidafrika hadden de Boeren veel slow twitch spiervezel in hun lijf, net als de marathonlopers van Oostafrika. De zwarten kwamen vooral uit Westafrika met veel fast twitch spiertype, geschikt om te sprinten. Net als de leeuw en daarna lekker in de zon liggen. Als je hard werkt wil je niet delen met lui die lui lijken. Van hun godsdienst mochten de boeren niet racistisch zijn en toen verzonnen ze dat de zwarten buitenlanders waren, in thuislanden hoorden. Zelf pikten ze de grootste en beste stukken land in. Zwarten en Boeren hadden evenwel een consensus samenleving gemeen. Thans is er onder het huidige regime een zes! sterren hotel te Kaapstad en het engels wordt sterk gepropageerd. Dat is een taal van rangen en standen, van oude adel in Engeland en van geldadel in Amerika. Tersluiks wordt zo de bevolking bijgebracht om een piramidale maatschappij te accepteren. De dwazen die bij ons alles verengelsen zijn daarvan goede lakeien.
 

Geen opmerkingen: