dinsdag 12 augustus 2014

grafheuvel?


                         goddelozen koesteren stoffelijke resten
 
Ol lief mag zinkn en stinkn onder 't zaand.

Op de plek van de M17 ramp had een grafheuvel opgeworpen kunnen worden. Nu misschien een kleintje te Hilversum.
Boven worden volgens de Bijbel "bokken en geiten" gescheiden met voor de laatsten een mooi nieuw lichaam terwijl de anderen mogen "rusten" in het vuur van het crematorium of de hel of gezellig? een meter onder de grond.
Men klaagt dat God niet kan bestaan omdat er zoveel ellende is. Zo wordt de gaande geestelijke evolutie miskend en wil men blijven steken als auotmaat of zombie.
De Middelaar brengt het goede nieuws dat onze status verhoogd wordt van knechten (Oude Testament), die loon willen, naar kinderen. Een kind heeft enige toegang tot pa's portefeuille maar het moet opgevoed worden en daartoe is het doormaken van lief en leed kennelijk onontbeerlijk.
De Schepper heeft nauwkeurige beschikking over software van de zielen en kan programmas herstarten. Dat is toch geen punt en God vergeeft om niet. Roomsen en protestanten verkondigen dat Hij een offer nodig heeft en voegen daar ook nog heidense drie-eenheid bij. Joden en moslims getuigen dat God Eén is en de nadruk wordt niet op geloof gelegd maar op de geboden. Op het Eerste Grote Gebod waarmee bio-industrie in strijd is. Op het Tweede Grote Gebod  waarvan art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens een afgietsel is. Kapitalisten moeten niets hebben van gelijkwaardigheid en zijn wars van herverdelingen. Zij verleiden het volk om Mammon en Carriere te aanbidden, met geld of positie baas worden over anderen. De Verdragen der Europese Unie hebben art 1 als grondslag, maar in NL wordt het gesaboteerd door regering, parlement en rechters. En geeft de VN op haar scholen in Gaza goede voorlichting of worden de kinderen er gevoed met jodenhaat, alles onder leiding van de secretaris-generaal? Een psalm, net als de Grote Geboden ook erfgoed van de moslims, roept om kinderen van nazis en dergelijke die in hun vaders voetspoor willen treden tegen de muren te verpletteren.
De wereld is niet naar onze wijsheid volmaakt en van Boven moeten steeds nieuwe beproevingen verwacht worden. Dat schept ondertussen gelegenheid het goede te doen en trachten daarin uit te blinken.

Geen opmerkingen: